Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Mengapa Giant eBay Memperoleh NFT Marketplace KnownOrigin


Menurut kenyataan akhbar, gergasi e-dagang eBay telah memperoleh pasaran NFT KnownOrigin. Sebagai sebahagian daripada strategi platform untuk berkembang ke dalam kelas aset baharu, eBay cuba menyediakan penggunanya akses kepada “era baharu pengumpulan digital”.

Bacaan Berkaitan | Bolehkah ECB Kawal Selia Kripto Secara “Kedalaman”? Presiden Menyeru Lebih Banyak Perundangan

Platform ini adalah salah satu yang paling popular di seluruh dunia, terdapat lebih 182 juta orang di eBay pada tahun 2021 dengan lebih 100 juta pelawat setiap bulan. Platform rekod berbilion dolar dalam jumlah dagangan dan sebanyak $10 bilion hasil.

Oleh itu, mana-mana koleksi NFT yang disenaraikan di eBay nampaknya bersedia untuk mendapat banyak perhatian. Seperti yang didakwa keluaran, platform itu digunakan oleh pengumpul untuk menjejaki barangan berharga. Jamie Iannone, Ketua Pegawai Eksekutif eBay berkata perkara berikut mengenai pemerolehan ini dan reputasi platform sebagai tempat pengumpul:

eBay ialah persinggahan pertama untuk orang di seluruh dunia yang mencari tambahan yang sempurna, sukar ditemui atau unik pada koleksi mereka dan, dengan pemerolehan ini, kami akan kekal sebagai tapak terkemuka kerana komuniti kami semakin menambah koleksi digital.

Gergasi e-dagang itu membeli KnownOrigin kerana platform itu membolehkan pengguna mencipta, membeli dan berdagang dengan koleksi NFT dan transaksi berasaskan blokchain. Keluaran itu mendakwa bahawa platform itu telah mengalami “pertumbuhan yang ketara kerana ia telah merevolusikan cara orang ramai” berdagang dengan aset digital. Iannone menambah:

KnownOrigin telah membina kumpulan artis dan pengumpul yang mengagumkan, bersemangat dan setia menjadikan mereka tambahan yang sempurna kepada komuniti penjual dan pembeli kami. Kami tidak sabar-sabar untuk mengalu-alukan inovator ini kerana mereka menyertai komuniti eBay.

eBay membolehkan penggunanya berdagang dengan NFT pada Mei 2021, menurut pengasas bersama KnownOrigin James Morgan, platform berasaskan blockchain itu telah menyertai gergasi e-dagang untuk membantu mereka melaksanakan keupayaan Web3.

Ke Angkasa NFT, Apakah Strategi eBay?

Di samping itu, Morgan menekankan bahawa KnownOrigin akan berkembang kepada “khalayak yang lebih besar” dan menjadi “platform yang benar-benar di seluruh dunia”. Mengenai perkongsian mereka dengan eBay, Morgan berkata:

Salah satu sebab utama kami mengambil keputusan ini adalah kerana budaya eBay didorong oleh kepercayaan yang kuat terhadap komuniti dan inovasi (…). eBay kini sedang melaksanakan imaginasi semula yang diterajui teknologi besar-besaran dan kami berada di tengah-tengah visi mereka. Kami teruja untuk melihat cara bersama-sama kami boleh memperkasakan pencipta kami yang sedia ada dan memperkenalkan khalayak global yang baharu melalui pemerolehan ini.

Data daripada DappRadar rekod bahawa KnownOrigin mempunyai jumlah dagangan berjumlah $7.8 juta. Platform ini diasaskan pada 2018 dan sejak itu, ia merekodkan bahawa 5,187 peniaga telah menggunakan perkhidmatannya.

Sebagai perbandingan, OpenSea, salah satu platform paling popular di dunia, rekod $30 bilion dan 1,831,532 peniaga sejak ia ditubuhkan pada 2017. Perkongsian eBay, seperti yang dikatakan Morgan, boleh membenarkan KnownOrigin mengejar OpenSea dan menjadi pesaing.

Bacaan Berkaitan | Uniswap Tidak Terpengaruh Oleh Bear Market Scare, Beli NFT Marketplace Aggregator Jin

Pada masa penulisan, harga ETH didagangkan pada $1,110 dengan kerugian 5% dalam tempoh 24 jam yang lalu.

Ethereum ETH ETHUSD
Aliran harga ETH menuju ke arah bawah pada carta 4 jam. Sumber: Paparan Dagangan ETHUSDSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments