Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Pengasas CNET Mahu Mengubah Amazon ke Blockbuster dengan VideoCoin


· 1 Februari 2018 · 6:30 pagi <! – Petikan

Usaha terkini LivePlanet CEO Halsey Minor, pengasas CNET, Salesforce, serta Menegak, Vignette, NBCi, OpenDNS, Google Voice, adalah projek cryptocurrency yang dipanggil VideoCoin. VideoCoin untuk Bayar 'Zombi' Rangkaian VideoCoin adalah sistem pengekodan, storan, dan pengedaran kandungan yang terdesentralisasi yang mengubah semua perkhidmatan video berasaskan awan ke dalam pasaran algoritma yang cekap berjalan di blok baru dengan tanda protokol asli, VideoCoin (VID) . VideoCoin akan fokus

End Excerpt ->

Usaha terbaru dari CEO LivePlanet Halsey Minor, pengasas CNET, pengasas bersama Salesforce, serta Menegak, Vignette, NBCi, OpenDNS , Google Voice, adalah projek cryptocurrency yang dipanggil VideoCoin.


VideoCoin untuk Bayar 'Zombi'

Rangkaian VideoCoin adalah sistem pengekodan, penyimpanan, dan pengedaran kandungan yang terpencil yang mengubah semua berasaskan awan perkhidmatan video ke dalam pasaran algoritma yang cekap berjalan di blok baru dengan tanda protokol asli, VideoCoin (VID).

VideoCoin akan menumpukan pada pengekodan, menyimpan, dan streaming video, sambil mengetik ke pelayan zombie [19659012]yang merupakan komputer terbiar atau kurang digunakan di pusat data. Menurut beberapa anggaran, kira-kira 20 juta pelayan internet berkemampuan video tidak digunakan setiap hari sambil menghisap tan elektrik, menerjemahkan kepada $ 30 bilion dalam pelaburan modal terbuang.

Minor, yang tiada orang asing , merancang untuk membayar pemilik pelayan ini dengan token VID. Ini akan membolehkan VideoCoin mewujudkan 'awan baru' pada blok awam yang selamat, dengan mengabungkan sumber pengkomputeran kos rendah dari seluruh dunia.

Token VID dijadualkan akan diedarkan melalui ICO yang dijadualkan pada bulan Mac tahun ini selepas menaikkan $ 25 juta dalam pra-ICO.

Minor Berkelakuan di Amazon

Rangkaian VideoCoin ingin merebut segmen pasaran yang kini diisi oleh Amazon Web Services dan perniagaan pemproses video berasaskan awan yang serupa. VideoCoin dijangka menjadi 60% hingga 80% lebih murah sementara juga membolehkan pengguna membuat aplikasi di atas rangkaian.

Ia bertujuan untuk menjadikan semua perkhidmatan video berasaskan awan ke dalam pasaran algoritma yang cekap, berjalan pada blok awam sendiri dengan token protokol asli.

Walaupun rangkaian blok hari ini tidak dapat mengendalikan penstriman video kerana masa urusniaga yang panjang dan kapasiti pengkomputeran yang terhad, rangkaian VideoCoin menjanjikan urus niaga cepat menggunakan bukti kerja dan bukti untuk menyokong infrastruktur yang kompleks. Rangkaian VideoCoin membenarkan pelombong mendapatkan token untuk pengekodan, menyimpan, dan menghantar video, sementara juga merangkumi infrastruktur sedia ada sebagai pelombong relay menyambung ke pelayan pihak ketiga seperti Perkhidmatan Web Amazon .

 Bitcoin Berpotensi Pelaburan Perdagangan Yang Paling Digemari Sejak Amazon

Model perniagaan Minor dapat membuktikan menjadi lumayan. Hari ini, kira-kira 80 peratus daripada semua lalu lintas Internet datang dari kira-kira 2 bilion orang menonton video dalam talian sebulan. Pada masa yang sama, industri ini penuh dengan keprihatinan, privasi dan keselamatan kebimbangan serta kos yang tinggi. Platform rangkaian VideoCoin dijangka lebih murah 80 peratus dengan menggunakan sumber pengkomputeran yang tidak digunakan dan membolehkan aplikasi video generasi baharu melalui API terbuka dan pembangunan berasaskan sumber terbuka. Ia juga boleh melangkau telekom dengan menggunakan pengedaran video peer-to-peer sambil meningkatkan privasi dengan penyulitan tersekat, end-to-end.

"VideoCoin meminjam banyak dari apa yang blockchain telah terbukti, iaitu orang akan menyambung komputer ke rangkaian untuk mendapatkan bayaran untuk melakukan kerja, dan sebagai skala permintaan begitu juga bekalan, "jelas Minor. "VideoCoin mencipta kelas baru pelombong yang melakukan kerja nyata, bukan hanya perakaunan."

Blockchain adalah inovasi terobosan yang membolehkan kita mencipta infrastruktur yang lebih baik untuk masa depan video dalam talian.

Idea untuk VideoCoin telah dibangunkan sementara Pasukan Minor telah mewujudkan Live Planet, satu-satunya sistem hujung-ke-hujung untuk menangkap dan mengedarkan video VR stereoskopik dan 360 ° secara langsung dan dirakam. Live Planet menjadi platform pertama untuk memanfaatkan infrastruktur video yang dibolehkan blockchain VideoCoin.

Namun masih belum pasti sama ada Hollywood atau pengeluar video bebas akan mengambil kepentingan dalam sistem.

Will VideoCoin menimbulkan ancaman kepada Amazon dan merevolusi perkhidmatan video? Share your thoughts below!


Images courtesy of theepochtimes.com, Shutterstock

Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments