Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Penipuan Bitcoin Optioment Mencetuskan Manhunt Eropah-Wide


· 16 Februari 2018 · 10:30 pagi <! – Petikan

Selepas mungkin beribu-ribu pelabur mendapat dibakar oleh syarikat perdagangan arbitrase Optioment tahun lepas, telah meminta Interpol membantu mengesan penipu yang bertanggungjawab terhadap penipuan Bitcoin. Satu lagi Penipuan Bitcoin Membakar Pembeli Pihak berkuasa Eropah sedang memburu penjenayah yang terlibat dalam menipu ribuan individu dan kehilangan lebih dari $ 100 juta Bitcoin pelabur. Menurut laporan, Optioment melancarkan laman web yang tidak berfungsi sekarang semasa mengadakan acara berskala besar di Austria – di mana

Akhir Petikan ->

Selepas mungkin beribu-ribu pelabur mendapat dibakar oleh perdagangan arbitrase syarikat Optioment tahun lalu, pihak berkuasa Austria telah meminta Interpol untuk membantu menjejaki penipu yang bertanggungjawab terhadap penipuan Bitcoin.


Satu lagi Penipu Bitcoin Pembeli

Pihak berkuasa Eropah sedang memburu penjenayah yang terlibat dalam menipu ribuan individu dan kalah Bitcoin pelabur bernilai $ 100 juta.

Menurut laporan Optioment melancarkan laman web yang tidak berfungsi ketika memegang peristiwa berskala besar di Austria – di mana syarikat itu mengiklankan dirinya sebagai "peribadi Costa Rica- berasaskan dana Bitcoin "menjanjikan pulangan tidak realistik. Firma undang-undang Lansky, Ganzger & Partner mendakwa Optioment menjanjikan pembayaran faedah mingguan ke atas 4 peratus pada deposit Bitcoin jangka panjang, dengan insentifisasi tambahan untuk mengundang pengguna baru.

Optioment kelihatan pulih pulangan secara tepat pada masanya permulaan operasi, yang meningkatkan keyakinan pelabur dan menggalakkan pengguna untuk melabur semula dalam skim ini. Sekali-sekala di sekeliling banteng besar-besaran yang dijalankan pada bulan November dan Disember tahun lepas, namun pulangannya berhenti datang dan skim penipuan runtuh.

Jurucakap Christina Ratz memberitahu Bloomberg bahawa pendakwa di Vienna menggabungkan "beratus-ratus aduan "terhadap syarikat penipuan, dan Die Presse pada asalnya melaporkan bahawa lebih daripada 10,000 individu telah menjadi mangsa, menyebabkan kira-kira 12,000 bitcoin hilang – kini bernilai kira-kira $ 118.5 juta pada masa penulisan ini.

 Interpol [19659020MenurutBloombergpenangkapanbelumdibuattetapiInterpoltelahdimintauntukmenyiasatindividudiDenmarkLatviadanJerman</span></p>
<h3 style= Memperkuat Retorika Eropah

Memburu pengendali Optioment datang pada waktu sesetengah negara Eropah menyeru tindakan keras terhadap cryptocurrency.

Menteri Kewangan Perancis Bruno le Maire dan Menteri Kewangan sementara interim Peter Altm telah mencatatkan menyatakan bahawa mata wang kriptografi berisiko untuk pelabur dan mengancam kestabilan kewangan global jangka panjang.

Perdana Menteri Britain Theresa May juga menyatakan kebimbangan atas penggunaan jenayah cryptocurrency , menyatakan bahawa dia sedang mencari "sangat serius" di kriptografi "kerana cara mereka digunakan, terutamanya oleh penjenayah."

 EU

Selain itu, ahli lembaga Bank Sentral Eropah Yves Mersch baru-baru ini menyatakan bahawa cryptocurrencies " wang, dan juga tidak akan datang untuk masa hadapan. "

Baru-baru ini, Pihak Berkuasa Penyeliaan Eropah (ESA) baru-baru ini mengeluarkan peringatan mengeluarkan amaran pengguna bahaya yang berkaitan dengan membeli cryptocurrency. ] Adakah anda fikir penipuan seperti Optioment kekal merosakkan reputasi cryptocurrency di Eropah dan di seluruh dunia? Maklumkan kepada kami di komen di bawah!


Imej ihsan dari Arkib Commons / @ Plani dan arkib Bitcoinist.

Tunjukkan komenSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments