Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Pedagang Square Love Bitcoin! Tinjauan Baru Menunjukkan Lebih Daripada 60% Akan Terima BTC Ganti USD


· 15 Mac 2018 · 6:00 pm <! – Petikan

Menurut kajian baru, lebih daripada 50 peratus peruncit menggunakan Square Inc. teknologi checkout akan bersedia menerima Bitcoin (BTC) sebagai bentuk pembayaran. Penerimaan Bitcoin pada Rise A survey Nomura Instinet yang dijalankan kira-kira 100 peniaga di Amerika Syarikat mendedahkan bahawa 60 peratus akan menerima Bitcoin lebih daripada USD. Seperti yang dilaporkan oleh Bloomberg, para pedagang yang ditinjau merangkumi pelbagai industri dan semuanya mempunyai pendapatan minimum $ 100,000. Menurut kajian baru, lebih daripada 50 peratus peruncit menggunakan teknologi Square Checkout akan bersedia menerima Bitcoin (BTC) sebagai bentuk


Penerimaan Bitcoin pada Kebangkitan

Kajian Nomura Instinet yang dijalankan kira-kira 100 peniaga di Amerika Syarikat mendedahkan bahawa 60 peratus akan menerima Bitcoin lebih daripada USD

dilaporkan oleh Bloomberg para pedagang yang ditinjau merangkumi pelbagai industri dan semuanya mempunyai pendapatan minimum $ 100,000. Kira-kira 40 peratus daripada mereka yang ditinjau jatuh antara umur 31 dan 40.

Kesediaan untuk menerima Bitcoin datang sebagai kejutan kepada mereka yang menjalankan tinjauan. Kata penganalisis Nomura Instinet Dan Doley dalam laporannya:

Keputusan ini mengejutkan, terutamanya di tengah-tengah ketidaktentuan yang meningkat Bitcoin.

 Penerimaan Bitcoin pada Rise

Square Inc. sendiri telah menjadi pendukung cryptocurrency dominan

November lalu, Square mula memberi pelanggan terpilih keupayaan untuk membeli Bitcoin pada App Tunai – aplikasi popular yang membolehkan pengguna menghantar wang ke satu sama lain. Pada bulan Januari, syarikat itu mula melancarkan pilihan pembelian Bitcoin ke majoriti pangkalan penggunanya . Ketua Pegawai Eksekutif Jack Dorsey dalam panggilan pendapatan pada bulan Februari:

Bitcoin, bagi kami, tidak berhenti membeli dan menjual. Kami percaya bahawa ini adalah teknologi transformasi untuk industri kami dan kami ingin belajar secepat mungkin.

Bitcoin mempunyai Haters

Sudah tentu, tidak semua orang percaya pada potensi Bitcoin sebagai mata wang.

Bulan lalu , Gabenor Bank of England Mark Carney mendakwa bahawa Bitcoin telah gagal sebagai kedua-dua mata wang yang berdaya maju dan sebagai nilai yang menyimpan nilai – memetik kemudahubahan dan kekurangan penerimaan vendor. Beliau memberitahu pelajar di Universiti Regent London:

Ia telah banyak gagal setakat ini … aspek-aspek tradisional wang. Ia bukanlah satu nilai yang bernilai kerana semuanya berada di atas peta.

 Carney kemudian mengulangi retorik penuh FUD dalam ucapan kepada Bloomberg, <a href= di mana dia menyatakan :

The Carney jawapan pendek ialah: mereka gagal. Cryptocurrencies adalah nilai-nilai kedai yang buruk. Sepanjang 5 tahun yang lalu, sisihan piawai harian Bitcoin adalah 10x yang sterling […] Ini turun naik melampau mencerminkan bahawa cryptocurrency tidak mempunyai nilai intrinsik atau sokongan luar. Nilai mereka bergantung pada kepercayaan mengenai bekalan dan permintaan masa depan mereka – akhirnya sama ada mereka akan berjaya sebagai wang.

Sudah tentu, tidak semua orang mendengar Carney, yang tugasnya untuk mempertahankan institusi kewangan tradisional Bitcoin melemahkan – sebagaimana dibuktikan oleh minat yang semakin meningkat dalam menerima Bitcoin sebagai pembayaran daripada penjual.

Apa pendapat anda tentang prospek jangka panjang Bitcoin sebagai mata wang yang berdaya maju? Mari kita ketahui di dalam komen di bawah!


Gambar ihsan Reuters, Square Inc., Flickr / Pertukaran DasarSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments