Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Mengapa Epic Games Bekerjasama Dengan Permulaan Metaverse Ini


Per a laporan daripada TechEu, syarikat permulaan Metaverse bernama Hadean telah bekerjasama dengan gergasi permainan Epic Games. Syarikat yang berpangkalan di London itu baru-baru ini telah melengkapkan pusingan pembiayaan Siri A, dan ia bersedia untuk mengembangkan operasinya.

Hadean berjaya mengumpul $30 juta dalam pusingannya, diketuai oleh Molten Ventures, dan sokongan tambahan daripada 2050 Capital, Alumni Ventures, Aster Capital, Entrepreneur First, dan lain-lain. Epic Games menyumbang kepada pusingan itu.

Permainan Epik Dan Hadean Akan Menolak Metaverse Ke Tahap Seterusnya

Selain itu, syarikat itu akan bekerjasama dengan Hadean untuk membantu mereka dalam proses mengembangkan keupayaan metaverse mereka, dengan ciri berskala dan saling kendali. Permulaan itu diasaskan lebih 7 tahun yang lalu dengan objektif merevolusikan pengkomputeran teragih, dan metaverse.

Dana yang diperoleh melalui Siri Anya akan digunakan untuk mencipta dan menyediakan alat bagi pembangun dan pencipta untuk menyesuaikan dan mereka bentuk projek dan pengalaman unik. Craig Beddis, Pengasas Bersama dan Ketua Pegawai Eksekutif Hadean berkata perkara berikut mengenai objektif mereka dan pusingan Siri A mereka baru-baru ini:

Kami mahu merapatkan dunia fizikal dan maya – untuk membantu kami membuat keputusan yang lebih baik dan akhirnya meningkatkan kualiti hidup kami di dunia fizikal.

Menurut Beddis, dunia maya terhad dengan skalabiliti dan keselamatan yang rendah. Epic Games, Microsoft dan Meta (dahulunya Facebook) melabur berbilion-bilion dalam Metaverse.

Teknologi besar nampaknya percaya bahawa orang ramai akan menjalankan kebanyakan aktiviti harian mereka di dunia maya. Pengasas Bersama Hadean bersetuju dengan idea ini, tetapi percaya syarikat harus menyediakan alat kepada pembangun untuk mencipta projek mereka sendiri:

Kejayaan sebenar dan penggunaan besar-besaran metaverse akan bergantung pada kemudahan pencipta dapat membina pengalaman mereka sendiri pada skala, memanfaatkan teknologi metaverse-sebagai-perkhidmatan yang terbuka dan mantap.

Epic Games Etherum ETH ETHUSDT
Aliran harga ETH menuju ke arah bawah pada carta 4 jam. Sumber: ETHUSDT Tradingview

Epic Games Melabur Berbilion-bilion Dalam Metaverse

Epic Games telah disokong tinggi oleh aset digital, inovasi dan aliran baharu. Syarikat di sebalik hits seperti Fortnite ada mengumpul lebih $2 bilion untuk “memajukan” visi Metaversenya.

Syarikat permainan video itu mengumpul dana melalui pusingan khas dengan penyertaan daripada Sony Group Corporation, dan KIRKBI, syarikat yang mencipta Kumpulan LEGO. Syarikat-syarikat itu menyertai usaha untuk meningkatkan sektor digital, mencipta bentuk hiburan sosial baharu, dan jambatan antara dunia fizikal dan digital.

Perkongsian baru-baru ini dengan Hadean dan Epic nampaknya satu lagi langkah ke arah itu. Pada masa pengumuman pembiayaan $2 bilion, Ketua Pegawai Eksekutif dan Pengasas Epic Games, Tim Sweeney berkata:

Pelaburan ini akan mempercepatkan kerja kami untuk membina metaverse dan mewujudkan ruang di mana pemain boleh berseronok dengan rakan, jenama boleh membina pengalaman kreatif dan mengasyikkan dan pencipta boleh membina komuniti dan berkembang maju.Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments