Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Millennials Banyak Lebih Berminat dengan Cryptocurrencies, Mampu Kurangkan Mengenai Saham


· 7 Februari 2018 · 9:30 pm <! – Petikan

Ketika datang untuk melabur di kalangan milenial, stok tradisional mengambil tempat duduk belakang untuk Bitcoin dan lain-lain cryptocurrency. Kekurangan Kepercayaan di Wall Street Walaupun ramai individu yang lebih tua melihat pasaran cryptocurrency yang tidak menentu kerana membuktikan terlalu liar untuk rasa mereka, millennials memilih untuk meletakkan wang mereka di Bitcoin dan cryptocurrency alternatif (altcoin) – berbanding dengan stok dan bon yang mantap. Seperti halnya dengan penulis ini, banyak milenium telah menjadi kecewa dengan

Akhir Kutipan ->

Ketika datang untuk melabur di kalangan milenial, stok tradisional mengambil tempat duduk belakang untuk Bitcoin dan mata wang kriptografi lain


Kekurangan Kepercayaan di Wall Street

Walaupun ramai individu yang lebih tua melihat pasaran cryptocurrency yang tidak menentu seperti yang terbukti terlalu liar untuk rasa mereka, milenium lebih suka untuk meletakkan wang mereka di Bitcoin dan alternatif cryptocurrencies (altcoins) – bertentangan dengan penubuhan saham dan bon

Seperti halnya dengan penulis ini, banyak milenium telah menjadi kecewa dengan pasaran saham tradisional setelah krisis kewangan 2008 – yang terjadi ketika banyak milenium baru baru saja selesai sekolah menengah

Menurut MarketWatch lebih daripada 82% daripada milenium mendakwa keputusan pelaburan mereka dipengaruhi oleh krisis ekonomi, yang menyaksikan pemain penting bank-bank utama menerima bonus murah selepas hampir menjejaskan ekonomi dengan kehilangan kekayaan $ 14 trilion. Banyak orang kehilangan pekerjaan mereka, sementara juga kehilangan sebahagian besar daripada kekayaan peribadi mereka.

 Kekurangan Kepercayaan di Wall Street

Oleh kerana pengaruh kewangan formatatif ini, milenium hanya tidak mempercayai pasaran saham. Menurut satu kajian :

Hanya 33% daripada milenium mengatakan bahawa mereka memiliki stok, berbanding 51% daripada Gen Xers (umur 36-51) dan 48% Baby Boomers (umur 52-70) .

Satu lagi kajian menanya peserta di mana mereka akan melabur $ 5000 jika mereka hanya boleh meletakkannya di satu tempat. Tidak mengejutkan, 13% daripada millennials memilih cryptocurrency, berbanding dengan hanya 3% daripada mereka yang berumur antara 45 hingga 64 tahun. Penyokong Bitcoin Julia-Carolin Zeng mendakwa ini sebahagian besarnya disebabkan oleh krisis kewangan, menyatakan :

Akar anti-penentu Bitcoin dan sistem yang terpencil membawa harapannya untuk ekonomi baru yang meletakkan orang lebih daripada syarikat. Ini adalah mesej yang sangat menarik untuk milenium yang menyaksikan pekerjaan mereka memandang rendah apabila krisis kewangan berlaku sejajar dengan kemasukan pertama mereka ke dalam pasaran kerja.

Siapa Yang Perlu Jalan Lama?

Sudah tentu, 2008 kewangan Krisis bukanlah satu-satunya pemangkin bagi milenium yang melabur dalam cryptocurrency.

Sesetengah pelabur, seperti Chris Hughes – usahawan gaya hidup ekspatriat Amerika berusia 30 tahun yang pakar dalam membina sistem supaya orang ramai dapat lebih berjaya dan lebih banyak masa lapang menikmati kehidupan – lebih suka melabur dalam cryptocurrencies untuk utiliti, menjelaskan:

Saya memilih untuk melabur dalam crypto ketika saya berada di Thailand dan saya menyedari betapa sukarnya pemindahan dana secara global menggunakan sistem tradisional. Dengan seberapa cepat internet berkembang, ia tidak masuk akal kenapa ia masih mengambil masa minimum 3-4 hari untuk pemindahan bank berlaku. [Cryptocurrencies] boleh melakukan ini dalam beberapa minit, ia hanya lebih masuk akal.

Hughes membuat pembelian cryptocurrency pertama ketika ia melabur di Bitcoin ketika $ 1,580.71.

 Millennials melabur dalam crypto

Lain-lain, seperti Kyle Baird – guru besar dan jurufoto Amerika yang tinggal di Hanoi, Vietnam – melihat pelaburan dalam cryptocurrency sebagai sejenis "akaun simpanan" dengan potensi pulangan yang lebih tinggi daripada pelaburan tradisional, menjelaskan:

Saya mempunyai apa yang pada dasarnya semua simpanan saya sebelum ini dalam beberapa stok dan dana DRIP. Kedua-duanya telah, pada masa itu, membuat saya lebih banyak wang daripada akaun simpanan tradisional. Saya masih tidak berpuas hati dengan pulangan dan telah mendengar tentang banyak orang yang terlibat dalam cryptocurrency. Saya mula melakukan banyak bacaan dan pembelajaran seperti yang saya boleh dan akhirnya mula menarik dana pasaran saham saya untuk mencuba tangan saya di crypto. Saya melihat pulangan yang besar pada permulaan hujung tahun 2017 dan saya merasa lapar untuk mengekalkan keuntungannya.

Tanpa mengira sebabnya, sangat jelas bahawa milenium lebih bersedia untuk meletakkan kepercayaan mereka ke dalam cryptocurrency dan pergi bersama untuk perjalanan-tidak peduli betapa tidak menentu.

Adakah anda milenium yang memiliki cryptocurrency? Adakah keputusan pelaburan anda dipengaruhi oleh krisis kewangan 2008? Mari kita ketahui di komen di bawah!


Imej ihsan dari Shutterstock, AdobeStock

Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments