Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Mengapa Pasaran Beruang Kripto 2022 Berbeza Dan Implikasinya


Pengeluaran dalam pasaran crypto telah menyaksikan trend baharu muncul dalam pasaran. Dengan kemalangan baru-baru ini, bitcoin telah melihat beberapa pergerakan pertama seumpamanya. Implikasi untuk ini adalah besar memandangkan pergerakan masa depan aset digital sedang direkodkan. Ini telah menunjukkan bahawa pasaran beruang baru-baru ini berbeza daripada setiap satu yang telah mendahuluinya.

Bitcoin Jatuh Di Bawah Kitaran Tinggi

Satu trend yang selalu diikuti oleh bitcoin adalah hakikat bahawa harganya tidak pernah jatuh di bawah puncak kitaran sebelumnya. Untuk semua pasaran penurunan harga sebelumnya, aliran ini telah bertahan dan telah menjadi satu bentuk suar apabila ia datang untuk memanggil bahagian bawah pasaran penurunan harga. Inilah sebabnya mengapa banyak penganalisis telah memanggil bahagian bawah bitcoin menggunakan trend ini.

Kini, walaupun, buat pertama kalinya, harga bitcoin telah jatuh di bawah kemuncak kitaran sebelumnya. Ini berlaku apabila harga aset digital itu telah menembusi bawah $20,000 dan mencecah paras terendah $17,600. Sejak itu, ia telah pulih dari titik ini tetapi ia telah menetapkan duluan baharu, iaitu, harga mata wang kripto tidak semestinya sentiasa berada di atas kemuncak kitaran sebelumnya.

Bacaan Berkaitan | Canadian Purpose Bitcoin ETF Mengalami Aliran Keluar Besar-besaran, Tetapi Yang Lain Semakin Kendur

Implikasi pergerakan sedemikian adalah berbeza-beza tetapi satu yang jelas ialah fakta bahawa bitcoin boleh jatuh lebih rendah. Menggabungkan ini dengan fakta bahawa kitaran terendah sebelum ini sentiasa mencecah melebihi 85% daripada paras tertinggi sepanjang masa, dan bitcoin tidak memegang melebihi $19,000, maka kejatuhan kepada $12,000 kekal pada kad.

Nod kaca juga menyatakan bahawa Mayer Multiple telah jatuh di bawah kitaran rendah sebelumnya. Ia sebelum ini mendahului pada 0.511 tetapi ini telah mencecah paras rendah baharu 0.487 pada bulan Jun. Laporan itu juga menyatakan bahawa dalam 4,160 hari dagangan, hanya 2% daripada hari dagangan telah mencatatkan MM di bawah 0.5. Ini mewakili perubahan kepada model asas yang digunakan untuk menilai aset digital.

Mayer Multiple Bitcoin

MM falls below previous bottom for the first time | Source: Glassnode

Sentimen Pelabur Kripto Merosot

Sentimen pelabur dalam pasaran telah merosot sejak sekian lama. The Indeks Ketakutan & Tamak kini telah menghabiskan salah satu regangannya yang paling lama di wilayah ketakutan yang melampau dan nampaknya ini tidak akan berubah dalam masa terdekat. Menariknya, indeks itu juga telah ditutup pada bulan sebelumnya dalam wilayah ketakutan yang melampau.

Carta harga Bitcoin dari TradingView.com

BTC declines to $20,600 | Source: BTCUSD on TradingView.com

Sentimen ini juga terpancar dalam aliran masuk pertukaran. Makluman Nod Kaca menunjukkan bahawa terdapat lebih daripada $5.6 bilion dalam BTC mengalir ke bursa minggu lepas sahaja. Walaupun aliran keluar telah mengatasi aliran masuk, jumlah semata-mata yang bergerak ke bursa berpusat menunjukkan bahawa penjualan akan kekal sebagai peraturan hari ini.

Bacaan Berkaitan | Altcoin Bertopi Kecil Yang Ethereum Whales Menimbulkan Kenaikan

Walau bagaimanapun, aliran masuk Tether memberi gambaran yang lebih baik untuk pasaran crypto dengan aliran bersih positif $4.3 bilion untuk minggu lepas. Ini menunjukkan bahawa pelabur memindahkan stablecoin mereka ke bursa yang mungkin untuk melabur dalam mata wang kripto lain, menandakan pulangan dalam sentimen positif di kalangan pelabur.

Featured image from Coingape, chart from TradingView.com

Ikut Owie terbaik di Twitter untuk cerapan pasaran, kemas kini dan tweet lucu sekali-sekala…

Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments