Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Mastercard Terbuka ke Cryptocurrency, Tetapi Ada Penangkapan


· 19 Mac 2018 · 3:30 pagi <! – Petikan

Seorang eksekutif mengesahkan bahawa Mastercard terbuka kepada penggunaan cryptocurrency, tetapi terdapat major menangkap terlibat. Bank terkenal dengan tegas dalam penentangan mereka terhadap kriptografi, dan ini adalah untuk alasan yang sangat baik. Pasaran ekonomi peer-to-peer mata wang digital adalah ancaman langsung kepada monopoli kewangan semasa yang dipegang oleh bank dan institusi kewangan lain. Itulah sebabnya mengejutkan apabila seorang eksekutif di Mastercard mengatakan bahawa kredit

End Excerpt ->

Seorang eksekutif mengesahkan bahawa Mastercard terbuka untuk penggunaan cryptocurrency, tetapi terdapat tangkapan utama yang terlibat.


Bank-bank telah terkenal dengan tegas dalam menentang krisis kriptografi mereka, dan ini adalah untuk alasan yang sangat baik. Pasaran ekonomi peer-to-peer mata wang digital adalah ancaman langsung kepada monopoli kewangan semasa yang dipegang oleh bank dan institusi kewangan lain. Itulah sebabnya mengejutkan apabila seorang eksekutif di Mastercard mengatakan bahawa penerbit kad kredit terbuka kepada keseluruhan penggunaan cryptocurrency. Walau bagaimanapun, terdapat tangkapan utama untuk pengumuman ini.

 bitcoin "width =" 640 "height =" 400 "srcset =" http://bitcoinist.com/wp-content/uploads/2017/12/as-bitcoin -trap-1024x640.jpg 1024w, http://bitcoinist.com/wp-content/uploads/2017/12/as-bitcoin-trap-300x188.jpg 300w, http://bitcoinist.com/wp-content/uploads /2017/12/as-bitcoin-trap-768x480.jpg 768w, http://bitcoinist.com/wp-content/uploads/2017/12/as-bitcoin-trap-1120x700.jpg 1120w "sizes =" (max Mastercard telah meletakkan banyak masa dan usaha ke dalam teknologi blockchain <a href= tetapi ia bukan peminat mata wang maya.

seperti Bitcoin.Ini jelas kelihatan apabila Mastercard dan Visa mengelaskan pembelian cryptocurrency sebagai wang tunai daripada pembelian.

Pada masa itu, gergasi kad kredit menyatakan:

beberapa minggu, kami telah menjelaskan kepada pemeroleh – atau bank saudagar – transaksi yang betul atau kod kategori pedagang untuk digunakan untuk jenis transaksi (pembelian cryptocurrency). Ini memberikan pandangan yang konsisten mengenai pembelian sedemikian untuk kedua-dua peniaga dan penerbit.

Hasilnya ialah menggunakan kad kredit untuk membeli Bitcoin dan kriptografi lain menjadi lebih mahal. Pertukaran dikenakan biaya yang lebih tinggi, dan pengguna mulai menimbulkan minat dari saat mereka menggunakan kad.

 Mastercard

The Catch

Nampaknya juggernaut kewangan kini telah mengubah lagu mereka, realitinya ialah mereka tidak. Bercakap kepada Financial Times eksekutif Mastercard Ari Sarker mengatakan bahawa syarikat itu "sangat gembira" untuk mempertimbangkan penggunaan kriptografi, tetapi hanya selagi mata wang maya dikeluarkan oleh bank pusat

Ari Sarker berkata:

Jika kerajaan melihat untuk membuat mata wang digital negara kita akan sangat gembira melihat mereka yang lebih baik [compared with existing cryptocurrencies].

Dia terus menambah: [19659013] Selagi ia disokong oleh pengawal selia dan nilai. . . ia tidak dikenali, ia memenuhi semua keperluan pengawalseliaan, saya fikir akan menjadi minat yang lebih besar bagi kita untuk meneroka.

Pada masa ini, institusi kewangan sedang menjalankan program perintis di Jepun dan Singapura. Pelanggan boleh mengeluarkan wang daripada Bitcoin dan kriptografi lain ke kad mereka. Walau bagaimanapun, Sarker mengatakan bahawa program itu bukan satu perdagangan crypto dan kawalan yang ketat, seperti anti-pengubahan wang haram dan KYC, telah disediakan.

Tindakan ini oleh Mastercard sepatutnya tidak mengejutkan. Bank-bank mahu mendapatkan mitts mereka dalam bahagian mereka dari jumlah pendapatan yang banyak yang mengalir melalui lingkungan crypto, tetapi mereka mahu berbuat demikian semasa menjalankan kawalan penuh. Oleh itu, keinginan untuk hanya menyokong cryptocurrencies yang dikeluarkan oleh bank-bank pusat.

Apa pendapat anda tentang pembangunan baru ini oleh Mastercard? Maklumkan kepada kami di komen di bawah.


Imej ihsan dari arkib Bitcoinist, Flickr / @ reynermedia dan Adobestock

Tunjukkan komenSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments