Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Mengapa Fundstrat Masih Melihat Bitcoin Mencecah $200,000, Walaupun Kemerosotan FTX


Bitcoin telah kehilangan lebih daripada 76% daripada nilai tinggi sepanjang masa (ATH) pada 10 November 2021 sebanyak $69,044 apabila permodalan pasaran keseluruhannya mencecah $1 trilion.

Aset digital ini mengalami tahun yang agak mencabar, mula-mula terpaksa berhadapan dengan musim sejuk kripto yang berterusan dan kehilangan semua keuntungan yang diperolehi apabila pasaran meningkat menjelang akhir Oktober disebabkan kejatuhan mendadak platform pertukaran FTX.

Selepas berjaya menuntut semula wilayah $21K, BTC sekali lagi berada dalam aliran menurun dan kini sedang bergelut untuk mencapai kawasan $17,000 sahaja.

Pada masa penulisan ini, menurut penjejakan daripada CoingeckoBitcoin didagangkan pada $16,473 dan walaupun ia telah mencatatkan peningkatan sebanyak 4.1% dalam tempoh tujuh hari yang lalu, ia masih turun hampir 21% untuk 30 hari yang lalu dan sebanyak 71% pada asas tahun setakat ini (YTD). .

Crypto sulung tidak berada di tempat yang baik sekarang dan beberapa pelabur yakinnya, seperti Fundstrat, menyedarinya.

Firma Penyelidikan Ekuiti Percaya Kripto, Bitcoin Belum Mati

Awal tahun ini, Fundstrat menarik perhatian ruang crypto apabila ia mengatakan bahawa Bitcoin akan mungkin mencecah $200,000 tahun ini.

Malangnya, ramalan kenaikan harga seperti itu gagal menjadi kenyataan apabila BTC bergerak ke arah yang bertentangan dengan idea itu, kehilangan sebahagian besar nilai yang dicapai tahun lepas.

Image: Bitcoin Association

Apabila ditanya minggu lepas sama ada dia percaya atau tidak crypto sudah matiketua penyelidikan dan rakan kongsi pengurusan Fundstrat Tom Lee bertegas bahawa ini tidak berlaku.

“Ia adalah detik penting untuk industri. Saya fikir ia membersihkan banyak dan membersihkan banyak pemain yang buruk. Tetapi adakah saya fikir crypto sudah mati? Tidak. Saya rasa ramai orang membaling petrol dalam teater yang sesak dan menjerit ‘api,’” kata Lee.

Ketua penyelidik itu, bagaimanapun, mengakui bahawa 2022 adalah tahun yang mengerikan dan buruk kerana tiada seorang pun dalam industri yang menjana wang. Beliau, bagaimanapun, menegaskan bahawa ini tidak seperti musim sejuk kripto Mei yang membuka jalan untuk pembangunan beberapa projek terbaik di angkasa.

Tom Lee Menimbang Mengenai Letupan FTX

Apabila ditanya tentang pandangannya mengenai keruntuhan FTX yang menyebabkan pasaran kripto dalam keadaan terpukul, Lee berkata apa yang berlaku kepada syarikat itu lebih condong kepada kekurangan peraturan dalaman dan bukan disebabkan oleh model perniagaan yang cacat.

Rakan kongsi pengurusan Fundstrat berkata:

“Jika anda melihat industri seperti kripto yang dikawal sendiri, adalah penting untuk mencipta, pada asasnya, sejenis aktiviti seperti bank pusat yang berfungsi yang boleh menjalankan operasi apabila terdapat tekanan… FTX sendiri tidak mampu memainkan peranan itu. .”

Sementara itu, mengenai apa yang menanti ruang kripto dan Bitcoin pada 2023, Lee berkata tahun depan mungkin menjadi tahun yang mengerikan sekali lagi jika terdapat lebih banyak penipuan walaupun dia juga berpendapat bahawa daripada abu tahun yang merudum ini, industri mungkin meningkat lebih kukuh dan menjadi lebih baik. .

BTC total market cap at $316 billion on the daily chart | Featured image from Scott Mlyn | CNBC. Chart: TradingView.comSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments