Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Menarik! Dengan Stablesats, Galoy Membawa Dolar Ke Rangkaian Lightning


Jika ini berfungsi seperti yang dijanjikan, Stablesat boleh menukar permainan. Ia boleh mengubah dunia, malah. Produk Galoy baharu menyelesaikan masalah dan desakan yang dimiliki oleh komuniti bitcoin sejak sekian lama. Dolar sintetik yang tidak memerlukan token atau bergantung pada pihak ketiga untuk berfungsi. Malah, jika Stablesat berfungsi seperti yang dijanjikan, ia akan menyelesaikan tugas yang paling sukar Strike dan Yayasan Hak Asasi Manusia menawarkan habuan sebanyak satu BTC untuk.

Kami fikir hari ini tidak akan datang, tetapi di sini. kita. Dalam siaran akhbar yang dikongsi dengan Bitcoinists, Galoy berkata:

“Hari ini syarikat itu mengumumkan Stablesat, ciri terbaharu yang akan ditambah pada platform. Alternatif kepada stablecoin atau integrasi bank fiat, Stablesats menggunakan kontrak derivatif untuk mencipta dolar sintetik yang disokong bitcoin yang disandarkan kepada USD. Ini membolehkan akaun USD bersamaan dolar di dalam dompet Lightning, menyelesaikan salah satu masalah terbesar bagi orang yang menggunakan bitcoin untuk urus niaga harian: turun naik kadar pertukaran jangka pendek.

Implikasinya amat besar. Pertama sekali, Stablesats membayangkan bahawa tiada token diperlukan. Sistem ini memanfaatkan rangkaian bitcoin dan tidak ada yang lain. “Tiada stablecoin atau token selain daripada bitcoin yang mendasari Stablesats, yang bermaksud kesalingoperasian yang lebih baik dan yuran yang lebih rendah untuk pengguna,” kata dokumen itu.

Kedua, tiada pihak ketiga. Walaupun Galoy mencipta produk itu, mereka tidak mengawalnya. Tiada token, tiada pengeluaran, dan satu-satunya cagaran ialah bitcoin pengguna sendiri. Selain itu, perisian mereka adalah sumber terbuka. Dan kerana tiada pihak ketiga, tiada risiko rakan niaga. Gajah di dalam bilik untuk stablecoin klasik adalah risiko rakan niaga yang wujud.

Adakah Stablesats Menyelesaikan Masalah Yang Ditimbulkan Oleh HRF Dan Strike?

Ia pasti kedengaran seperti itu. Dalam artikel tentang anugerahBitcoinist menyifatkan keadaan seolah-olah penyelesaiannya di luar impian kami yang paling liar:

“Cabaran kedua nampaknya lebih sukar, sekurang-kurangnya pada peringkat konsep. HRF dan Strike mahukan dompet yang membolehkan “sesiapa sahaja “menambat” sejumlah bitcoin kepada dolar AS tanpa memerlukan pertukaran atau token lain.” Betul, tanpa entiti berpusat. Dan hanya bergantung pada sats dan bitcoin.”

Tahniah kepada Galoy kerana menyelesaikan teka-teki. Siaran akhbar memetik Ketua Pegawai Eksekutif syarikat Nicolas Burtey, yang menerangkan:

“Dengan dompet Lightning yang didayakan Stablesats, pengguna boleh menghantar daripada, menerima dan menahan wang dalam akaun USD sebagai tambahan kepada akaun BTC lalai mereka. Walaupun nilai dolar akaun BTC mereka turun naik, $1 dalam akaun USD mereka kekal $1 tanpa mengira kadar pertukaran bitcoin.”

Itu mimpi, kan? Tetapi…

Bagaimana Stablessat Berfungsi, Tepat?

Kaedah yang tepat mungkin melebihi kebanyakan gred gaji kami. Dalam siaran akhbar, Galoy memperkenalkan konsep Stablesats seperti ini:

“Idea dolar sintetik telah menjadi topik artikel dan perbualan selama bertahun-tahun. BitMEX pun menerangkan idea itu pada tahun 2015. Burtey berpendapat bahawa dengan keadaan penggunaan Lightning dan kemunculan ekonomi bitcoin bulat di seluruh dunia, kini adalah masa untuk penyelesaian ini bermula.”

Proses yang diterangkan oleh BitMEX agak rumit dan legap. “Pelaksanaan Stablesats semasa menggunakan pasaran derivatif bitcoin, khususnya instrumen yang dipanggil pertukaran songsang kekal,” kata Galoy tanpa penjelasan lanjut. Video demo UX di atas menjadikannya kelihatan mudah, walaupun. Siaran akhbar kemudian memetik “Sebastien Verreault, penyumbang utama kepada Repositori GitHub Stablesats,” siapa kata:

“Kami melihat penyepaduan lebih banyak pertukaran, strategi lindung nilai dan mata wang meningkatkan daya tahan dan pilihan. Akhirnya, kami boleh membuka kunci keupayaan untuk setiap pengguna Lightning memilih unit akaun mereka sendiri tanpa meninggalkan rangkaian.”

Juga, sebagai laman web projek meletakkannya, “Pada masa hadapan, menambah lebih banyak pertukaran, strategi lindung nilai dan mata wang boleh memacu daya tahan dan pilihan untuk bank Bitcoin dan pengguna mereka.”

Carta harga BTCUSD untuk 08/03/2022 - TradingView

BTC price chart for 08/03/2022 on BinanceUS | Source: BTC/USD on TradingView.com

Galoy Kutip $4J Untuk Membangunkan Projek Stablesats (Antara Perkara Lain)

Syarikat bukan main-main. Jika Stablesat berfungsi seperti yang dimaksudkan, mereka mempunyai pemenang di tangan mereka dan mereka mengetahuinya. Itu mungkin sebab siaran akhbar itu berputar dan memberitahu kami tentang suntikan dana baru-baru ini.

“Peningkatan baharu $4 juta untuk Galoy membolehkan pembangunan lanjut platform perbankan bitcoin teras sumber terbuka GaloyMoney, API serba boleh dan gerbang Lightning sedia untuk perusahaan yang menyediakan akses kepada organisasi kepada pembayaran Lightning.”

Syarikat yang terlibat ialah, “Hivemind Ventures mendahului pusingan pelaburan dengan penyertaan daripada Rakan Kongsi Ekuiti Valor, Timechain, El Zonte Capital, Kingsway Capital, Rakan Kongsi Trammell Venture, AlphaPoint dan pelabur Bitcoin terkemuka yang lain.” Jumlahnya ialah $4 juta. Masanya sekarang. Masa untuk Stablesat mengganggu pasaran.

Ini mungkin produk yang membawa bilion orang seterusnya kepada bitcoin.

Featured Image by Max Bender on Unsplash  | Charts by TradingView

Belang, kilat di atas bandarSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments