Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Menteri Kewangan Thailand: 'Pengawal Selia Tidak Boleh Menghentikan Penggunaan Mata Wang Maya'


· 13 Februari 2018 · 2:00 petang <! – Kutipan

Walaupun Thailand tidak melarang penggunaan kriptografi di negara ini, mengumumkan bahawa institusi kewangan tidak akan lagi menawarkan perkhidmatan berkaitan crypto. Bank-bank Terjual Dari Bitcoin Seperti yang diminta oleh Bank of Thailand, institusi kewangan negara tidak lagi dibenarkan untuk melabur atau menjual mata wang digital, membangunkan platform dagangan, atau memberikan pinjaman kepada pelanggan yang berharap dapat membeli crypto. Di samping itu, institusi-institusi ini tidak boleh menawarkan mana-mana

Akhir Petikan ->

Walaupun Thailand tidak mengharamkan penggunaan kriptografi di negara ini, bank pusatnya telah mengumumkan bahawa institusi kewangan tidak akan lagi menawarkan perkhidmatan yang berkaitan dengan crypto.


Bank Terlarang Dari Bitcoin

Seperti permintaan dari Bank of Thailand, institusi kewangan negara tidak lagi dibenarkan untuk melabur atau menjual mata wang digital, membangunkan platform dagangan, atau memberikan pinjaman kepada Selain itu, institusi-institusi ini tidak boleh menawarkan sokongan nasihat kepada pelanggan yang ingin melabur dalam mata wang maya.

Menurut RT News 't menukar status tanpa kritikan cryptocurrencies di negara ini seperti yang disahkan oleh Menteri Kewangan Thailand, Apisak Tantivorawong:

Kerajaan tidak akan mengharamkan perdagangan cryptocurrency. Satu rangka kerja pengawalseliaan untuk mentadbir mata wang digital akan menjadi lebih jelas dalam masa sebulan.

Keputusan bank pusat adalah berdasarkan kepada kekhawatiran bahawa cryptocurrencies boleh digunakan untuk membiayai aktiviti haram seperti pengubahan wang haram, dan mereka boleh digunakan untuk membiayai keganasan. Peraturan-peraturan masa depan boleh membantu mengurangkan ketakutan ini, tetapi Tantivorawong percaya bahawa mereka tidak akan mengurangkan populariti dan kegunaan kripto di negara ini.

Beliau meneruskan:

Selepas perbincangan baru-baru ini, agensi berkaitan bersetuju bahawa pengawal selia tidak dapat menghentikan penggunaan mata wang maya

Thailand tidak mengisytiharkan cryptocurrencies sebagai tender sah di negara ini.

Tiada pembelian kad kredit crypto

Bank utama lain di seluruh dunia juga telah menolak penggunaannya daripada crypto dalam organisasi mereka, sekali lagi memetik kuasa untuk menarik tawaran cerdik sebagai salah satu sebab mereka. Walau bagaimanapun, mata wang fiat tradisional juga boleh digunakan untuk membiayai tindakan kurang undang-undang à la Rabobank . Bank Belanda, juga bersuara dalam penghinaan mereka untuk semua perkara crypto, baru-baru ini didenda $ 369 juta untuk kegiatan rindang mereka, termasuk pencucian uang.

The revolving price , yang kelihatan pada pembaikan, menghasilkan belanja belanja bagi mereka yang berminat membeli dengan harga rendah ini.

Lloyds dan yang berpangkalan di Amerika Syarikat Virgin Money mengharamkan ahli mereka menggunakan kad kredit mereka untuk membeli mata wang kriptografi. Lain institusi kewangan AS utama juga telah mengumumkan dasar kad kredit yang sama.

Walaupun bank-bank utama di Thailand, dan di seluruh dunia, telah menjauhkan diri dari cryptocurrency, bank-bank yang lebih kecil nampaknya bersedia dan bersedia mengambil tempat mereka dengan peminat crypto.

Apa yang anda fikir tentang perkembangan terkini Thailand? Beritahu kami di komen di bawah!


Gambar ihsan Shutterstock, The Business Times

s, id) {
    var js, fjs = d.getElementsByTagName (s) [0];
    jika (d.getElementById (id)) kembali;
    js = d.createElement (s); js.id = id;
    js.src = "http://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1";
    fjs.parentNode.insertBefore (js, fjs);
  } (dokumen, 'skrip', 'facebook-jssdk'));Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments