Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Partner SMC Capital Explains Why Weekend Bitcoin Trading is Booming


Mikhail Mironov dari SMC Capital mengatakan jumlah dagangan akhir pekan untuk bitcoin dan cryptocurrencies, secara amnya menunjukkan petunjuk perdagangan runcit terutama dari Asia.


Minat Runcit Cina dalam Bitcoin pada Rise

Dalam perbualan eksklusif dengan Bitcoinist rakan kongsi SMC Capital, Mik Mironov, menjelaskan mengapa dia percaya perdagangan cryptocurrency akhir minggu telah meletup sejak bulan lalu. Mula-mula, beliau menunjuk kepada kenaikan kepentingan runcit Cina dalam bitcoin sebagai salah satu pemangkin utama untuk ledakan baru-baru ini.

Mironov, rakan kongsi di dana pelaburan blockchain yang berpangkalan di New York, mengatakan gelombang baru crypto exchanges datang dalam talian di tanah besar China. Ini walaupun larangan selimut pada perdagangan crypto dan penawaran duit syiling permulaan (ICOs) yang dikenakan oleh Beijing pada 2017.

Menjelaskan lebih lanjut, Mironov mendedahkan:

Perdagangan runcit dari China semakin meningkat dan patut mendapat perhatian yang mendalam. . Pernah mendengar Biki, Bliss, dan MXC atau Zg.com? Ini semua pertukaran kripto baru di tanah besar China yang dilancarkan dalam beberapa bulan kebelakangan ini. Mereka telah menjalankan perniagaan dengan berjuta-juta pengguna yang diperoleh dengan menggunakan kempen pemasaran yang besar, dan itu di tengah-tengah larangan perdagangan crypto yang terkenal. Untuk menambah, zg.com adalah fiat kepada platform crypto yang menerima RMB Cina.

Pasangan SMC Capital juga menekankan kemasukan "pedagang kripto baru" ke pasaran. Peserta-peserta baru ini bukanlah sebahagian daripada larian lembu tahun 2017 dan kemungkinan akan mempunyai corak dan tabiat perdagangan yang lebih baru yang dapat membedakannya daripada kawanan umum.

Mironov juga menyediakan satu lagi bukti minat BTC yang meningkat di China berdasarkan parabola peningkatan carian untuk bitcoin dan crypto pada WeChat – platform media sosial terbesar di negara ini dengan lebih dari 1 bilion pengguna bulanan.

 Bitcoin YTD

Sejarah: Mengulangi atau Rhyming, Sama

Adapun pasaran bull di 2017, konsensus adalah bahawa kegembiraan yang didorong oleh FOMO menyumbang kepada kegilaan pasaran lembu, di mana setiap cryptocurrency mencatatkan tertinggi sepanjang masa.

Histeria sekitar ICO memainkan peranan dalam memacu cryptomania , dan Mironov percaya tawaran pertukaran awal (IEOs) mungkin mempunyai kesan yang sama di pasaran sekarang.

Selain dari China, Mironov juga mengenal pasti India sebagai satu lagi pencetus FOMO untuk bitcoin. Pendirian VC sangat menarik dari kenyataan bahawa kerajaan negara itu kelihatannya menjadi jalan menuju larangan total pada cryptos.

Dengan bursa tempatan menutup sejak tahun 2018, peniaga crypto di India nampaknya beralih kepada platform berasaskan asing. Trend ini telah membawa kepada peningkatan lalu lintas pengguna dan jumlah perdagangan untuk sesetengah bursa.

Seperti yang dilaporkan sebelum ini oleh Bitcoinist harga BTC mencapai premium $ 500 di India minggu lalu. Menurut Mironov:

Pada suku kedua tahun ini, KuCoin telah melihat trafik dua kali ganda bulanan kerana jangka hayat Bitcoin baru-baru ini. Volum dagangan harian pertukaran global mencapai 200 juta, hampir tiga kali ganda berbanding dengan angka dua bulan lalu. KuCoin kini sudah mempunyai 5 juta pengguna di seluruh dunia dan ia terus berkembang pesat. Di negara-negara membangun seperti SEA dan Asia Selatan misalnya, KuCoin mengalami pertumbuhan pengguna yang drastik dalam beberapa minggu terakhir.

 Bitcoin jatuh di bawah $ 11,500

Selama tempoh 7 hari terakhir, bitcoin mendahului $ 13,900 sebelum pengulangan semula harga menyaksikan kripto kedudukan tertinggi jatuh hampir 25%. Bulls akan berharap BTC berada di sekitar $ 12k mark dengan carta setiap jam menunjukkan bitcoin dalam bahaya tergelincir di bawah $ 11,500.

Adakah anda fikir kemasukan perdagangan runcit baru wang dari China akan melihat bitcoin atas $ 20,000 pada tahun 2019? Beri tahu kami dalam ulasan di bawah.


Imej melalui Tradingview . ShutterstockSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments