Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Pelabur Billionaire Charlie Munger Memanggil Crypto Gila, Berharap Ia Tidak Pernah Dicipta – Bitcoinist.com


Pelabur bilionair Amerika, dan naib pengerusi Berkshire Hathaway Warren Buffett, Charlie Munger, sekali lagi menyelar komuniti crypto.

Munger terkenal dengan sentimen anti-kriptonya, dan dia tidak pernah teragak-agak untuk membiarkannya pendirian diketahui. Beberapa tahun yang lalu, jutawan itu mengumumkan penghinaannya terhadap Bitcoin, merujuknya sebagai "kotoran," dan aset tidak produktif.

Hari ini, di persidangan Sohn Hearts and Minds Munger berkata bahawa persekitaran pelaburan semasa adalah "lebih melampau" daripada apa-apa yang pernah dialaminya. Dia terus menyebut mata wang kripto gila, berkata dia berharap ia "tidak pernah dicipta."

Pasaran Kripto Lebih Gila Daripada Era Dot-Com

Pelabur berusia 97 tahun itu tidak dapat memahami rali dalam pasaran kripto.

“Saya rasa ledakan dot-com adalah lebih gila dari segi penilaian berbanding apa yang kita ada sekarang. Tetapi secara keseluruhan, saya menganggap era ini lebih gila daripada era dot-com.”

Sambil menyatakan kritikan melampaunya terhadap mata wang kripto, Munger berkata, “Saya tidak akan pernah membeli mata wang kripto. Saya harap mereka tidak pernah dicipta.”

Bacaan Berkaitan | Crypto Akan Tinggal, Kata Pengasas Paytm Di Tengah-tengah Perbahasan Kawal Selia Di India

Beliau seterusnya menyalahkan kegilaan Milenium Amerika dan keanehan mereka.[194]“590[194] bagaimana mereka di Australia, tetapi di sini mereka sangat pelik: sangat mementingkan diri sendiri dan sangat berhaluan kiri,” katanya.

Pada masa yang sama, dalam pendapat yang tidak popular, Munger memuji China kerana larangan kripto di seluruh negara, mengatakan mereka bertindak dalam fesyen yang lebih dewasa, tidak seperti negara lain. Beliau juga mengutuk kerajaan AS kerana tidak mengambil tindakan serupa.

"Mereka berhak untuk melangkah keluar, melangkah keras pada ledakan, dan tidak membiarkan mereka pergi terlalu jauh. Sejauh mana negara saya tidak berbuat demikian, kita lebih rendah daripada China.”

Jumlah had pasaran kripto di TradingView.com

Jumlah pasaran kripto pada $2.59 Trilion | Sumber: Crypto Total Market Cap daripada TradingView.com

Menurut beliau, crypto adalah hasil daripada kemeriahan kapitalisme, dan ia akhirnya akan merugikan pelabur.
“Saya tidak tahan untuk mengambil bahagian dalam ini. ledakan gila, satu cara atau yang lain. Nampaknya berfungsi; semua orang mahu berkumpul, dan saya mempunyai sikap yang berbeza. Saya mahu membuat wang saya dengan menjual orang perkara yang baik untuk mereka, bukan perkara yang buruk untuk mereka, "katanya.
"Percayalah, orang yang mencipta mata wang kripto tidak memikirkan pelanggan, mereka sedang memikirkan tentang diri mereka sendiri.”

Warren Buffett, Pengerusi dan Ketua Pegawai Eksekutif Berkshire Hathaway, juga berkongsi sentimen Munger tentang kripto kerana dia juga telah mengkritiknya pada masa lalu. Munger Against Bitcoin

Charlie Munger terus mengkritik bitcoin kerana ketidaktentuannya dan kekurangan peraturan.

Awal tahun ini, Naib Pengerusi Berkshire Hathaway menyebutnya "menjijikkan dan bertentangan dengan kepentingan tamadun." Dan Warren Buffett bersetuju dengannya.

Bacaan Berkaitan | Billionaire Memberitahu Pelabur; “Beli Bitcoin Sekarang Juga”

Walau bagaimanapun, itu bukanlah kali pertama sepasang pelabur bilionair mengkritik kripto.
Pada 2018, Buffett berkata bitcoin adalah “mungkin tikus beracun” kuasa dua," manakala Munger memanggilnya "turd." Pada masa itu, mata wang kripto bernilai sekitar $9,800.
Selepas komen Buffet pada tahun itu, Bitcoin terus meningkat.

Imej yang ditampilkan oleh Johannes Eisele pada imej Getty, Carta daripada TradingView.comSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments