Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Penambangan Bitcoin Kesan Hit Semua Masa Tinggi – Jadi Adakah Harga Seterusnya?


Kesukaran perlombongan Bitcoin telah melonjak lebih daripada 11 peratus untuk mencapai satu masa yang baru (ATH) untuk rangkaian.


Perlombongan Bitcoin Kesulitan Mencapai ATH

Data dari BTC.com menunjukkan kesukaran perlombongan Bitcoin mencapai 7.46T. Angka ini melepasi ATH yang sebelumnya 7.45T yang dicapai pada awal Oktober 2018.

Bitcoin mencapai perlombongan baru yang sukar ATH bermaksud bahawa rangkaian kini lebih selamat daripada yang pernah ada. Kesukaran merujuk kepada kemudahan yang mana para peniaga menyelesaikan persamaan kriptografi yang diperlukan untuk 'menambang' blok baru di rangkaian.

 Kesukaran Bitcoin Mencapai ATH Baru

Tambahan lagi, kesukaran baru ATH juga menghilangkan naratif "pertambangan kematian lingkaran" didorong oleh media arus perdana pada akhir tahun 2018. Ketakutan yang tidak berasas ini telah diburukkan lagi oleh perang saudara Bitcoin Cash pada November 2018 yang dipindahkan dari sumber daya perlombongan dari Bitcoin ke masing-masing keras

Seperti yang dilaporkan oleh Bitcoinist pada hari Khamis (30 Mei 2019), kadar hash rangkaian juga mendekati ATH. Nombor rangkaian yang mengagumkan itu bermakna peningkatan aktiviti di rangkaian dan ini akan datang selepas pasaran beruang panjang 15 bulan yang kejam yang menyaksikan bitcoin jatuh lebih daripada 80 peratus.

Lebih Rangkaian Selamat menguatkuasakan Argumen Pasaran Bull

Mengambil mentah hash kadar rangkaian sebagai ukuran keselamatan, Bitcoin mencapai kesukaran baru ATH meminjamkan kepercayaan lebih lanjut kepada argumen pasaran bull. Lingkaran kematian perlombongan berlaku pada masa BTC mencapai tahap rendah 2018 $ 3,100.

Dengan, harga dan asas teknikal bergerak dalam trajektori yang sama, lebih banyak pemain wang besar mungkin diberi insentif untuk membeli bitcoin menyelam lagi nilainya. Bitcoin permabull Max Keizer membuat pemerhatian serupa dalam tweet yang diterbitkan pada hari Khamis, dengan berkata:

Apabila pemain yang lebih besar (cuba) membuat langkah mereka, hashrate naik, keselamatan naik, harga naik. $ 100,000, di sini kita datang.

Bitcoin kini mengalami retrace sedikit selepas ditolak pada paras harga $ 9,000. Walau bagaimanapun, titisan tersebut tidak biasa. Sepanjang tahun kebelakangan ini 2017, BTC telah mengalami kira-kira lapan rebound tersebut tetapi masih hampir mengecil $ 20,000 pada pertengahan Disember 2017.

Dengan $ 8,100 menjadi titik rintangan sebelumnya, jika bitcoin gagal memegang di atas $ 8,000 tahap psikologi, maka penyatuan pada tahap sokongan sebelumnya $ 6,400 mungkin menjadi target seterusnya.

Bercakap pada Bloomberg pada hari Khamis, Mike Novogratz dari Galaxy Digital berkata dia mengharapkan bitcoin untuk tinggal di $ 7,000 kepada harga $ 10,000

Adakah anda fikir masalah perlombongan Bitcoin mencapai tahap baru menyumbang kepada hujah kenaikkan harga BTC pada tahun 2019? Marilah kita tahu di komen di bawah.


Images via Twitter @kerooke dan @maxkeiser BTC.comSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments