Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Masalah Identiti yang diselesaikan oleh Pengiktirafan Muka


· 15 Februari 2018 · 6:30 pm <! – Petikan

Di dunia hari ini, pengiktirafan muka adalah ciri yang biasa dan sedang digunakan oleh hampir satu dan semua. Dari bank kepada pengunjung di rumah, permulaan kepada organisasi besar, teknologi ini kini juga digunakan untuk mendapatkan akses ke peranti mudah alih dan platform media sosial juga. Cadangan dasar teknologi ini sangat mudah; ciri wajah pengguna dicatatkan dalam pangkalan data, dan setiap kali pengguna mengakses nya

End Excerpt ->

Di dunia hari ini, pengiktirafan muka adalah ciri yang biasa dan digunakan oleh hampir semua. Dari bank kepada pelawat di rumah, permulaan kepada organisasi besar, teknologi ini kini juga digunakan untuk mendapatkan akses ke peranti mudah alih dan platform media sosial juga.


Cadangan asas teknologi ini sangat mudah; Ciri-ciri wajah pengguna direkodkan dalam pangkalan data, dan setiap kali pengguna mengakses akaunnya, imej itu diperiksa dengan itu dalam rekod. Jika kedua-dua imej tersebut sepadan, pengguna mempunyai kebenaran untuk log masuk.

Meningkatkan Pengiktirafan Muka dengan Teknologi 3-D

Namun, kebanyakan institusi menggunakan imej 2-D dari pengguna dan ini adalah di mana beberapa masalah serius muncul. Contohnya, seorang pensyarah siber boleh mengambil gambar pengguna secara sembunyi-sembunyi, mengimbasnya dan kemudian membentangkannya di bank untuk transaksi palsu. Teknologi pengenalan wajah moden menggunakan imej 3-D pengguna. Ini bermakna gambar-gambar ini membawa kedalaman dan sangat sukar untuk dipalsukan. Keberkesanan teknologi 3-D meningkat oleh kulit dan imbasan iris.

Menambah lapisan teknologi Teknologi 3-D

Teknologi muka 3-D mempunyai pelbagai lapisan perlindungan dan sangat kompleks. Walau bagaimanapun, walaupun teknologi muka 3-D menghadapi beberapa cabaran. Bagi permulaan, imbasan walaupun kompleks, tidak 100 peratus sempurna. Oleh itu untuk membuat imbasan sedemikian selamat, organisasi seperti Biometrid mempunyai lapisan tambahan keselamatan – Kata laluan yang rendah hati.

Sindrom Kembar

Terdapat masalah yang lebih besar yang dihadapi oleh teknolog pengiktirafan muka – saudara kembar. Wajah adalah sama, dan jika imbasan sempurna, masih terdapat risiko kecurian identiti yang besar. Untuk menyelesaikan masalah identiti ini, jurutera di Biometrid telah keluar dengan penyelesaian yang unik. Semasa log masuk, pengguna akan ditanya sama ada dia mempunyai kembar. Jika jawapannya adalah ya, maka kembar yang lain akan dikehendaki menyerahkan kata laluannya atau bentuk lain identiti. Penyelesaian ini akan menjadi urutan hari sehingga imbasan disempurnakan untuk membezakan kembar.

Unraveling Nodes

Untuk membuat pengenalan wajah lebih selamat, platform Biometrid menggunakan nod. Ini adalah nombor kompleks dan mewakili gambar 3-D. Gambar-gambar tidak pernah disimpan seolah-olah. Untuk membuka kunci nod ini, Key Master diperlukan. Dan apakah kunci-kunci ini? Mereka tidak lain hanyalah wajah pengguna. Apabila wajah yang betul dibentangkan, nod ini terbongkar sama seperti kepingan teka-teki.

Decentralizing Facial Recognition

Walau bagaimanapun, apa yang menjadikan keseluruhan proses ini terdesentralisasi adalah komuniti Biometrid yang mengendalikannya. Proses membongkar nodus ini akhirnya ditentukan oleh pelbagai pengguna platform ini. Perlu juga diperhatikan bahawa supaya kaedah pengenalan ini berjaya, peserta harus diberi insentif. Platform biometrid sememangnya memberi ganjaran kepada semua orang yang mengambil bahagian dalam proses pengesahan identiti ini.

Dari perspektif teknikal, setiap kali imej wajah didaftarkan dalam komputer, ia disimpan sebagai imej rujukan. Setiap kali pengguna log masuk, wajahnya dipadankan dengan rekod tersebut. Sistem kemudian memberikan skor antara 0 dan 1. Jika skor lebih dekat kepada 0, maka akses ditangguhkan, pengguna dibenarkan untuk mengakses.

Untuk merumuskan, teknologi pengenalan wajah memajukan setiap hari yang berlalu, dengan syarikat seperti Biometrids menawarkan penyelesaian inovatif yang berpusat dan juga tanpa nama

Telegram: https://t.me/joinchat/E-BNGBDaHcbyyxOYMZmD8g
E-mel: [email protected]
Laman Web Rasmi: biometrids.io


Imej ihsan Biometrids

Kandungan artikel ini disediakan oleh syarikat yang dirujuk. Bitcoinist tidak menyokong dan tidak bertanggungjawab untuk atau bertanggungjawab terhadap apa-apa kandungan, ketepatan, kualiti, pengiklanan, produk atau bahan lain di halaman ini. Pembaca harus melakukan penyelidikan sendiri sebelum mengambil sebarang tindakan yang berkaitan dengan syarikat.

Tunjukkan komenSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments