Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Penganalisis Kata Lebih Banyak Hack Crypto Exchange Akan Datang


· 30 Januari 2018 · 4:30 pagi <! – Petikan

Hack pertukaran Coincheck menghantar shockwaves melalui komuniti crypto, dan penganalisis Nicholas Colas berkata lebih banyak lagi hacks di masa depan. Percubaan pertukaran kripto Coincheck yang berpangkalan di Jepun minggu lepas sangat besar. Kira-kira 523 juta syiling NEMnya telah dicuri, menyebabkan pertukaran untuk menutup semua pengeluaran, kecuali Bitcoin. Nilai keseluruhan duit syiling dicuri adalah sekitar $ 534 juta. Walau bagaimanapun, pasaran crypto stabil dengan cepat, tetapi lebih

End Excerpt ->

Hack pertukaran Coincheck menghantar gelombang kejutan melalui komuniti crypto, dan penganalisis Nicholas Colas berkata untuk mengharapkan lebih banyak hacks sedemikian masa depan.


Perebutan pertukaran kritikan Coincheck crypto yang berpangkalan di Jepun pada minggu lepas adalah sangat besar. Kira-kira 523 juta syiling NEMnya telah dicuri, menyebabkan pertukaran untuk menutup semua pengeluaran, kecuali Bitcoin. Nilai keseluruhan duit syiling dicuri adalah sekitar $ 534 juta. Walau bagaimanapun, pasaran kripto stabil dengan cepat, tetapi lebih banyak masalah mungkin akan datang. Dalam temu bual dengan CNBC, penganalisis Nicholas Colas mengatakan bahawa lebih banyak pertukaran hacks akan berlaku.

 hack pertukaran

Ratusan Jutaan Dicuri

Hack Coincheck mempunyai beberapa lapisan perak. Pertama, pertukaran itu merancang untuk membayar balik 260,000 akaun yang terjejas oleh sejumlah $ 425 juta . Ini menyumbang 90% daripada dana yang dicuri, yang tidak terlalu lusuh sebagai alternatif.

Kedua, Agensi Perkhidmatan Kewangan Jepun (FSA) melakukan hukuman terhadap Coincheck, tetapi seperti yang ditakuti. Pada asasnya, pertukaran itu harus menjelaskan sepenuhnya keadaan hack dan memulakan satu siri peningkatan untuk mencegah "peristiwa serupa pada masa depan."

Daripada serangan itu, Nicholas Colas, pengasas bersama DataTrek Research, memberitahu CNBC:

Saya fikir [the attack] menonjolkan hakikat bahawa industri masih jauh untuk pergi dari segi isu asas keselamatan. Ini tentunya bukan yang pertama, dan tidak akan menjadi yang terakhir, serangan hack semacam itu pada kriptografi dan, semua perkara yang dipertimbangkan, saya rasa mereka mengambilnya dengan baik dari segi harga.

 hacker

Nicholas Colas menjelaskan bahawa Coincheck menyimpan begitu banyak aset mereka dalam dompet panas bukan idea yang baik. Dia terus berkata:

Mengekalkan 100 peratus daripada aset crypto anda dalam talian adalah idea yang tidak baik untuk sebuah institusi, atau secara terus terang, untuk individu yang mempunyai jumlah yang banyak melabur di dalamnya juga.

Colas juga memberitahu CNBC bahawa sekumpulan, dan bukan individu, mungkin punca di sebalik hack Coincheck. Beliau menjelaskan:

Penggodam tipikal dalam cryptos telah dianjurkan kumpulan [as opposed to] penyerang tunggal. Kerana, jelas sekali, sebaik sahaja anda mendapatkan duit syiling, anda perlu memikirkan cara mengomelkannya dan mengewangkannya dalam beberapa cara dan itulah cabaran yang lebih besar daripada biasanya seseorang boleh lakukan.

 ledger nanon

Tidak banyak keraguan bahawa lebih banyak pertukaran pertukaran crypto akan dicuba pada masa akan datang. Keupayaan untuk mencuri wang maya bernilai berjuta-juta dolar sambil duduk di belakang monitor terlalu banyak untuk diluluskan.

Sudah cukup buruk bahawa penjenayah biasa cuba menggodam bursa, tetapi sekarang anda mempunyai negara penyangak seperti Korea Utara mencari untuk menambah pendapatan mereka dengan menyerang bursa juga. Lebih baik mengawasi bagaimana anda menyimpan cryptocurrency anda.

Adakah anda fikir lebih banyak bursa akan digodam dalam masa terdekat? Apa yang anda lakukan untuk melindungi aset anda? Maklumkan kepada kami di komen di bawah.


Imej ihsan dari arkib Pixabay dan Bitcoinist.

, ID) {
    var js, fjs = d.getElementsByTagName (s) [0];
    jika (d.getElementById (id)) kembali;
    js = d.createElement (s); js.id = id;
    js.src = "http://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1";
    fjs.parentNode.insertBefore (js, fjs);
  } (dokumen, 'skrip', 'facebook-jssdk'));Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments