Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Negara Termurah dan Paling Mahal Untuk Bitcoin Tambang Dengan Kos Elektrik


· 6 Mac 2018 · 2:30 pagi <! – Petikan

Di mana anda tinggal di dunia memberi kesan betapa menguntungkan operasi perlombongan Bitcoin anda, analisis harga elektrik di seluruh dunia oleh syarikat lampu Elite Fixtures. Bitcoinist mengkaji data dan memetakan kos tenaga untuk perlombongan 1 BTC di seluruh dunia. Elektrik = Bitcoin Harga tenaga di seluruh dunia berbeza-beza bergantung kepada pelbagai faktor, termasuk subsidi kerajaan dan akses kepada sumber asli. Faktor-faktor yang sama memberi impak kepada berapa banyak kosnya

Akhir Petikan ->

Di mana anda tinggal di dunia memberi kesan betapa menguntungkan operasi perlombongan Bitcoin anda, menurut analisis harga elektrik di seluruh dunia dengan pencahayaan syarikat Elite Fixtures . Bitcoinist mengkaji semula data dan memetakan kos tenaga untuk perlombongan 1 BTC di seluruh dunia.


Elektrik = Bitcoin

Harga tenaga di seluruh dunia berbeza-beza bergantung kepada pelbagai faktor, termasuk subsidi kerajaan dan akses kepada sumber asli. Faktor-faktor yang sama mempengaruhi berapa banyak kos untuk menjalankan komputer yang menuntut tenaga yang dikenali sebagai penambang Bitcoin yang memecahkan masalah matematik yang sangat kompleks untuk mendapatkan Bitcoin.

Salah satu pelombong yang paling cekap, Bitmain Antminer S9 , mengalirkan 1350 Watt semasa bekerja. Itulah jumlah yang sama elektrik pengering pukulan pada tetapan max boleh digunakan.

Dengan purata $ 12,203 dalam kos elektrik bagi setiap Bitcoin, wilayah berpagar pulau Oceania adalah kawasan paling mahal di dunia untuk perlombongan, diikuti oleh Amerika Selatan pada $ 7,150, Eropah pada $ 6,695, Asia pada $ 6,378, Timur Tengah pada $ 6,249, dan Amerika Utara pada $ 5,456. Afrika adalah kawasan paling murah untuk perlombongan, dengan harga purata $ 4,626 dalam elektrik per BTC.

Kos elektrik purata untuk melombong 1 bitcoin di semua negara adalah $ 7,295. Kos elektrik di Kanada dan Amerika Syarikat jatuh lebih daripada $ 2,000 di bawah purata. Dan dengan 1 BTC memperoleh lebih dari $ 10,000 dalam pasaran hari ini, bil elektrik yang tinggi dapat membenarkan pembayaran.

Penting untuk diperhatikan bahawa kajian itu hanya meninjau 111 dari 195 negara di Bumi. Negara-negara yang tidak dicintai di peta mewakili negara-negara yang tidak diwakili dalam kajian itu. (Klik peta untuk memperbesar.)

 Kos Elektrik Pertambangan Bitcoin

Negara dengan kos tenaga tertinggi untuk penambangan Bitcoin ialah Korea Selatan pada $ 26,170 per BTC. Bloomberg dilaporkan tahun lepas yang melambungkan harga elektrik di negara yang disebabkan oleh tarif meninggalkan banyak isi rumah yang membayar lebih daripada kilang untuk tenaga

Negara termurah untuk perlombongan adalah Venezuela pada hanya $ 531 per BTC. Negara sosialis Amerika Selatan adalah satu-satunya negara yang mendarat di tiga digit, sebahagiannya disebabkan oleh harga elektriknya yang sangat banyak.

 Kos Kuasa Perlombongan Bit Coin Mengikut Negara

Elektrik?

Harga tenaga yang terlibat dalam perlombongan Bitcoin sentiasa menjadi penghalang. Beberapa pelombong adalah memotong kos dengan pergi hijau dengan teknologi yang boleh diperbaharui seperti panel solar. Moonlite.io adalah salah satu syarikat yang ingin melancarkan operasi penambangan 100% yang boleh diperbaharui. Di samping itu, CEO New York Power Authority telah bercakap secara terbuka mengenai menyediakan tenaga elektrik yang lebih murah untuk pertambangan Bitcoin.

Apa yang anda fikirkan mengenai kesan kos elektrik global yang berlainan pada perlombongan Bitcoin ? Mari kita ketahui di komen di bawah!


Gambar ihsan Dieter Holger / Bitcoinist

fungsi (d, s, id) {
    var js, fjs = d.getElementsByTagName (s) [0];
    jika (d.getElementById (id)) kembali;
    js = d.createElement (s); js.id = id;
    js.src = "http://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1";
    fjs.parentNode.insertBefore (js, fjs);
  } (dokumen, 'skrip', 'facebook-jssdk'));Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments