Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Modal Three Arrows, Di Ambang Muflis, Memegang Beberapa NFT Blue Chip


Kebanyakan pasaran modal telah melakukan sedikit faedah pada tahun ini untuk pelabur spekulatif. Pasaran NFT tidak terlepas daripada kekacauan crypto, yang telah menyebabkan kejatuhan bekas 10 token teratas, drama platform CeFi dan keruntuhan dana lindung nilai bertajuk Three Arrows Capital – yang pernah mempunyai kira-kira $10B AUM awal tahun ini.

Kurang daripada seminggu sejak memfailkan kebankrapan di negeri New York, kini telah didedahkan bahawa Three Arrows Capital mempunyai kumpulan pegangan NFT mewah, yang boleh dibubarkan dalam prosiding kebankrapan 3AC.

Mari kita mendalami apakah NFT itu, dan ke mana jalan boleh menuju dari sini.

Modal Tiga Anak Panah: NFT Holdings

Pasukan penganalisis di 21Saham mengambil data yang tersedia secara umum daripada Dune Analytics dan membinanya sendiri papan pemuka daripada alamat 3AC yang diketahui dengan pegangan rangkaian Ethereum. Aset tersebut termasuk hampir sedozen CryptoPunks, ArtBlocksCurated bernilai kira-kira $2.5M, pelbagai ArtBlocks, Autoglyphs, Chromie Squiggles dan Mutant Apes – dan juga beruk Bosan yang tunggal. Koleksi CryptoPunks adalah yang paling berharga, datang pada nilai semasa utara $3J. Aset NFT berjumlah utara $7J dalam nilai hari ini.

Wawasan lain dan nota dari papan pemuka:

  • Hanya aset berasaskan Ethereum cair yang ditunjukkan
  • Di luar NFT, 3AC terutamanya memegang syiling stabil dalam dompet ini
  • Tiada urus niaga disiarkan sejak 21 Jun

Bitcoin (BTC) has remained strong during immense headwinds (particularly throughout DeFi networks, which Bitcoin has less exposure to), and is now trading below its 200 weekly moving average and short/long-term cost bases for one of the few times in BTC's price history. | Source: BTC-USD on TradingView.com

Bacaan Berkaitan | Musim Sejuk Kripto Menjadikan Celcius Untuk Mengurangkan Tenaga Kerja Sebanyak 25%

Lingkaran 3AC

Dalam nada yang sama dari lingkaran ke bawah Terra Luna, terdapat ‘telur retak untuk membuat telur dadar’ yang merupakan kejatuhan Modal Tiga Anak Panah. Leverage di seluruh ekosistem crypto mula terungkai berikutan kejatuhan Terra, sebenarnya, akhirnya membawa kepada isu kecairan dengan platform CeFi seperti Celsius dan Three Arrows kegagalan untuk memenuhi panggilan margin yang diperlukan.

Lingkaran ini sebahagian besarnya wujud dalam kemelesetan pasaran yang lebih luas, dan terdiri daripada pemain yang lebih terpusat yang menggunakan alat terdesentralisasi untuk menambah kecekapan. Walau bagaimanapun, kecekapan tambahan itu menghadapi risiko yang lebih tinggi, jadi walaupun platform DeFi dan token dan projek yang lebih terdesentralisasi – seperti Bitcoin sendiri – tidak terlepas daripada kesan pasaran yang lebih luas, mereka tidak terjejas secara mendadak sehingga ke tahap letupan seperti kebanyakan mereka. rakan sejawatan berpusat.

Jika ada, ia adalah bukti impak dan kedudukan alatan DeFi dan harus memberikan keyakinan jangka panjang di tengah-tengah kesakitan jangka pendek.

Bacaan Berkaitan | Volum NFT Turun 93% Sejak Januari, Adakah Ini Permulaan Akhir?

Featured image from Binance.com, Charts from TradingView.com

The writer of this content is not associated or affiliated with any of the parties mentioned in this article. This is not financial advice.

Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments