Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Pasaran Bitcoin Digoncang Apabila Kerajaan AS Menjual 9.8k BTC?


Pasaran mata wang kripto telah mengalami penurunan yang ketara kerana kerajaan Amerika Syarikat didakwa menjual 9,800 Bitcoin (BTC) bernilai $277 juta, setiap laporan tertentu. Kerajaan AS merampas Bitcoin yang dipersoalkan semasa kes Silkroad, sebagai dilaporkan oleh Whale Wire di Twitter.

Bitcoin
Dompet Kerajaan AS dirampas daripada Silkroad yang menjual 9.8K BTC. Sumber: Whale Wire di Twitter.

Pelabur Bitcoin Bersiap sedia Untuk Kesan

Kerajaan AS yang dikatakan menjual sejumlah besar Bitcoin menyebabkan kesan riak di pasaran, dengan harga jatuh dalam beberapa minit. Ini bukan kali pertama terdapat laporan bahawa kerajaan AS telah menjual BTC, tetapi ia boleh menjadi salah satu jualan terbesar.

Bitcoin
Baki Kerajaan AS dalam BTC. Sumber: Whale Wire di Twitter.

Perjalanan rollercoaster Bitcoin baru-baru ini telah menyebabkan pelabur berpegang teguh. Selepas mencapai tahap $28,000 laporan pasca-CPI oleh Federal Reserve (Fed), berita kerajaan AS menjual Bitcoin bernilai $277 juta menyebabkan penurunan dalam pasaran.

Pihak lain, termasuk penganalisis bebas dan firma penyelidikan CryptoQuant dan Arkham, telah membantah transaksi tersebut. Urus niaga Bitcoin besar yang dikaitkan dengan kerajaan AS menyebabkan kontroversi pada masa lalu. Sama seperti tindakan harga hari ini, berita itu mencetuskan ketakutan dan ketidakpastian di kalangan pelabur.

Dalam pengertian itu, berita itu harus diambil dengan sebutir garam. Menurut penganalisis nama samaran:

Ini membawa kepada anjakan semula 0.7% dan penurunan kepada $26,800. Tetapi, seperti burung phoenix yang bangkit daripada abu, Bitcoin bangkit semula dan naik di atas sokongan purata bergerak 50 hari pada $27,200.

Bitcoin
Aliran menurun BTC pada carta 1 hari. Sumber: BTCUSDT di TradingView.com

Walaupun begitu, menurut Whale Wire, walaupun kerajaan AS menjual, ia masih memiliki lebih 200,000 BTC; harga boleh turun di bawah $10,000 serta-merta jika mereka menjual jumlah itu. Ini telah menimbulkan persoalan tentang niat kerajaan berkenaan pegangan BTC mereka dan sama ada mereka akan terus menjualnya dalam kuantiti yang banyak.

Kerajaan AS juga didakwa menjual 9,800 Bitcoin pada 14 Mac, yang dirampas daripada penjenayah yang terlibat dalam aktiviti haram di laman web Silk Road. Pada masa lelongan, harga Bitcoin adalah kira-kira $26,000 dan bernilai kira-kira $215 juta.

Menurut a pemfailan mahkamah, Kerajaan AS merancang untuk menjual 31,700 BTC lagi berkaitan dengan Jalan Sutera. Pasaran dalam talian ini memudahkan aktiviti yang menyalahi undang-undang dan telah dirampas oleh agensi penguatkuasaan undang-undang pada tahun 2013. Walau bagaimanapun, masih perlu dilihat sama ada peristiwa ini akan melambatkan larian Bitcoin dan seterusnya menurunkan harga BTC ke paras terendah baharu.

Imej pilihan daripada Unsplash, carta daripada TradingView.com

Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments