Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Pencetak Tether Tetap Melancarkan Punca Pasaran USDT Meningkat Lagi


Semua mata telah di bitcoin baru-baru ini kerana pasaran bergerak ke fasa penyatuan berikutan kemalangan flash Khamis lepas. Apa yang mungkin tidak disedari adalah pengeluaran lebih USDT memandangkan permodalan pasaran Tether terus bertambah lebih tinggi.


$ 100 Juta USDT Ditambah Sejak Jumaat

Permodalan pasaran Tether telah semakin perlahan. Sejak hari Jumaat, lebih $ 100 juta lagi ditambah kepadanya mengambil jumlah itu sekarang menjadi $ 3.6 bilion. Pergerakan ini tidak pernah disedari oleh beberapa pemerhati industri.

Semasa puncak 2019 bitcoin pada hari Khamis, jumlah Tether mencapai tahap tertinggi sepanjang masa lebih daripada $ 40 bilion. Ia masih stabilcoin terbesar di pasaran dengan margin yang besar, kedua ialah USDC Circle dengan cap pasaran $ 366 juta, sepuluh peratus daripada Tether. Sejak April tahun ini, bekalan Tether telah meningkat 80 peratus dan telah cranking perlahan-lahan lebih tinggi.

Seperti yang dilaporkan sebelumnya oleh Bitcoinist, pengetahuan umum sekarang bahawa apabila lebih banyak Tether memasuki pasaran, harga Bitcoin biasanya spikel sebentar selepas itu. Tesis 66 halaman yang dikeluarkan tahun lepas oleh Profesor Kewangan dari University of Texas Austin, memberikan keterangan mengenai korelasi ini dan membuat tuntutan bahawa ledakan crypto 2017 telah dirancang menggunakan Tether yang baru dicetak.

kemasukan 55 Juta USDT telah secara kebetulan tiba tepat pada waktunya untuk menaikkan harga jatuh Bitcoin, kerana aset itu terus membetulkan daripada YTD yang baru tinggi pada $ 13,850.

 Tether

USDT cap pasaran YTD – Coinmarketcap.com [19659014] Sederhana yang berjudul ' Selamat Datang di Bubble Tether Kedua Bitfinex ' telah memerhatikan premium pada bursa yang berbeza menggunakan stabilcoins dan USD. Ini telah berubah tahun ini agak ketara, terutamanya pada Bitfinex, tempat kelahiran Tether.

Pada akhir April, Pejabat Peguam Negara New York mendakwa Bitfinex kehilangan $ 850 juta dan kemudian menggunakan dana daripada syarikat operator Tether yang sangat rapat untuk menutupi secara rahasia kekurangan itu. Pada bulan Mei 24 dan 16 Mei jualan token peribadi berlaku untuk Bitfinex versi Binance Coin, UNUS SED LEO, menawarkan 1 bilion USDT bernilai LEO sebagai pertukaran untuk BTC, USD dan USDT. LEO kini merupakan aset crypto terbesar ke-13 dengan cap pasaran $ 1.9 bilion.

Sejak penawaran USDT April telah meningkat sebanyak 1.6 bilion token tetapi tidak lagi melalui lapisan OMNI bitcoin. Mengikut pos, token baru yang kebanyakannya telah dikeluarkan pada Ethereum, dan Tether baru-baru ini telah menghasilkan bekalan kecil USDT token pada EOS dan TRON.

PREMIUM DAN LEVERAGING PADA BITFINEX

USDT telah ditemani oleh [ lonjakan besar dalam harga bitcoin di semua bursa dengan Bitfinex yang mempunyai salah satu premium tertinggi dalam tempoh penyiasatan NYAG ini. Bitfinex juga menawarkan 3.3x memanfaatkan banyak pasangan termasuk yang mempunyai USDT, USD dan BTC yang berpotensi menguatkan impak harga kenaikan permintaan.

Selain itu, jumlah USDT yang tidak diketahui telah digunakan dalam penjualan peribadi LEO, yang mana semuanya pergi ke Bitfinex yang membolehkan pengeluaran token digantung semasa siasatan. Laporan itu menambah bahawa pertukaran itu mungkin telah mencari cara untuk mengambil Tether daripada peredaran pada masa itu tetapi setelah keputusan Mei pencetak USDT dipecat sekali lagi.

Boleh Tether dipercaya sebagai aset yang dipatuhi dolar sejati? Tambah ulasan anda di bawah.


Gambar ihsan Twitter @ Caspiancey, ShutterstockSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments