Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Pakar Masih Berfikir Perlombongan Bitcoin Menguntungkan, Apa Maksudnya?


Pergerakan menurun dramatik token digital telah membawa keraguan kepada fikiran beberapa pelabur dan pedagang crypto dan Bitcoin tentang pasaran.

Akibatnya, sesetengah peniaga dan pelabur masih ragu-ragu tentang menjual atau memegang aset digital mereka. Selain itu, terdapat cabaran yang berbeza untuk pelabur crypto sepanjang tahun ini. Contoh yang ketara ialah kejatuhan besar dalam keuntungan.

Seorang pakar crypto, Steve Bassi, terus melihat pergerakan harga yang tidak menyenangkan dalam pasaran crypto. Pemerhatian pasarannya menunjukkan keperluan untuk menggalakkan peniaga dan pelabur crypto. Beliau memetik bahawa walaupun pergerakan menurun semasa pasaran mata wang digital, ia masih mungkin untuk membuat keuntungan.

Bacaan Berkaitan | Ethereum Vs Bitcoin: Vitalik Buterin Memanggil Michael Saylor ‘Total Clown’ – Inilah Sebabnya

Menurut Bassi, ini boleh dicapai melalui perlombongan crypto jangka panjang. Ideanya adalah untuk melombong dalam jangka pendek dan bertahan sehingga 2024 apabila ganjaran blok berkemungkinan menurun. Beliau menambah bahawa pada ketika itu penjualan harus dilakukan.

Galakan Bassi Kepada Pelabur Dan Pedagang Bitcoin

Di tengah-tengah kegawatan, Steve Bassi, seorang profesional perlombongan Bitcoin dan Ethereum, menggalakkan peniaga dan pelabur. Berdasarkan kenyataan Bassi, pelombong kripto jangka pendek masih berpeluang untuk membuat keuntungan dalam jangka panjang.

Beliau menambah bahawa pelombong boleh mengambil masa kira-kira 5 hingga 6 tahun untuk menyelesaikan kos satu peranti. Dia dipetik sebabnya ialah kos ASIC (litar bersepadu khusus aplikasi) untuk pelombong turun naik antara $8,000 dan $12,000. Lebih-lebih lagi, kos elektrik telah menampung lebih separuh daripada anggaran dana.

Pakar Masih Berfikir Perlombongan Bitcoin Menguntungkan, Apa Maksudnya?
Harga Bitcoin didagangkan secara mengiring pada carta harian | Sumber: BTCUSD di TradingView.com

Beliau juga menambah bahawa walaupun penampilan dana perlombongan pada masa ini suram, ia cenderung berubah mengikut peredaran masa.

Bagaimana Jika Halving Tidak Berlaku?

Pelombong boleh mengalami pengalaman buruk jika penurunan harga tidak berlaku pada tahun-tahun akan datang. Kemungkinan itu mungkin disebabkan oleh ketidakcekapan peranti, memandangkan ia tidak direka untuk bertahan lama.

Menurut Bassi, selepas setiap tiga hingga lima tahun, diperhatikan bahawa perkakasan untuk perlombongan kehilangan kecekapan. Pada ketika ini, bahagian tertentu sistem biasanya memerlukan penggantian.

Kebanyakan pengendali perkakasan digalakkan dalam pengetahuan bahawa daripada 5 tahun, mereka berpeluang untuk mendapatkan penggantian bekalan kuasa. Selalunya, ia hanya penggantian kipas dalam pelbagai peranti.

Cadangan Bacaan | Pencipta Ethereum Mengatakan Percubaan Metaverse Facebook Akan Gagal

Walaupun ini tidak bagus untuk Bassi, masih ada aspek yang beliau dapati menggalakkan. Itulah kemasukan air penyejuk dalam peranti Antminer semasa. Tambahnya, penyejukan tidak akan menjadi masalah dalam jangka masa panjang sekiranya sistem penyejukan ini berterusan. Selain itu, satu-satunya pesaing ialah pelombong yang merancang untuk menggunakan sistem penyejukan yang sama.

Featured image from Newsweek, chart from TradingView.comSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments