Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Modal Three Arrows Mendapat Notis Kelalaian Atas Pinjaman Voyager $660 Juta


Pelbagai saluran berita telah melaporkan bahawa Three Arrows Capital berada di bawah tekanan yang kuat untuk memenuhi tarikh akhir Isnin dan mengembalikan lebih daripada $670 juta pinjaman atau menghadapi kemungkiran.

Kemungkinan dana lindung nilai yang tertumpu kepada kripto kehilangan tarikh akhir yang ditetapkan oleh Voyager Digital untuk membayar balik pinjaman sebanyak 15,250 Bitcoin dan $350 juta dalam USDC boleh mempunyai kesan yang besar untuk keseluruhan pasaran aset digital.

Pada kadar pertukaran hari Isnin, jumlah pinjaman melebihi $675 juta. Voyager memberikan Three Arrows sehingga 24 Jun untuk membayar balik $25 juta dalam USDC dan baki pinjaman selewat-lewatnya pada 27 Jun.

Cadangan Bacaan – Morgan Creek Dikatakan Akan Dalam Bidaan Untuk Mendapatkan $250-J Untuk Menangani Penyelamat FTX BlockFi

Saham Voyager Turun Selepas Pendedahan 3AC Didedahkan

Tahun ini, saham syarikat tersenarai Bursa Saham Toronto Voyager telah menurun sebanyak 94%. Harga saham Voyager menjunam lebih daripada 60% minggu lepas selepas syarikat itu mengakui ia mempunyai pendedahan kepada 3AC.

Menurut laporan, Voyager mahu meneruskan pemulihan daripada Three Arrows dan kini terlibat dalam perbincangan dengan peguamnya mengenai pelbagai alternatif undang-undang yang tersedia untuknya.

Imej: PR Newswire

Stephen Ehrlich, ketua pegawai eksekutif Voyager Digital di Toronto, menyatakan:

“Kami sedang berusaha dengan gigih … untuk mengukuhkan kunci kira-kira kami dan mengejar pilihan supaya kami dapat terus memenuhi permintaan kecairan pelanggan.”

Three Arrows terkenal dengan pertaruhan kripto yang berleveraj tinggi dan merupakan salah satu dana lindung nilai kripto yang paling menonjol. Dana lindung nilai kripto yang dikatakan tidak solven, juga dikenali sebagai 3AC, terus melaksanakan pesanan pelanggan dan memproses pengeluaran semasa beroperasi seperti biasa.

Alameda Ventures menganugerahkan Three Arrows kemudahan kredit $500 juta, yang mana syarikat itu telah menggunakan $75 juta. Selain itu, 3AC boleh terus menggunakan Alameda “untuk memudahkan pesanan dan pengeluaran pelanggan, seperti yang diperlukan.”

Crypto total market cap at $921 billion on the daily chart | Source: TradingView.com

Tiga Anak Panah Mungkin Menjual Asetnya

The Wall Street Journal melaporkan minggu lalu bahawa Three Arrows Capital, yang berpangkalan di Singapura, sedang mempertimbangkan pilihan termasuk penjualan aset dan penyelamatan oleh syarikat lain akibat penurunan pasaran dalam aset digital.

Kemungkiran 3AC pada pinjaman $660 juta mendedahkan kecairan tertekan dana lindung nilai. Penurunan ketara dalam nilai Lido mempertaruhkan Ethereum (stETH), yang 3AC telah banyak digunakan sebagai cagaran, mendedahkan syarikat kepada panggilan margin berulang, menyebabkan ia kehabisan sumber kewangannya.

Cadangan Bacaan – Harmony Menjuntai Ganjaran $1J Untuk Pemulangan $100J Dana Yang Dicuri – Adakah Ia Cukup?

Isu Three Arrows kelihatan telah bermula awal bulan ini apabila Zhu Su, Pengasas Bersama dan Ketua Pegawai Eksekutif Three Arrows Capital, menghantar tweet mesej yang agak pelik yang menyatakan bahawa firma itu sedang dalam proses “berkomunikasi dengan semua pihak berkepentingan yang berkaitan” dan berdedikasi untuk mencari satu penyelesaian.

Featured image from Corporate Finance Institute, chart from TradingView.comSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments