Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Paus Bitcoin Beli $3.12 Bilion Dalam BTC Dalam 24 Jam Terakhir Sebagai Kripto Bersedia Untuk Kenaikan Fed


Bitcoin serta-merta merasakan kesan kenaikan kadar faedah Rizab Persekutuan pada hari Rabu dan gagal mendapat daya tarikan ke atas. Pembolehubah makroekonomi lain turut menyumbang kepada penurunan mata wang kripto terkemuka dunia, termasuk Ethereum dan mata wang kripto penting lain.

Bitcoin kehilangan cengkaman pada pemegang kritikal $19,000 berikutan pengumuman bank pusat AS. Sehingga berita ini ditulis, BTC didagangkan pada $18,950, turun 5.5% dalam tujuh hari terakhir, data daripada Coingecko menunjukkan.

Apabila situasi ini berkembang, penjejak ikan paus memerhatikan banyak transaksi pengumpulan BTC, menunjukkan bahawa ikan paus membeli penurunan.

Paus Bitcoin Pantas Untuk Cabutan, Beli Rendaman

Dalam 24 jam yang lalu, lebih daripada 166,000 Bitcoin telah dipindahkan daripada pertukaran mata wang kripto ke dompet yang tidak diketahui, menurut Whale Alert. Jumlah keseluruhan urus niaga berdaftar melebihi $3.12 bilion.

Dompet mata wang kripto yang mengandungi $40,754,647 dalam BTC baru sahaja menghantar dana ke Coinbase, manakala paus Bitcoin mengalihkan Bitcoin bernilai $26,447,771 dari bursa.

Majoriti transaksi pemindahan BTC yang dilaporkan termasuk lebih daripada 9,500 Bitcoin. Walau bagaimanapun, majoriti perdagangan ikan paus berlaku di bursa mata wang kripto Huobi.

Paus Bitcoin, sering dikenali sebagai “paus crypto” atau hanya “paus”, ialah perkataan yang digunakan dalam komuniti mata wang kripto untuk merujuk kepada orang atau organisasi yang memegang sejumlah besar mata wang kripto.

“Paus” ini adalah pelabur yang memiliki sekurang-kurangnya $10 juta dalam Bitcoin dan yang menghantar mata wang kripto daripada bursa apabila mereka berhasrat untuk memegang pelaburan mereka untuk tempoh masa yang berpanjangan.

Menyimpan sejumlah besar wang dalam pertukaran meningkatkan bahaya kerugian, kerana dompet pertukaran adalah sasaran yang paling dikehendaki untuk pencuri mata wang kripto.

Pemindahan Kripto Besar-besaran Selalunya Isyarat Bearish

Sepanjang beberapa jam sebelumnya, lebih daripada 43,000 BTC dilaporkan telah dipindahkan dari dompet Huobi di Binance, menurut laporan oleh Wu Blockchain. Aliran keluar keseluruhan telah dianggarkan kira-kira $820 juta.

Pertukaran mata wang kripto Huobi telah membalas transaksi mega ini. Adalah dicadangkan bahawa tingkah laku pengeluaran biasa pengguna menyebabkan pergerakan dalaman dana.

Huobi juga melaporkan satu lagi transaksi Amaran paus yang melibatkan pemindahan 99,999,000,000 USDT ke dompet yang tidak dikenali. menetapkan ini sebagai teks dalaman. Operasi penarikan balik pengguna bertanggungjawab untuk memulakan teks.

Pemindahan mata wang kripto daripada dompet ke pertukaran selalunya merupakan petanda negatif. Apabila ikan paus memindahkan crypto ke bursa, mereka sering mencari kecairan.

Nampaknya tidak mungkin pelabur berhasrat untuk menyimpan kripto mereka di Coinbase, kerana kebimbangan keselamatan yang berkaitan dengan menyimpan sejumlah besar kripto di bursa adalah lebih besar daripada yang berkaitan dengan menyimpan aset ini dalam dompet perkakasan.

Mungkin paus Bitcoin ini berhasrat untuk menjual kripto atau menukarnya untuk aset kripto alternatif.

BTC total market cap at $365 billion on the daily chart | Source: TradingView.com

Featured image from CoinCentral, Chart: TradingView.comSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments