Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Peniaga Cryptocurrency Help Keep Tiny Swiss Village Alive


· 29 Mac 2018 · 8:00 petang <! – Petikan

Kampung Gondo di sempadan Itali itu pernah menjadi tempat penambang emas. Kini, selepas beberapa dekad kemerosotan ekonomi, ia menjadi tempat yang hangat untuk pelombong emas digital. Lebih 100 tahun yang lalu, kampung Gondo selatan Gondo terkenal di benua Eropah untuk lombong-lombong emasnya. Hari-hari ini, lokasi Alpine kecil menjadi terkenal kerana operasi perlombongan cryptocurrency. Gondo hanya menyatakan tuntutan penduduknya secara kasar

Akhir Petikan ->

Kampung Gondo di sempadan Itali itu pernah menjadi tempat penambang emas. Kini, selepas beberapa dekad kemerosotan ekonomi, ia menjadi tempat yang hangat untuk pelombong emas digital.


Lebih 100 tahun yang lalu, perkampungan Gondo selatan Swiss terkenal di benua Eropah untuk lombong-lombong emasnya. Kini, lokasi Alpine kecil menjadi terkenal dengan operasi penambangan cryptocurrencynya.

Gondo hanya menuntut kepada penduduk kira-kira 50 orang tetapi telah menjadi tapak penambangan emas cryptocurrency – tidak sepenuhnya berbeza dengan apa yang berlaku hampir satu abad sebelum ini. "Apa yang kita lakukan adalah seperti kemerahan emas pada hari ini," kata ketua eksekutif berusia 26 tahun Alpine Mining Ludovic Thomas kepada AFP dari operasi perlombongannya yang tidak didedahkan di bunker tanpa jendela. [19659009] "Sangat menarik dari perspektif sejarah," kata timbalan presiden Gondo, Paul Fux kepada AFP. Beliau menambah, "Kami mempunyai lombong-lombong emas yang terkenal di seluruh dunia. Sekarang kita mempunyai baka pelombong baru. "

Timbalan presiden juga mengaku tidak tahu apa yang dikatakan Thomas dan rakan perniagaannya ketika meminta kebenaran untuk memulakan operasi penambangan mereka di Gondo. "Saya tidak pernah mendengar perkataan blockchain sebelum ini," kata Fux kepada AFP, "Saya harus google itu."

 Berasaskan Switzerland

Sekarang, Thomas sedang berusaha untuk mengembangkan operasi di kampung Alpine – yang sebahagian besarnya dialu-alukan oleh kampung yang melihat hujan lebat yang menghancurkan pelbagai bangunan dan membunuh 13 penduduk pada tahun 2000. Sejak bencana itu, Gondo telah berjuang untuk bertahan, dengan pelancongan hampir tidak ada dan kampung yang berfungsi sebagai perhentian untuk pemandu.

Penduduk Gondo dengan senang hati mempunyai penambang cryptocurrency yang menyertai komuniti mereka. Fux memberitahu AFP, "Mereka telah selamat musim sejuk pertama, yang tidak mudah." Thomas juga mendakwa bahawa penduduk kampung "gembira melihat anak muda, bahawa kehidupan akan kembali."

Masih, Gondo – yang dilaporkan "rumah tidak ada sekolah, kedai, roti atau kafe" – mungkin tidak dapat mengakomodasi kebutuhan tumbuh-tumbuhan Alpine Mining. Kampung ini hanya mempunyai satu transformer elektrik tunggal, di mana ketiga sepenuhnya pergi terus ke Perlombongan Alpine. Dijelaskan Thomas:

Perlombongan sering dibandingkan dengan tergesa-gesa emas. Sekarang, terdapat kritikan crypto. Kami tidak bersedia untuk menunggu enam hingga lapan bulan untuk transformer baru.

Apa pendapat anda tentang perlombongan cryptocurrency sebagai tergesa-gesa emas baru? Adakah anda fikir kampung-kampung yang mempunyai kuasa untuk ganti boleh mendapat manfaat daripada operasi penambangan cryptocurrency? Maklumkan kepada kami di komen di bawah!


Gambar ihsan Shutterstock, PxHere

ID) {
    var js, fjs = d.getElementsByTagName (s) [0];
    jika (d.getElementById (id)) kembali;
    js = d.createElement (s); js.id = id;
    js.src = "http://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1";
    fjs.parentNode.insertBefore (js, fjs);
  } (dokumen, 'skrip', 'facebook-jssdk'));Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments