Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Meluluskan Buck – Visa Blames Coinbase untuk Kesalahan 'Keliru' yang Pelanggan Berlebihan Berlebihan, Akaun yang Dikeringkan


· 16 Februari 2018 · 11:30 <! – Petikan

Seperti yang dilaporkan sebelum ini, Coinbase – salah satu pertukaran mata wang digital yang paling popular – daripada kesilapan-kesilapan yang lebih besar dalam sejarah cryptocurrency baru-baru ini dengan menduplikasi debit / kad kredit dan pembelian bank lalu pengguna, dengan berkesan menyikat wang dari akaun tanpa kebenaran. Kesalahan yang mahal dilaporkan meninggalkan banyak akaun bank pengguna yang benar-benar terkuras. Sesetengah pengguna di Reddit melaporkan urus niaga tanpa kebenaran sehingga $ 50,000, sementara banyak yang lain melaporkan pembelian berganda pada transaksi yang lebih kecil. Malah yang kurang

Akhir Petikan ->

Seperti yang sebelum dilaporkan Coinbase – salah satu pertukaran mata wang digital yang paling popular – mengalami salah satu kesalahan yang lebih buruk pada kebelakangan ini sejarah cryptocurrency dengan menduplikasi kad debit / kad debit / kredit masa lalu dan pembelian bank, dengan berkesan menyalurkan wang dari akaun tanpa kebenaran.


Kesalahan yang mahal dilaporkan meninggalkan banyak akaun bank pengguna yang sepenuhnya dikeringkan. Sesetengah pengguna di Reddit melaporkan urus niaga tanpa kebenaran sehingga $ 50,000, sementara banyak yang lain melaporkan pembelian berganda pada transaksi yang lebih kecil. Malah mereka yang kurang terjejas telah terselamat dengan sakit kepala besar dari memfailkan tiket sokongan dengan Coinbase, memanggil bank mereka, dan memutuskan sambungan akaun mereka.

Semalam, Coinbase mengesahkan kesilapan itu, tetapi kemudiannya menyalahkan Visa – menyatakan " Kredit yang salah dan caj debit adalah hasil daripada transaksi Visa pembalikan dan pengecasan. Ini tidak dilakukan oleh Coinbase. "

Visa, bagaimanapun, memohon berbeza.

Jurucakap dari Visa memberitahu Financial Times bahawa institusi kewangan "tidak membuat apa-apa perubahan sistem yang akan menyebabkan pemegang kad transaksi duplikat melaporkan […] kita juga tidak mengetahui mana-mana saudagar lain yang mengalami ini isu. "

Sesetengah pengguna telah melaporkan tentang Reddit bahawa pembelian melalui akaun bank yang dipautkan telah diduplikasi, yang semestinya akan menunjukkan masalah pada akhir Coinbase – bukan Visa.

Visa juga mendakwa bersedia dan bersedia untuk "memastikan pemegang kad dilindungi daripada urus niaga yang tidak dibenarkan."

Walaupun kelemahan yang agak serius dan kesilapan yang dibuat oleh Coinbase, pasaran masih stabil. Pada masa penulisan ini, tiga dari empat cryptocurrency yang didagangkan di Coinbase – Bitcoin, Bitcoin Cash, dan Litecoin – semuanya berakhir dalam tempoh 24 jam.

 Bukti Baru Muncul, Mata Ke Kemungkinan Perdagangan Orang Dalam di Coinbase

Pengguna yang terjejas sebenarnya tidak menerima cryptocurrency untuk pesanan pendua mereka, menunjukkan kestabilan pasaran tidak buatan. Malah, keupayaan pasaran untuk kekal mantap dalam menghadapi FUD yang sah (Takut, Ketidakpastian, dan Keraguan) mungkin menunjukkan trend menaik.

Walau bagaimanapun, Coinbase telah pasti mengalami pukulan yang serius terhadap reputasinya.

Seperti yang kini berdiri sekarang, Coinbase terutamanya berfungsi sebagai gerbang untuk majoriti individu yang ingin melabur dalam cryptocurrency – terutama di Amerika Syarikat. Walau bagaimanapun, akaun bank pengguna yang mengalir adalah cara terpantas untuk mempromosikan pertandingan masuk .

Adakah anda telah terjejas oleh kesilapan Coinbase? Adakah anda fikir mereka telah salah menyalahkan Visa? Mari kita ketahui di komen di bawah!


Gambar ihsan dari Shutterstock, Glassdoor

Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments