Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Memperkenalkan LiveTree – Platform Pembiayaan dan Pengedaran Hak Filem dan TV Berbasis Pertama di Dunia


· 8 Februari 2018 · 1:45 petang <! – Kutipan

Selama dua tahun yang lalu, LiveTree telah menubuhkan dirinya sebagai perniagaan yang berjaya untuk membiayai filem dan projek TV. Ia merangkumi lebih daripada 5% bahagian pasaran dalam keramaian hiburan melalui kaedah pembiayaan unik yang menggabungkan pemasaran afiliasi "merujuk-rakan" kepada proses pendanaan yang banyak mengurangkan overhed pemasaran, meningkatkan kejayaan dana dan membina penonton di sekitar projek itu. Setelah membiayai lebih daripada 150 projek filem dan TV, LiveTree mengakui beberapa projek itu sebenarnya.

End Excerpt ->

Selama dua tahun yang lalu, LiveTree itu sendiri sebagai perniagaan yang berjaya untuk membiayai projek filem dan TV. Ia menawan lebih daripada 5% bahagian pasaran dalam keramaian hiburan melalui kaedah pembiayaan yang unik yang menggabungkan pemasaran afiliasi "merujuk-seorang-rakan" ke dalam proses pembiayaan yang banyak mengurangkan overhed pemasaran, meningkatkan kejayaan dana dan membina penonton di sekitar projek.


Setelah dibiayai lebih daripada 150 projek filem dan TV, LiveTree menyedari bahawa beberapa projek itu sebenarnya sebenarnya menjadikannya sebagai panggung wayang dan skrin TV. Mendapatkan filem, TV, dan kandungan ke skrin adalah sukar. Pengedaran sering dihadkan oleh rundingan kontrak yang rumit, hubungan orang dalam, kekayaan persendirian atau eksekutif yang mencari kandungan pemotong cookie untuk memajukan nasib mereka sendiri atas pilihan pengguna. Banyak di dalam industri menyedari keperluan ini untuk berubah, jadi LiveTree mencari penyelesaian alternatif yang memperkuat pencipta kandungan dan penonton penonton mereka yang menyokong.

Memperkenalkan generasi akan datang platform LiveTree, platform pendanaan dan pengedaran pertama di dunia yang semata-mata berdedikasi filem dan TV berdasarkan kepada blok block yang dinamakan ADEPT ( A terpantas D T pengedaran ransparent).

LiveTree mengakui bahawa penghalang blok itu memegang jawapan untuk pembiayaan dan pengedaran. The blockchain menawarkan kemungkinan baru untuk dibiayai dan untuk diedarkan.

Proses pengedaran semasa agak terhad. Pengedar memenuhi kandungan TV dan pembuat kandungan pada perayaan. Cuba menavigasi istilah perjanjian kompleks seperti wilayah lesen, jenis lesen dan tempoh lesen di atas kertas atau melalui e-mel boleh menjadi rumit terutama apabila beberapa pembeli dan penjual terlibat. Ini mengakibatkan studio atau produksi bebas diabaikan. Untuk memperburuk masalah ini, bayaran yang dikenakan adalah sehingga 35%.

LiveTree menggunakan blok block untuk menguruskan dan melesenkan hak untuk filem dan kandungan TV dengan platform ADEPT yang baru. Di sisi pendanaan, ini bermakna seorang penyokong sesuatu projek tidak lagi hanya menerima T-shirt atau DVD yang ditandatangani dengan crowdfunded; mereka juga boleh mendapat keuntungan dari pelaburan mereka apabila TV / filem mencecah kotak pejabat, sama seperti individu yang bernilai tinggi atau eksekutif studio hari ini.

Pada bahagian edaran, ia memudahkan beban untuk agen jualan, yang bermaksud mereka mempunyai akses kepada kandungan baru pada kos yang jauh lebih rendah (2.5% vs yuran 35% hari ini). Ia juga membuka peluang untuk pulangan pendapatan telus dari saluran dalam talian. Jika pencipta kandungan tidak boleh mendapatkan kandungannya melalui saluran TV tradisional (BBC, ABC dll), mereka boleh kembali ke saluran dalam talian – seperti LiveTree's Blossom TV, gaya Netflix, saluran dalam talian. Dengan menggunakan penyokong blockchain projek dan semua orang yang terlibat dapat melihat dengan telus yang dikendalikan sepenuhnya oleh pencipta.

LiveTree ADEPT menawarkan kelebihan yang signifikan dalam beberapa bidang utama penciptaan kandungan, terutamanya pembiayaan dan pengedaran.

Pembiayaan

Sebagai tambahan kepada crowdfunding berasaskan ganjaran, pencipta projek juga boleh menggunakan LiveTree ADEPT untuk mendapatkan pembiayaan daripada penyokong sebagai pertukaran untuk penjualan edaran semua atau sebahagian daripada IP mereka, atau bahagian nilai masa depan kandungan mereka.

Nilai kedua- mekanisme penjanaan adalah bahawa LiveTree ADEPT mengenakan pencipta yuran pemprosesan hanya 2.5% – diberikan dalam benih token Digital LiveTree (lihat di bawah) – yang jauh lebih rendah daripada yuran pendanaan yang terdapat dalam industri pada masa ini antara 5% -20% yang dikenakan oleh yang lain platform crowdfunding.

Model ini membolehkan pemprosesan pendanaan yang lebih demokratik, membolehkan orang 'biasa' melabur dan keuntungan dari kandungan bersama dengan indust penyokong tradisional ry dan pengawal selia – studio, penyiar, dan individu yang bernilai tinggi. Ia juga membantu menghilangkan penapisan dan pendekatan 'pemotong cookie' terhadap penciptaan kandungan, di mana hanya projek yang dinilai mempunyai rayuan arus perdana yang mungkin mencari pembiayaan. Ini 'commoditising' kandungan mengehadkan pilihan pengguna dan kepelbagaian.

Sebaliknya, model LiveTree ADEPT membuka pintu kepada kandungan yang baru, tidak dapat diramalkan, dan menolak-menolak, didorong oleh kreativiti dan bukan keuntungan. Manfaat ini bukan sahaja TV dan pembuat filem, tetapi juga penonton, yang mendambakan kejutan dan kegembiraan yang baru, bukan kebarangkalian dan keselamatan yang lama. Filem dan televisyen juga memberi pengaruh yang kuat terhadap budaya dan tingkah laku sosial, pendapat yang mencabar, perbezaan bridging dan dialog pembukaan – kualiti yang bernilai khusus dalam dunia berita palsu, gelembung bias dan ruang elektronik gema sosial.

Pengedaran [19659016] LiveTree ADEPT menulis semula peraturan pengedaran dengan memanfaatkan kekuatan kesan rangkaian untuk mendesentralkan edaran dan memintas saluran pengedaran korporat utama. Platform ini menawarkan tiga laluan langsung ke pasaran: Blossom TV, siaran tradisional, dan streaming / agregasi dalam talian.

Blossom TV adalah saluran diedarkan dalam talian yang dikendalikan oleh LiveTree ADEPT. Perkhidmatan berlangganan gaya Netflix berfungsi sebagai pameran bagi produk baru, dengan pengguna dijemput untuk membuat pra-bayar, atau pra-dana, kandungan sebelum dibuat.

Model penyiar tradisional memfokuskan pada penyiar warisan dan platform VOD yang baru muncul, yang sentiasa mencari kandungan segar dan asli. Sistem penarafan terbuka LiveTree ADEPT memberikan pengedar dan pengguna akses cepat dan mudah kepada kandungan baru semasa bertindak sebagai panduan untuk membantu mengukur permintaan untuk genre tertentu.

Model streaming / agregasi menggunakan kuasa dan jangkauan YouTube, Vimeo, dan lain-lain saluran dalam talian untuk menjangkau pengguna. Pendekatan ini paling sesuai untuk pembuat kandungan kali pertama yang ingin mendapatkan pendedahan dan membina populariti untuk projek mereka. Semua ini dan pada kos yang jauh lebih rendah. LiveTree mengenakan yuran 2.5% yang dibayar dalam token Benihnya berbanding 35% yang dibayar oleh eksekutif jualan hari ini.

Semakin jelas bahawa blockchain, dengan keupayaan memudahkan pengedaran, menguruskan hak-hak kreatif dan alamat cetak rompak, mengganggu filem tradisional dan kandungan industri. Industri crowdfunding global kini bernilai $ 1bn (kos 2.5% yang dikenakan dalam Benih) dan berkembang pesat. Begitu juga pasaran edaran dalam talian untuk kandungan TV, dianggarkan bernilai $ 700 juta dan mengira (peratusan yang ditangkap dalam projek Benih – lihat di bawah). Dan itu adalah di atas pasaran pengedaran TV tradisional, yang menghasilkan $ 2.5bn (2.5% yuran yang dikenakan dalam Benih).

Sebagai satu-satunya platform yang menyediakan pembiayaan dan perkhidmatan pengedaran berasaskan blockchain untuk kandungan filem dan TV, LiveTree ADEPT adalah

LiveTree diasaskan oleh CEO dan pengasas Ashley Turing seorang usahawan siri dan perunding dengan lebih daripada 20 tahun pengalaman dalam inovasi teknologi.

Selama bertahun-tahun yang lalu, LiveTree telah menarik pelbagai profil berprofil tinggi, termasuk Labs Future Institute of Film, Film London, Red Rock Entertainment, bersama-sama dengan pangkalan data di seluruh dunia yang berjumlah 14,000-plus dari seluruh hiburan

Sorotan Projek Semasa Menggunakan LiveTree

CryptoShare oleh LiveTree

Pertandingan crypto TV pertama di mana penonton boleh memiliki apa yang mereka tonton secara interaktif.

CryptoShare adalah pameran permainan TV yang mempamerkan penggunaan terbaik teknologi blockchain di dunia. Ia menunjukkan pertama di dunia yang membolehkan anda, melalui penggunaan token, untuk memiliki kepentingan dalam apa yang anda sedang menonton. Ia pada mulanya akan dipaparkan dalam talian melalui Blossom TV. Kami juga bekerja keras untuk mendapatkan ini yang dilancarkan melalui saluran TV tradisional.

Fikirkan "Shark Tank" memenuhi "Apprentice" tetapi twist adalah bahawa anda mendapat dari pasukan yang menang! Dalam minggu ke 4, anda boleh membantu memilih apa yang perlu dilakukan oleh pasukan untuk maju. Ingat, pada akhir setiap pusingan, peserta ICO yang kalah akan dihapuskan. Di sinilah pakar kripto, yang memimpin perintis industri blockchain, pilih pemenang dan "api" pasukan yang kalah. Dengan latar belakang yang terbukti dalam blockchain, para panelis kemudian akan memilih pasukan yang menang dalam pusingan akhir.

Pasukan pemenang akan dianugerahkan sehingga 1,000,000 Benih Benih! Sebagai balasan, pasukan pemenang akan memberikan 50% daripada token yang dikeluarkan. 45% daripada token yang mereka peruntukkan untuk manfaat pemilik Live Seed Seed. Pada asasnya, pemilik Benih akan "memiliki" 45% daripada perolehan syarikat yang menang dan hasil yang dihasilkan akan digunakan untuk meningkatkan nilai Benih.

5% daripada peruntukan token pasukan yang menang akan didedikasikan kepada rakan kongsi strategik yang bukan keuntungan atau amal pemilihan pasukan pemenang. Apabila pemenang telah diumumkan, ICO mereka akan bermula dan anda, penonton, kemudian boleh membeli token pasukan pemenang.

Decentralized

LiveTree ADEPT juga mengumumkan perkongsian dengan perintis pembuat filem bebas Christopher Arcella dan penerbit teknologi berteknologi tinggi Erik Vesterlund pada filem baru dan siri yang dirancang, Decentralized . Juruterbang ini boleh didapati di Blossom TV dan akan ditembak kemudian tahun ini di New York City dengan pelepasan yang dijadualkan untuk musim gugur.

Dibintangi Amari Cheatom ( Django Unchained, Cinta Di bawah Pengurusan Baru, The Miki Howard Story, Night Catches Us, ) bermain profesor ekonomi muda ketika dia belajar tentang blockchain melalui lensa skeptisisme yang sihat. Kisah ini ditulis untuk menyediakan naratif pendidikan dalam suasana fiksyen untuk membantu orang yang tidak mengetahui dengan teknologi mendapatkan beberapa langkah awal.

Pembuat filem bebas Christopher Arcella adalah penulis, pengarah, dan pengeluar bersama dalam projek itu bersama dengan Erik Vesterlund bertindak sebagai perunding teknologi dan pengeluar bersama. Vesterlund adalah pengeluar saluran Ivan pada Tech YouTube [194590037] yang telah memperoleh 130,000 pelanggan pada tahun lepas, mendudukinya sebagai salah satu platform media yang paling berpengaruh dalam berita dan analisis mengenai inovasi pada blockchain

] Tokenomik

Bekalan kuantiti token LiveTree Seed telah diperbetulkan. Nilainya didorong oleh permintaan. Jualan Token LiveTree Seed (SED) bermula pada 31 Januari dan 00:00 UTC.

Permintaan dibuat melalui bayaran pendanaan dan pengedaran yang dibayar dalam set Benih pada industri sepanjang masa sebanyak 2.5% untuk kedua-duanya

Projek seperti CryptoShare memanfaatkan token Benih.

Sejumlah 1,111,131 Benih Benih telah dijual dalam pra-jualan, melepasi sasaran topi lembut. Ini menunjukkan bahawa para pelabur hari ini akan menganggap kurang risiko, kerana projek itu kini telah menjadi hijau dan pasti akan diteruskan.

Semua token Benah yang tidak dijual akan dibakar yang secara efektif bermakna penutup keras (ETH 205m) tidak relevan.

Harga token benih adalah 0.001 ETH = 1 Seed

Tidak ada pembelian minimum.

Pembayaran akan di ETH (Ether), token digital mirip dengan Bitcoin, tetapi dibina di blok Ethereum yang menyokong platform LivePree ADEPT.

Kerjasama Teknikal

https://paritytech.io/ Perundingan Parity oleh Gavin Wood bersama pengasas Ethereum
0chain.net: kolaborasi menjelajah storan video dan transkoding video
UCL Blockchain Department: teknologi blockchain dan pendahuluan

[email protected]

PAUTAN BERGUNAKAN

LAMAN WEB ICO: https : //secure.livetree.com/#! / seed /
EARN 2% REF ER-A-FRIEND: https://secure.livetree.com/#!/seed-referrals/
BONUS & DISKAUN: http://t.lvt.re/BONUSES-LOTTERY [19659057] LIVETREE ONE-PAGER: http://t.lvt.re/LIVETREE-ON-1-PAGE
WHITEPAPER BAHASA INGGERIS: http://t.lvt.re/LIVETREE-WHITEPAPER [19659057] PLATFORM CROWDFUND ADALAH: https://secure.livetree.com/#!/home
PEMILIK AMARAN: https://secure.livetree.com/ADEPT/#!/charities-list
CONTACT INDUSTRI / BLOGGERS: https://secure.livetree.com/ADEPT/#!/search-directory
MEDIUM: https://medium.com/@LiveTree
VIDEO PERLUKAN PLATFORM: https://youtu.be/sG9EwTijb-E
MODEL TOKEN MODEL: https://youtu.be/loFwNzij0FM
TWITTER: https: // twitter .com / livetreehq
FACEBOOK: https://www.facebook.com/LiveTreeADEPT
DAPATKAN 2% REFER-A-FRIEND: https://secure.livetree.com/#! / seed-referrals /


Mahkamah imej esy dari LiveTree

Kandungan artikel ini disediakan oleh syarikat yang dirujuk. Bitcoinist tidak menyokong dan tidak bertanggungjawab untuk atau bertanggungjawab terhadap apa-apa kandungan, ketepatan, kualiti, pengiklanan, produk atau bahan lain di halaman ini. Pembaca harus melakukan penyelidikan sendiri sebelum mengambil sebarang tindakan yang berkaitan dengan syarikat.

Tunjukkan komen



Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments