Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Membuat Metaverse Mobile | Bitcoinist.com


Frasa “metaverse” baru-baru ini kembali digunakan secara meluas di internet, terima kasih kepada perubahan nama Facebook kepada Meta dan hasratnya untuk mencipta platform realiti maya sosial untuk pengguna. Banyak inisiatif yang menggunakan metaverse sebagai mata wang telah mencapai perkara yang serupa dengan Meta, tetapi lebih terdesentralisasi

Memandangkan platform media sosial dan syiling digital blockchain VR dikaitkan, banyak wang dan internet telah dilaburkan dalam industri ini. Platform ini akhirnya akan memutuskan cara metaverse akan dikawal dan diawasi.

Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, metaverse semakin popular kerana ia membolehkan orang ramai menjadi sesiapa sahaja dan di mana sahaja mereka mahu. Akibatnya, terdapat bilangan projek metaverse yang tidak terhingga dalam ruang crypto. Jumlah ini akan terus berkembang apabila syarikat utama seperti Facebook (Meta) melihat ini sebagai perkembangan seterusnya dalam rangkaian sosial pada tahun-tahun akan datang.

Cabaran Utama Menghadapi Penggunaan Aliran Perdana Metaverse

Secara amnya, metaverse dipuji sebagai ruang yang indah, baharu dan sangat mengasyikkan. Ia dijangka menjadi ‘masa depan internet mudah alih” kerana ia direka untuk melangkaui perspektif dua dimensi kami yang sedia ada iaitu melihat, melayari, bersosial, bekerja dan melibatkan diri dengan orang lain. Ada juga yang menganggapnya sebagai bentuk internet yang dinaik taraf atau diwujudkan.

Secara lebih khusus, metaverse adalah terutamanya pengalaman berasaskan pengguna yang dicipta oleh teknologi dan gajet seperti realiti tambahan (AR), realiti maya (VR) dan gear haptik yang dapat merasakan pergerakan badan pengguna dan tindak balas terhadap pengalaman itu.

Adalah mustahil untuk mengabaikan metaverse memandangkan nilai pasarannya diunjurkan untuk dicapai $758.6 bilion menjelang 2026. Syarikat bersaing antara satu sama lain untuk membangunkan sistem pengendalian metaverse serta platformnya. Walau bagaimanapun, beberapa cabaran yang mempengaruhi metaverse menghalang penggunaan arus perdananya. Ia termasuk kekurangan kesalingoperasian antara platform dan kesukaran dalam kemudahan penggunaan.

Apabila bercakap tentang kebolehgunaan, semuanya bergantung pada betapa mudahnya ia digunakan dan kebolehcapaian mudah metaverse melalui pelbagai peranti. Pada masa ini, kebanyakan projek metaverse bergantung sepenuhnya pada desktop dan cermin mata VR untuk pengalaman pengguna yang terbaik. Akibatnya, ini mengecilkan julat pengguna kerana agak mahal untuk membeli dan menyediakan desktop serta peralatan AR/VR yang diperlukan.

Pengguna semasa dalam kebanyakan projek metaverse tergolong dalam demografi yang lebih kaya dan lebih celik teknologi yang mungkin dilihat sangat menarik oleh banyak perniagaan. Ia juga jelas bahawa pengguna menuntut kandungan dan aplikasi yang lebih berharga, memberi peluang kepada pelbagai industri menegak untuk memberikan nilai.

Memperkenalkan Metaverse yang Lebih Mengasyikkan dan Mudah Alih

Desktop dan peralatan VR tidak akan mengehadkan masa depan metaverse. Tahun-tahun kebelakangan ini telah menyaksikan kemajuan yang luar biasa dalam menjadikan metaverse lebih mudah alih dan lebih mengasyikkan dalam usaha untuk menjadikan metaverse lebih mudah dijangkau oleh khalayak yang lebih luas. Ini boleh dilakukan dengan menggunakan teknologi yang paling banyak digunakan dan mudah disesuaikan.

Hari ini, peranti mudah alih adalah alat yang paling banyak digunakan semasa mengakses internet. Khususnya, ramai orang memilih telefon pintar sebagai peranti pilihan mereka jika mereka perlu memilih satu peranti yang didayakan internet. Berdasarkan konteks ini, wajarlah bahawa menjelang penutupan 2024, mungkin terdapat 4.5 bilion pengguna telefon pintar di seluruh dunia.

Pengalaman Metaverse melalui peranti berasaskan penyemak imbas akan berkembang pesat apabila gear AR menjadi lebih berleluasa di seluruh dunia. Kebanyakan orang dalam metaverse dipercayai berasal dari komuniti permainan. Memandangkan terdapat 4.5 juta pemain mudah alih yang dijangkakan di dunia pada tahun 2021, permainan mudah alih sebahagian besarnya didorong oleh telefon pintar, yang seterusnya akan turut memacu pembangunan mudah alih metaverse.

Hololoot – Penjana AR NFT, Pasaran dan Metaverse Pertama di Dunia

Umumnya, dunia teruja dengan teknologi Augmented Reality (AR). Ini kerana ia membolehkan pengguna merakam dan mencipta persekitaran maya yang menyerupai persekitaran yang mereka tinggali. Dunia maya yang dibuat melalui teknologi AR adalah sama realistiknya dengan dunia nyata. Oleh itu, pengguna boleh berkomunikasi, menyentuh, merasa dan mendengar orang lain di mana-mana sahaja melalui teknologi AR.

Hampir semua telefon pintar boleh memberikan pengalaman realiti tambahan, dan masih terdapat lebih daripada 1 bilion alat berdaya AR. Hololoot berjanji untuk menjadi pasaran, penjana dan metaverse AR NFT yang pertama. Projek yang berpangkalan di Switzerland memanfaatkan teknologi AR eksklusif untuk menghidupkan aset 3D metaverse. Metaverse menawarkan permainan main untuk dapatkan (P2E) di mana aset terbina boleh berfungsi. Ia juga membolehkan pelabur mencipta AR NFT mereka sendiri tanpa memerlukan sebarang bahasa pengekodan yang mendalam.

Dengan keluaran apl Android Hololoot, berjuta-juta individu kini mempunyai peluang hebat untuk menikmati metaverse 3D projek tanpa melabur dalam peranti realiti maya yang mahal. Pasaran yang kebanyakannya belum diterokai ini sedang menunggu pemain seperti Hololoot, yang boleh menjadikan realiti tambahan (AR) mudah didekati, menghiburkan, praktikal dan menguntungkan. Oleh itu, pengguna boleh berdagang AR NFT, melihatnya dalam aplikasi, dan juga mencipta model daripada aset 3D yang sedia ada pada Hololoot.

AR NFT Marketplace menawarkan pelbagai insentif untuk penguji yang berani. Dengan memasang perisian beta android, yang dikeluarkan baru-baru ini, dan mematuhi keperluan yang ditetapkan, anda boleh menyertai pergerakan NFT revolusioner ini dan menikmati faedah yang besar. Ambil perhatian bahawa ekosistem Hololoot berkembang semata-mata berdasarkan daya cipta penggunanya.

Satu lagi projek mudah alih metaverse yang luar biasa ialah Fight of the Ages (FOTA), pengalaman metaverse yang benar-benar menarik yang diakses melalui Android, PC dan iOS. Permainan ini menjangkau penonton seluas mungkin kerana ia telah membina keupayaan AR dan VR ke dalam DNAnya. Permainan ini juga merentas platform, bermakna semua orang boleh bermain permainan itu, termasuk mereka yang menggunakan desktop, peranti mudah alih, Mac dan segala-galanya di antaranya.

Perkara yang sama berlaku untuk Peridot daripada pemaju Pokemon Go. Seperti iPhone Tamagotchi semasa, pengguna Peridot boleh membiak, menjaga dan memelihara haiwan maya. Pemain boleh memelihara haiwan peliharaan, dikenali sebagai Peridots atau Dots, sejak lahir.

Pemain bertanggungjawab untuk menjaga Peridots mereka dengan memberi mereka perhatian, memenuhi keperluan mereka, bermain permainan, meneroka lokasi baharu, mencari kekayaan yang belum ditemui di seluruh dunia, mengambil gambar dan membiak untuk mencipta arketaip Dot baharu.

Dengan keupayaan untuk menyiarkan haiwan peliharaan AR ke dunia sebenar untuk masa bermain dan berjalan, Peridot mempunyai elemen dunia sebenar yang serupa dengan Hololoot dan FOTA. Menurut Niantic, pembangun permainan dan Pokemon Go, apabila anda menggunakan Peridot anda untuk bermain permainan realiti tambahan berasaskan kamera, Dot anda boleh membezakan antara rupa bumi yang berbeza, seperti pasir, rumput, kotoran atau air.

Kesimpulan

Projek yang berjaya menarik khalayak terbesar melalui pengalaman mudah alih yang inklusif dan mendalam dengan bantuan teknologi AR akan menjadi projek yang berjaya dalam ruang ini. Metaverse ialah ruang yang berkembang pesat. Tetapi kebolehgunaannya adalah antara halangan yang paling ketara.

Hololoot telah menerima pakai pengalaman mudah alih dalam metaverse, pasaran dan penjana AR NFT. Mereka akan menyumbang untuk mencipta metaverse yang terbuka kepada semua orang dan membolehkan pengguna menyesuaikan avatar digital mereka, membolehkan mereka mengangkut antara dunia maya yang berkaitan di mana-mana dan pada bila-bila masa yang mereka pilih.Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments