Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Mengapa Ripple Mungkin Membeli Aset Celsius, Kata Laporan


Per a laporan daripada saluran berita Reuters, syarikat pembayaran Ripple sedang meneroka kemungkinan memperoleh aset pemberi pinjaman kripto bankrap Celsius Network. Pembelian itu mungkin berlaku melalui Ripple Labs, menurut jurucakap syarikat.

Ripple Labs kini dalam pertempuran undang-undang dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa AS (SEC) disebabkan oleh penjualan haram yang didakwa bagi keselamatan tidak berdaftar, XRP Ledger token asli XRP. Orang yang dipetik oleh Reuters berkata perkara berikut mengenai potensi pemerolehan:

Kami berminat untuk mengetahui tentang Celsius dan asetnya, dan sama ada ada yang berkaitan dengan perniagaan kami.

Jurucakap itu enggan mengesahkan sama ada syarikat pembayaran mungkin mempunyai kepentingan untuk memperoleh Celsius secara langsung, dakwa Reuters. Di sebalik pertempuran undang-undang mereka dengan pengawal selia sekuriti AS, Ripple terus melihat pertumbuhan penting dan telah dapat mewujudkan perkongsian untuk mengembangkan penggunaan XRPL.

Dalam erti kata itu, syarikat pembayaran “secara aktif mencari peluang Penggabungan dan Pengambilalihan (M&A) untuk meningkatkan skala syarikat secara strategik”, kata jurucakap itu kepada Reuters. Sejak beberapa bulan lalu, syarikat pembayaran telah mengumumkan perkongsian dengan Lunu, FLUF World dan FOMO Pay.

Kerjasama ini akan membolehkan syarikat pembayaran meningkatkan penggunaan produk teras mereka, seperti Kecairan Atas Permintaan berasaskan XRP. Di samping itu, syarikat pembayaran telah memberi komitmen berjuta-juta dolar kepada “pemodenan pasaran karbon” dan syarikat yang berfokuskan iklim.

Dalam siaran akhbar rasmi, Brad Garlinghouse CEO di Ripple berkata berikut mengenai inisiatif ini:

Komitmen $100 juta kami adalah tindak balas langsung kepada seruan global untuk bertindak bagi syarikat untuk membantu menangani perubahan iklim dengan menggunakan sumber, termasuk teknologi inovatif, modal strategik dan bakat. Walaupun mengurangkan pelepasan dan peralihan kepada masa depan rendah karbon adalah penting, pasaran karbon juga merupakan alat penting untuk mencapai matlamat iklim. Blockchain dan crypto boleh memainkan peranan pemangkin dalam membenarkan pasaran karbon mencapai potensi penuh mereka, membawa lebih banyak kecairan dan kebolehkesanan kepada pasaran yang berpecah-belah dan kompleks.

Ripple XRP XRPUSDT
Harga XRP dengan keuntungan kecil pada carta 4 jam. Sumber: XRPUSDT Tradingview

Ripple Mengenalpasti Peluang Dalam Pasaran Kripto

Baru-baru ini, syarikat pembayaran dikenalpasti sebab-sebab mengapa pasaran crypto telah menjadi arah aliran menurun: tekanan makroekonomi, seperti inflasi dan perang antara Rusia dan Ukraine, dan krisis kredit crypto.

Yang terakhir ini dicetuskan oleh keruntuhan ekosistem Terra, depeg UST, dan dana lindung nilai kripto Three Arrows Capital. Banyak syarikat terjejas oleh kejatuhan syarikat ini, termasuk pemberi pinjaman crypto BlockFi dan Celsius.

Walau bagaimanapun, Ripple mengakui bahawa masih terdapat peluang jangka panjang untuk sektor ini, terutamanya bagi projek-projek yang mempunyai kapasiti untuk menyediakan pengguna dengan utiliti dunia sebenar. Mungkin, syarikat pembayaran percaya Celsius boleh berdiri di antara mereka dengan perubahan pengurusan. Laporan itu mendakwa:

Walaupun industri itu (dan masih) berada di tengah-tengah pembetulan pasaran crypto, projek yang berakar umbi dalam utiliti jangka panjang memperoleh momentum dan minat yang berterusan.Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments