Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Membongkar Kemeruapan Bitcoin Yang Dicetuskan Oleh FOMC


Mesyuarat FOMC yang diadakan pada hari Rabu, 21 September, mencetuskan turun naik besar-besaran untuk bitcoin dan mata wang kripto lain. Kemeruapan ini telah dijangka dan berpegang kepada arah aliran sebelumnya seperti jam. Ia meninggalkan banyak perkara yang perlu diingini dalam cara ia bermain, walaupun, dan menunjukkan duluan untuk pasaran crypto, terutamanya semasa larian beruang.

Kemeruapan Bitcoin Menghancurkan Saraf

Mesyuarat FOMC telah diadakan pada hari Rabu, dan aliran turun naik telah mengikuti hampir sama dengan cara yang dijangkakan. Sekitar 18:00 UTC, pasaran telah melihat sebahagian besar turun naik ini. Harga Bitcoin telah jatuh dalam nilai lebih daripada $1,000 pada masa ini. Walau bagaimanapun, ini hanya bertahan untuk seketika kerana harga aset digital itu naik semula kira-kira tiga jam kemudian. Namun begitu, pasaran kripto akan merasakan kesan daripada turun naik ini walaupun selepas mesyuarat FOMC selesai.

Pemulihan selepas penurunan telah meletakkan harga bitcoin kembali hampir ke tempat ia sebelum jatuh, tetapi momentum telah melanda, menyebabkan harga gagal untuk mengekalkan tahap kritikal. Apabila harga bitcoin jatuh di bawah $19,000 berikutan ini, ia mengukuhkan aset digital pada aliran menurun yang lain.

Carta harga Bitcoin daripada TradingView.com

BTC fails to hold $19,000 | Source: BTCUSD on TradingView.com

Kini bitcoin adalah kira-kira $2,000 di bawah purata pergerakan 50 harinya. Ini telah mencetuskan penjualan dalam aset digital pada masa ini. Sokongan untuk BTC masih terletak pada hanya di atas $18,500, yang meletakkan aset digital dalam keadaan tidak menentu walaupun kini didagangkan melebihi $19,000.

Sentimen Pasaran Menggegarkan Fed

Walaupun tahap turun naik yang besar yang dialami oleh aset digital dalam pasaran, pelabur nampaknya bersedia untuk itu, yang dibuktikan oleh sentimen pasaran untuk hari terakhir. Sebelum mesyuarat diadakan pada hari Rabu, pihak Indeks Ketakutan & Ketamakan Kripto telah menjadi arah aliran pada harga 23, meletakkannya dalam wilayah ketakutan yang melampau.

Indeks ketakutan & ketamakan kripto

Sentiment remains in extreme fear | Source: alternative.me

Walau bagaimanapun, apabila sentimen pasaran biasanya akan meningkat dalam situasi sedemikian, ia terus kekal stabil, hanya kehilangan satu mata pada masa ini. Indeks Ketakutan & Ketamakan pada masa ini meletakkan sentimen pasaran kripto pada skor 22. Ini masih dalam wilayah ketakutan yang melampau, menunjukkan banyak berhati-hati apabila ia datang untuk melabur dalam pasaran, tetapi ia juga menunjukkan bahawa pelabur tidak menyukai turun naik dalam pasaran.

Berita baiknya ialah walaupun harga bitcoin masih turun, pasaran telah mula stabil. Jadi, walaupun terdapat kerugian yang ketara dalam pasaran pada hari terakhir, ia kini menyamakan kedudukan dengan cara yang memberi pelabur masa untuk menilai semula kedudukan mereka dan merancang dengan sewajarnya.

Featured image from IONOS, chart from TradingView.com

Ikut Owie terbaik di Twitter untuk cerapan pasaran, kemas kini dan tweet lucu sekali-sekala…

Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments