Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Pengasas Ethereum Vitalik Buterin Hanya Melambakkan 25 Trilion Token Daripada Projek Ini


Pengasas Ethereum Vitalik Buterin sering menjadi sasaran airdrop token yang tidak diingini dihantar kepadanya. Sejarah dompetnya menunjukkan trilion token dihantar kepadanya merentasi pelbagai projek, semuanya berharap dapat memanfaatkan populariti pengasas dan mendapat lebih banyak perhatian pada projek mereka. Begitu juga dengan token lain yang telah menghantar trilion token kepada pengasas untuk pendedahan dan Buterin baru sahaja membuang 25 trilion token.

Membersihkan Sh*t

Beberapa bulan yang lalu, pengasas Ethereum Vitalik Buterin menerima sejumlah 25 trilion token daripada projek syiling meme yang dipanggil Sh*t. Seperti mana-mana projek syiling meme dengan nama lucu, mereka telah melakukan ini sebagai cara untuk mendapatkan lebih banyak perhatian di kalangan pelabur yang akan terus membeli token itu. Syiling itu kemudiannya disimpan dalam dompet Buterin selama kira-kira dua bulan sebelum dia akhirnya memutuskan untuk melakukan sesuatu mengenainya.

Bacaan Berkaitan: Bagaimana Musim Panas Berubah Menjadi Musim Altcoin Berjangka Pendek

Dalam jumlah dua transaksi, Buterin telah memunggah semua 25 trilion Sh*t token. Semua syiling telah ditukar terus kepada ETH untuk sejumlah 20.2 ETH, yang menghasilkan kira-kira $33,000 untuk semua token.

Pengasas sebelum ini lantang bersuara tentang rasa tidak senangnya terhadap token ‘penipuan’ ini yang terus muncul di rangkaian, tetapi lebih-lebih lagi ia dihantar ke dompetnya. Token yang dihantar kepadanya telah meningkat dengan ketara berikutan kejayaan satu lagi syiling meme Shiba Inu, memberikan projek lebih keyakinan untuk menghantar token kepada Buterin.

Carta harga Ethereum daripada TradingView.com

ETH holding above $1,600 | Source: ETHUSD on TradingView.com

Buterin Memberi Amaran kepada Pencipta Untuk Berhenti

Seperti yang dinyatakan di atas, bilangan syiling yang dihantar kepada Vitalik Buterin telah meningkat selepas kejayaan Shiba Inu. Syiling meme telah menghantar trilion token kepada pengasas, iaitu kira-kira separuh daripada jumlah bekalan, bernilai sekitar $6 bilion. Dia kemudiannya terus membakar 90% daripada jumlah itumenderma selebihnya kepada badan amal, dan penglibatannya dalam hal ini telah menjadikan Shiba Inu sangat popular.

Sejak itu, begitu banyak projek tiruan Doge yang lain telah menghantar token pengasas dengan harapan dapat meniru kejayaan Shiba Inu. Buterin telah bercakap tentang token ini, memberi amaran kepada pencipta supaya berhenti menghantar token kepadanya kembali pada Mei 2021.

Walau bagaimanapun, pencipta tidak berhenti, seperti yang dibuktikan oleh simpanan baru-baru ini token Sh*t Buterin terpaksa memunggah. Dompet namanya ENS, vitalik.eth, dipenuhi dengan token yang dihantar kepadanya oleh pencipta syiling yang menggunakannya sebagai strategi pemasaran.

Featured image from Forbes, chart from TradingView.com

Ikut Owie terbaik di Twitter untuk cerapan pasaran, kemas kini dan tweet lucu sekali-sekala…

Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments