Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Pengawal selia AS Cadangkan Pertukaran Kriptocurrency Sekiranya Mempunyai Prinsip Sama dengan Pasaran Saham


· 26 Mac 2018 · 12:00 am <! – Petikan

SEC percaya bahawa pertukaran cryptocurrency dapat ditingkatkan dengan melaksanakan prinsip pasaran saham yang serupa. Pasaran Cryptocurrency Menyerupai "Wild West" Banyak pengawal, pakar, penganalisis percaya bahawa pasaran cryptocurrency masih kurang pengawasan dan peraturan yang betul. Menurut satu laporan baru-baru ini oleh VentureBeat, Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa ASTI (SEC) kanan, Brett Redfearn, menyatakan bahawa keadaan pasaran cryptocurrency semasa menyerupai "Wild West". Sekuriti dan Bursa Suruhanjaya (SEC) terutamanya yang berkaitan dengan manipulasi pasaran cryptocurrency, keselamatan siber,

Akhir Kutipan ->

SEC percaya bahawa pertukaran cryptocurrency dapat ditingkatkan dengan melaksanakan prinsip pasaran saham yang serupa.


Pasaran Cryptocurrency Menyerupai "Wild West"

 Menyerupai

Banyak pengawal, pakar, penganalisis percaya bahawa pasaran cryptocurrency masih kurang pengawasan dan peraturan yang betul. Menurut satu laporan baru-baru ini oleh VentureBeat Komisen Sekuriti dan Bursa Sekuriti A.S. (SEC), Brett Redfearn, menyatakan bahawa keadaan semasa pasaran cryptocurrency menyerupai "Wild West". Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa (SEC) terutamanya berkaitan dengan manipulasi pasaran cryptocurrency, keamanan siber, penipuan, pengubahan wang haram dan pembiayaan pengganas. Redfearn menyatakan dalam artikel itu:

Saya tidak pasti semua peraturan akan diterjemahkan, tetapi sudah pasti prinsip-prinsip yang wujud dalam ruang yang perlu kita gunakan untuk apa yang berlaku dengan perdagangan aset crypto,

Tetapi SEC tidak hanya berkenaan dengan cryptocurrency dan pertukaran cryptocurrency. SEC juga mengawasi tawaran syiling permulaan (ICO) dan jualan token.

SEC Berkenaan Lebih ICOs

 SEC Berkenaan Lebih ICOs

Di masa lalu, SEC menyatakan beberapa kali bahawa pelabur perlu berhati-hati apabila mereka melabur dalam jualan ICO dan token. Agensi pengawalseliaan AS bimbang bahawa kebanyakan token ICO dapat diklasifikasikan sebagai sekuriti dan tidak mematuhi peraturan yang sekuriti tradisional dilakukan. Redfearn mencatatkan:

Tidak ada pertukaran berdaftar, tidak ada ATSs (Tempat Perdagangan Alternatif) yang berdaftar mana-mana produk ini

Beliau juga menambah:

Saya tidak pasti semua peraturan akan diterjemahkan, tetapi ada pasti prinsip-prinsip yang wujud dalam ruang yang perlu kita gunakan untuk apa yang berlaku dengan perdagangan crypto-asset,

Beberapa pakar cryptocurrency percaya bahawa cryptocurrency dan pasaran ICO akan menjadi lebih baik apabila pengawal selia membuat yang sesuai rangka kerja pengawalseliaan. Peraturan-peraturan dan langkah-langkah keselamatan yang betul juga boleh memberi pelabur institusi lebih keyakinan dan motivasi untuk melabur dalam pasaran cryptocurrency.

Apakah pendapat anda tentang kebimbangan SEC mengenai pasaran cryptocurrency yang tidak dikawal? Adakah anda berfikir bahawa pertukaran cryptocurrency harus melaksanakan prinsip pasaran saham yang sama? Maklumkan kepada kami di komen di bawah!


Gambar ihsan Pixabay, iStockPhoto, Wikimedia Commons

Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments