Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Peluru: Teknik Terkini untuk Meningkatkan Kerahsiaan Bitcoin


[ 25 Februari 2018 · 1:30 pagi <! – Petikan

Skema luar biasa dan inovasi teknologi sedang dicuba dan dilaksanakan untuk terus meningkatkan skalabilitas Bitcoin, ketangkasan, kerahsiaan kewangan, dan privasi. Alat Transaksi Sulit (CT) adalah salah satu skema yang dicadangkan untuk meningkatkan keselamatan dan privasi. Sekarang, untuk meningkatkan keupayaan CT, para penyelidik memperkenalkan protokol bukti pengetahuan sifar yang baru yang dikenali sebagai peluru peluru. Peluru Peluru Untuk Meningkatkan Kerahasiaan Bitcoin Pasukan penyelidik baru-baru ini mengemukakan kertas bertajuk "Peluru Peluru: Bukti pendek untuk Urus Niaga Rahasia dan

Akhir Petikan ->

Skema luar biasa dan inovasi teknologi sedang dicoba dan dilaksanakan untuk terus meningkatkan kecukupan Bitcoin, kelayakan, kerahsiaan kewangan, dan privasi. Alat Transaksi Sulit (CT) adalah salah satu skema yang dicadangkan untuk meningkatkan keselamatan dan privasi. Kini, untuk meningkatkan keupayaan CT, para penyelidik memperkenalkan protokol bukti pengetahuan sifar yang berkesan yang dikenali sebagai Bulletproofs.


Peluru Keselamatan Untuk Meningkatkan Kerahsiaan Bitcoin

Pasukan penyelidik baru-baru ini mengemukakan kertas Peluru Peluru: Bukti pendek untuk Transaksi Rahsia dan Lebih Banyak. "Di dalamnya, pasukan mencadangkan:

[Bulletproofs are] protokol bukti pengetahuan sifar bukan interaktif baru dengan bukti yang sangat pendek dan tanpa persediaan yang dipercayai; saiz bukti hanya logaritma dalam saiz saksi.

Menurut penyelidik, privasi untuk pembayaran kebanyakannya bergantung kepada dua sifat: (1) menyembunyikan identiti penghantar dan penerima dalam transaksi dan (2) kerahsiaan: menyembunyikan jumlah yang dipindahkan.

Walau bagaimanapun, para penyelidik mengatakan, Bitcoin menawarkan rahsia tanpa nama kerana nama tidak disiarkan melalui ketidakitan cakap alamat Bitcoin. Mengirimkan bitcoin kepada seseorang mendedahkan identiti penghantar melalui penggunaan semula alamat.

Oleh itu, untuk meningkatkan kerahsiaan jumlah urus niaga, Gregory Maxwell, membina kerja Adam Back, memperkenalkan alat Transaksi Sulit (CT).

Transaksi sulit Mengekalkan Jumlah Dipindahkan Swasta

 Pemaju Transaksi Sulit Gregg Maxwell

CT menyembunyikan setiap jumlah urus niaga dari pandangan umum dengan menggunakan komitmen terhadap amaun tersebut. CT, adalah satu alat kriptografi yang meningkatkan keselamatan dan privasi urusniaga yang berkaitan dengan Bitcoin, dengan memelihara keselamatan ketika berada di tahap yang sama.

masa peletakan transaksi ini. CT menyimpan jumlah yang dipindahkan secara peribadi. Menurut Projek Elemen :

[CT] menyimpan jumlah yang dipindahkan dilihat hanya kepada peserta dalam urus niaga (dan yang mereka tetapkan), sementara masih menjamin bahawa tiada lagi duit syiling boleh dibelanjakan daripada yang tersedia dalam cara kriptografi .

Bagaimanapun, penyelidik menunjukkan bahawa CT seolah-olah menghalang pengesahan awam [block] blok . Oleh itu, untuk mengatasi kelemahan ini, bukti pengetahuan sifar kesahihan harus dimasukkan dalam setiap transaksi. Walau bagaimanapun, kaedah ini memerlukan penyediaan yang dipercayai. Untuk mengatasi masalah ini, penyelidik mencadangkan:

Kami membentangkan Bulletproofs, satu hujah pengetahuan baru sistem pengetahuan, untuk membuktikan bahawa nilai komited rahsia terletak dalam selang yang diberikan. Peluru peluru tidak memerlukan persediaan yang dipercayai. Mereka bergantung hanya pada asumsi logaritma diskret dan dibuat tidak bersifat interaktif menggunakan heuristik Fiat-Shamir.

Bukti pengetahuan sifar adalah teknik yang mana satu pihak (prover) dapat membuktikan kepada pihak lain (pengesah) bahawa dia tahu nilai x, tanpa menyampaikan apa-apa maklumat selain fakta bahawa dia tahu nilai x.

Penyokong kaedah Bulletproofs adalah Benedikt Bunz, Jonathan Bootle, Dan Boneh, Andrew Poelstra, Pieter Wuille, dan Greg Maxwell .

Adalah menarik untuk melihat bahawa skema dan teknologi baru untuk meningkatkan ciri Bitcoin terus mengalir ke dalam ruang crypto. Peminat Bitcoin dan cryptocurrency mengalu-alukan kedatangan CT dan Bulletproofs. Selepas semakan yang tepat, peminat berharap teknologi ini dapat dilaksanakan dengan jayanya dan tidak lama lagi.

Bagaimana anda berfikir teknik Bulletproofs akan memberi kesan kepada yuran dan kelajuan transaksi Bitcoin? Maklumkan kepada kami di komen di bawah.


Gambar ihsan Pixabay, Video daripada Bitcoin Foundation

Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments