Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Negara Paling Sukar Di Dunia untuk Melancarkan Cryptocurrency Sendiri Hari Ini


· 20 Februari 2018 · 11:30 pagi <! – Petikan

Petunjuk cryptocode milik negara Venezuela, Petro, hampir melanda pasaran. Bagaimanapun, krisis ekonomi yang melampau di negara Amerika Selatan, bagaimanapun, tidak ada alasan untuk mengharapkan apa-apa selain kegagalan. Crypto Dikeluarkan Negara Di Tengah Ekonomi Goncang Hari ini, Venezuela dijadualkan melancarkan sistem cryptocurrency yang pertama di dunia dengan tanda petro Petro yang disokong minyaknya yang banyak dianggap sebagai wang tunai terdesak oleh kerajaan yang korup di tengah-tengah yang semakin memburuk krisis ekonomi. Disebut Petro,

Akhir Petikan ->

Petunjuk cryptocode milik negara Venezuela, Petro, hampir memukul pasaran. Namun, di tengah-tengah krisis ekonomi yang melampau di negara Amerika Selatan, namun ada sedikit alasan untuk mengharapkan apa-apa selain daripada kegagalan.


Crypto Terbitkan Negeri Di Tengah Ekonomi Terjejas

Hari ini, Venezuela dijadualkan melancarkan pertama-tama cryptocurrency yang didukung negara dengan token Petro yang disokong dengan minyaknya yang baru, yang banyak dianggap sebagai meragut tunai terdesak oleh kerajaan yang korup di tengah-tengah krisis ekonomi yang semakin memburuk.

Dipanggil Petro, setiap tanda digital – menurut kepada Presiden Venezuela Nicolas Maduro – akan disokong oleh satu tong petroleum nasional negara.

100 juta Tokoh Petro akan dikeluarkan, dengan anggaran jumlah nilai pasaran kira-kira $ 6 bilion.

 Petro

Walaupun ia mungkin bunyi yang baik di atas kertas, ada sedikit alasan untuk mengharapkan apa-apa selain keuntungan spekulatif dan kegagalan jangka panjang dari cryptocurrency yang disokong minyak.

Cryptocurrenc yang tidak menentu y pasaran sebahagian besar ditadbir oleh amanah . Setelah hilang, nilai dari cryptocurrency dapat dengan mudah kehilangan lebih dari 95% dari nilainya dalam sehari – ada alasan yang sangat sedikit untuk mempercayai pemerintah Venezuela.

Rejim sosialis Maduro kini sedang merosakkan kebebasan domestik, dan kewangan negara telah dilumpuhkan oleh sekatan antarabangsa – menjadikan Venezuela ekonomi [2009] yang paling menyedihkan di dunia selama empat tahun terakhir

Seperti yang diceritakan oleh CNBC, Venezuela warganegara kini sedang berhadapan dengan kekurangan makanan yang meluas di samping hiperinflasi – dijangka mencecah 13,000 peratus tahun ini – yang telah menjadikan mata wang tradisional negara itu semua tetapi tidak bernilai.

Menurut Harry Colvin, pengarah dan ahli ekonomi kanan di Longview Economics , peluang kejayaan Petro tidak tipis, menceritakan CNBC:

Venezuela telah diketahui penyalahgunaan aset di masa lalu dan pusat al bank baru saja membuat hiperinflasi jadi saya bayangkan akan ada isu amanah dan ketelusan … Jika Maduro kehilangan pemilihan pada bulan April – atau dipaksa keluar dari kuasa – maka petros mungkin akan menjadi tidak sah.

keadaan cryptocurrency yang dikeluarkan oleh kerajaan adalah hakikat bahawa minyak yang didakwa menyokong token belum dipompa lagi, dan kerajaan Venezuela tidak sepenuhnya mengawal usaha itu.

Sementara itu, beberapa penganalisis kewangan telah menyatakan bahawa cryptocurrency Venezuela eksperimen akan menjadi tidak seperti Bitcoin.

Sudah tentu, Maduro sendiri berfikir bahawa cryptocurrencynya akan menjadi "Kejayaan sekarang … Venezuela bergerak maju sebagai kuasa ekonomi," walaupun kes-kes kekurangan makanan yang meluas dan kadar pengangguran yang semakin meningkat.

Lebih banyak lagi Cryptos Kebangsaan yang Akan Datang?

Walau bagaimanapun, projek itu menggambarkan potensi untuk lebih banyak mata wang digital yang sah dan dikeluarkan pada masa depan – hanya bukan dari yang sedang berlaku di tengah krisis ekonomi.

Garrick Hileman, seorang penyelidik cryptocurrency di University of Cambridge, percaya Petro – walaupun kesilapannya – "mengesahkan mata wang kriptografi." Dia memberitahu CNBC:

Dalam beberapa cara saya fikir ini selanjutnya memuktamadkan kriptografi tetapi pada masa yang sama terdapat soalan mengenai petro. Adakah ia boleh ditebus untuk aset yang mendasarinya? Apakah pertukaran yang akan diniagakan? Bagaimanakah desentralisasi akan berlaku? Lebih banyak soalan daripada jawapan untuk petro pada tahap ini.

Apa pendapat anda tentang Petro, cryptocurrency yang pertama dikeluarkan di dunia? Adakah anda fikir projek itu akan gagal? Maklumkan kepada kami di komen di bawah!


Imej ihsan dari arkib Bitcoinist, Shutterstock, AdobeStock.

Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments