Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Pelabur Blockchain Abraham Piha menerangkan bagaimana isu undang-undang Tornado Cash akan menjejaskan pasaran crypto


Keadaan tidak kelihatan terlalu baik untuk pasaran crypto sejak beberapa bulan kebelakangan ini, dengan pasaran seolah-olah dicengkam oleh satu demi satu berita buruk. Setakat ini, pada 8 Ogos, Jabatan Kawalan Aset Asing Jabatan Perbendaharaan Amerika Syarikat mengeluarkan sekatan undang-undang terhadap pengadun mata wang digital Tornado Cash.

Mengikut badan kawal selia, sejak penubuhan platform pada 2019, ia telah digunakan untuk pelbagai aktiviti pengubahan wang haram yang dianggarkan bernilai $7 bilion. Daripada jumlah ini, dianggarkan $455 juta telah dikawal oleh Lazarus Group yang terkenal, kumpulan penggodam tajaan negara Korea Utara. Selain itu, Tornado Cash juga digunakan untuk mencuci lebih $96 juta dana haram yang diperoleh daripada hack Harmony Bridge Jun dan $7.8 juta daripada rompakan Nomad bulan ini.

Sebelum meneruskan lebih jauh, bagaimanapun, adalah lebih baik untuk memahami apa sebenarnya pengadun mata wang kripto. Ringkasnya, ia adalah tawaran yang membantu mengelirukan dana mata wang kripto yang mungkin boleh dikenal pasti atau tercemar dengan orang lain untuk memadamkan sebarang laluan yang dikaitkan dengan aset, sekali gus menjadikannya mustahil bagi sesiapa sahaja untuk mengesan token kembali ke sumber asalnya.

“Puting beliung wujud hanya kerana kebanyakan rantaian blok tidak cukup peribadi. Jika kemas kini berturut-turut Ethereum atau Bitcoin termasuk integrasi protokol seperti Mimblewimble, adakah langkah seterusnya ialah menyekatnya juga? Tindakan ini adalah satu lagi sebab untuk mendorong Web3, web percuma, dikawal oleh pengguna dan bukan oleh beberapa kerajaan besar”, kata Abraham Piha, pelabur blockchain dan pengasas bersama dan Ketua Pegawai Eksekutif firma yang memfokuskan Web3 tomi.com.

tomi.com telah diasaskan pada awal 2021 dan merancang untuk mengubah dunia internet dan menjadi pelayar Web terdesentralisasi yang pertama.

tomi ialah firma berasaskan infrastruktur Web3 yang bertujuan untuk menyediakan web alternatif dan terdesentralisasi.

Mereka menggunakan teknologi pengkomputeran berprestasi tinggi, DNS terdesentralisasi dan penyemak imbas unik untuk mengembangkan penyelesaian bagi meningkatkan desentralisasi perkhidmatan awan dan aset digital.

tomi bercita-cita untuk mencipta rangkaian internet global, bebas sepenuhnya, mampan, dan berdikari, dimiliki dan dikawal oleh penggunanya. Dengan itu membenarkan akses tanpa had kepada maklumat di seluruh dunia tanpa penapisan, eksploitasi data, atau manipulasi pengguna, sambil menghalang penyalahgunaan internet untuk tujuan tidak bermoral, seperti yang diputuskan oleh orang ramai untuk membolehkan kebebasan bersuara dan ekonomi bebas.Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments