Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Mastercard Berusaha Untuk Meluaskan Senjata Di Indonesia Kerana Ia Berkongsi dengan Fasset Firma Berorientasikan Kripto


Kemunculan mata wang kripto membawa banyak faedah yang tidak dapat ditawarkan oleh sistem perbankan tradisional. Selain pelbagai kelebihannya, aset digital menyediakan cara yang lancar dan pantas untuk pembayaran dan penyelesaian melalui pemindahan.

Juga, ia tidak memerlukan campur tangan daripada pihak ketiga. Oleh itu, orang ramai boleh menyelesaikan transaksi mereka dengan mudah dari lokasi yang berbeza tanpa kos untuk ejen perantara.

Dengan berlalunya tahun, lebih ramai orang menerima dan menerima pakai penggunaan aset kripto. Akibatnya, beberapa negara kini mempunyai bilangan penduduk yang lebih ketara dengan pendedahan crypto. Tetapi sesetengah negara masih mempunyai jurang untuk dirapatkan dalam memperkenalkan orang ramai kepada penggunaan dan faedah aset digital.

Dalam perkembangan baru-baru ini, Mastercard, gergasi dalam industri pemprosesan pembayaran, adalah perkongsian dengan Fasset, gerbang kripto Indonesia.

Kerjasama itu menjurus ke arah membangunkan penyelesaian digital yang akan memacu rangkuman kewangan di Indonesia. Selain itu, usaha bersama mereka akan mewujudkan peluang inovatif untuk ekonomi tempatan di negara ini dan meningkatkan penggunaan kripto.

Bacaan Berkaitan | FED Mengukur Inflasi Dalam Terma Bitcoin, Cuba Menipu Orang Ramai

Indonesia ialah sebuah negara rentas benua yang berpotensi besar untuk cemerlang dalam ruang kewangan maya melalui penduduknya yang ramai.

Malangnya, walaupun kripto adalah sah di negara ini, ia adalah komoditi. Klasifikasi ini meletakkan sedikit had pada penerimaan kripto oleh beberapa pedagang. Walau bagaimanapun, sesetengah perniagaan dan individu sudah pun menggunakan aset digital.

Seorang eksekutif di Fasset, Hendra Suryakusuma, mendedahkan bahawa Indonesia masih mempunyai sehingga 92 juta penduduknya tidak mempunyai akaun bank. Dalam kenyataannya, perkongsian antara Fasset dan Mastercard menyasarkan untuk merapatkan jurang.

Mereka akan memastikan penduduk mendapat perkhidmatan kewangan digital yang berkualiti. Dalam operasi itu, mereka akan berusaha untuk mengurangkan halangan yang pernah dihadapi oleh kewangan digital di negara ini.

Selain itu, Indonesia akan berada di landasan pantas untuk menjamin pertumbuhannya. Aset digital di negara ini akan mendapat pengesahan yang lebih besar apabila kes penggunaan dan kawasan aplikasi meningkat.

Indonesia Menjadi Mesra Kripto Melalui Perkongsian Mastercard

Menurut Suryakusuma, kesan ketara peningkatan penggunaan kripto bukan sahaja menguntungkan Indonesia. Di samping itu, ia akan menular dengan ketara pada ruang crypto yang lebih luas.

Mastercard Berusaha Untuk Meluaskan Senjata Di Indonesia Kerana Ia Berkongsi dengan Fasset Firma Berorientasikan Kripto
Pasaran mata wang kripto dengan kukuh mencatat pertumbuhan pada carta harian | Sumber: Jumlah Had Pasaran Crypto di TradingView.com

Eksekutif menjelaskan bahawa apabila Indonesia meningkatkan industri kriptonya, negara lain perlu menggunakan Indonesia sebagai rujukan. Oleh itu, mereka boleh mengubah langkah mereka dalam pertumbuhan ekonomi dan meningkatkan kemajuan mereka dalam perkhidmatan kewangan digital.

Di pihaknya, Mastercard memberi pengumuman melalui pengurus Indonesianya, Navin Jain. Pengurus itu menyatakan bahawa Mastercard memberikan sokongan penuhnya kepada Fasset dalam memajukan rangkuman kewangan Indonesia. Di samping itu, Jain menjelaskan bahawa teknologi digital akan lebih mudah diakses oleh penduduk tempatan melalui perkongsian itu.

Cadangan Bacaan | Bitcoin Akan Mencapai ATH Dalam 24 Bulan Akan Datang, Coinshares CSO Ramalkan

Mastercard telah bergerak dalam sistem kewangan digital. Ia meneroka pasaran NFT pada bulan Jun dengan bekerjasama dengan pasaran NFT. Ini membolehkan pemegang Mastercard membuat pembelian terus NFT menggunakan kad mereka. Oleh itu, mereka tidak perlu membeli syiling lain terlebih dahulu.

Featured image from Vecteezy.com, chart from TradingView.comSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments