Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

NFTs Go Cross Chain: Selepas DeGods, Satu Lagi Projek NFT Blue Chip Menggerakkan Rantaian


Rumput sentiasa lebih hijau, nampaknya. Projek NFT pada rantaian bukan Ethereum bercita-cita untuk melihat tahap kecairan yang dicapai oleh projek berasaskan Ethereum teratas, manakala koleksi NFT berasaskan Ethereum melihat peluang ‘ikan yang lebih besar dalam kolam yang lebih kecil’ dengan rantaian bukan Ethereum yang lebih ramping. Terdapat banyak lagi motivasi yang berpotensi untuk projek bergerak merentasi rantaian – atau berkembang melangkaui satu rantaian sahaja – dan buat pertama kali dalam beberapa bulan kebelakangan ini, ini adalah tindakan yang akhirnya kita lihat menjadi nyata.

Kami melihat contoh utama perkara ini pada waktu akhir 2022 apabila tandatangan projek berasaskan Solana DeGods dan y00ts diumumkan perpindahan mereka dari Solana ke Polygon.

Satu lagi kajian kes sedang dibuat minggu ini, kali ini dengan ‘cip biru’ berasaskan Ethereum yang pernah terbang tinggi. coretan.

NFT: Kepada Ethereum, Dan Selainnya

Terdapat siling tinggi dan tingkat rendah dalam Doodles yang panjang – namun ringkas – sejarah. Walau bagaimanapun, projek itu masih menunjukkan pelaburan berterusan – secara literal seawal September, apabila Doodles dibangkitkan lebih $50J dalam pusingan pengumpulan dana VC diketuai oleh pengasas bersama Reddit dan pemegang Doodle Alexis Ohanian dan firma pelaburannya Seven Seven Six.

Pada masa itu, ramai ahli komuniti di ruang NFT menganggap ini pelik dan menggelikan, tetapi ia tidak menjejaskan usaha Doodles untuk terus mengembangkan kuasa IP.

Berita terkini minggu ini datang terus dari mulut kuda. Pengumuman daripada pasukan Doodles pada hari Rabu memberi lebih banyak penerangan mengenai keluaran ‘Doodles 2’ yang akan datang, koleksi susulan kepada Doodles. Dalam pengumuman itu, pasukan Doodles berkongsi bahawa mereka akan melancarkan lelaran terbaharu projek pada Flow, bukannya Ethereum – dan berkongsi sentimen tentang “masa depan kebolehkendalian silang yang kukuh” dalam berbuat demikian.

Flow blockchain (FLOW) secured a major win this week with it's new support of upcoming 'Doodles 2.' | Source: FLOW-USD on TradingView.com

Masa Depan Rentas Rantaian

Sukar untuk membayangkan dengan tepat bagaimana kebolehoperasian rantaian silang dengan NFT sebenarnya dihidupkan dengan cara yang mudah dan mengalir bebas. Realitinya adalah bahawa kami mungkin satu atau dua tahun lagi untuk menjadi rapat. Walau bagaimanapun, pujian adalah disebabkan oleh projek yang bersedia mengambil risiko dan melancarkan dengan cara yang baharu dan unik – dan ramai ahli komuniti utama dalam kedua-dua NFT khususnya, dan kripto pada umumnya, telah menyokong lebih banyak pendebungaan rantaian silang.

Blockchain Flow sudah pasti merupakan pilihan yang menarik untuk pasukan Doodles juga; Flow telah menjadi tunjang utama untuk NFT sukan, dengan pasukan penyelia di Dapper Labs mendapatkan rakan kongsi seperti NBA, UFC dan La Liga. Walau bagaimanapun, Flow tidak menjadi pilihan utama untuk koleksi NFT tradisional biasanya – walaupun membawa kelebihan pasaran yang serupa kepada rangkaian seperti Polygon atau Solana, tumpuan pembangunan perniagaan Flow biasanya tidak tertumpu pada koleksi yang dipacu komuniti. Doodles, bagaimanapun, jelas merupakan projek yang akan disambut oleh Flow dengan tangan terbuka kerana rangkaian itu berusaha untuk mempelbagaikan senarai projek utamanya.

Persoalan yang sentiasa ada dan rumit tidak dapat dinafikan sentiasa, apakah permainan akhir untuk NFT? Jawapannya mungkin beberapa multi-media, IP warisan pertama digital bagi francais Disney, Pokemon, dsb. Walau bagaimanapun, membina kesetiaan jenama dalam ruang bukanlah mudah, dan hanya sedikit yang akan bertahan dalam permainan yang panjang. Kita akan lihat bagaimana ia menggegarkan untuk Doodles dan co.

Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments