Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Penipuan Kingpin Ditangkap, Lebih 100,000 Bitcoins Ditangkap oleh Polis Thai


· 11 Februari 2018 · 19:00 <! – Petikan

Pemimpin utama pasar gelap cybercrime Infraud dilaporkan ditangkap di Thailand, selepas mana pegawai penguatkuasa undang- merampas lebih dari 100,000 Bitcoins – kini bernilai kira-kira $ 822 juta. Penipuan terhadap Run Sergey Medvedev, 31, dilaporkan ditangkap oleh pegawai polis bersenjata di Thailand pada 2 Februari. Medvedev adalah pengasas bersama Infraud, sebuah pasar dalam talian untuk pembeli jenayah dan penjual yang berminat dengan identiti yang dicuri, maklumat kad kredit dicuri ,

Penipuan utama penipuan pasar kritikal Infraud dilaporkan ditangkap di Thailand, selepas mana pegawai penguatkuasa undang-undang merampas lebih dari 100,000 Bitcoins – kini bernilai Seramai Medvedev, 31, dilaporkan telah ditangkap oleh pegawai polis bersenjata di Thailand pada 2 Februari.

Medvedev adalah pengasas bersama Infraud, sebuah pasaran dalam talian untuk pembeli jenayah dan penjual yang berminat dengan identitas yang dicuri, maklumat kad kredit dicuri, alat peluncuran kad kredit, kompromi ATM, narkotik, senjata, helikopter, pengawas secara haram dokumen ment dan barangan haram lain. Moto kumpulan itu adalah "Dalam Penipuan yang Kami Percayai."

Negara Rusia ditangkap di pangsapuri Bangkoknya pada 2 Februari dengan permintaan pihak berkuasa AS, setelah melarikan diri ke Thailand enam tahun yang lalu.

Menurut laporan, 30 CSD pegawai-pegawai menyerang apartmen Medvedev Jumaat lalu, di mana mereka menangkap penjahat itu ketika merampas komputer notebook dan beberapa dokumen.

Menurut The Bangkok Post bukti yang disita semasa serbuan di pangsapuri Medvedev menunjukkan bahawa dia lebih 100,000 Bitcoins, yang terkumpul melalui aktiviti haram.

Polis Maj. Nathapol Ratanamongkolsak, pemeriksa CSD berkata :

Mr Medvedev adalah ketua organisasi jenayah yang telah menjejaskan ekonomi global dan orang awam secara umum. Dia menyembunyikan identitasnya di dunia siber dan diniagakan dalam barang-barang yang tidak sah menggunakan mata wang digital untuk mengelakkan penangkapan.

Medvedev ditetapkan untuk diekstradisi untuk menghadapi pendakwaan di Amerika Syarikat

 Penipuan di Jalankan

Medvedev bukan satu-satunya Penipuan

13 daripada 36 orang yang dikehendaki terlibat dengan Infraud ditahan di seluruh dunia, dengan suspek yang ditangkap di Amerika Syarikat, Perancis, United Kingdom, Itali, Australia, Kosovo, dan Serbia. Mereka yang berada di tanah asing sedang menunggu ekstradisi ke Amerika Syarikat

Menurut US News pelayan utama Infraud telah dirampas di Paris pada hari Selasa.

Polis Thailand Maj Nuthapong Rattanamongkolsak, pegawai telah menjejaki organisasi ahli selama bertahun-tahun. "Sebelum operasi itu dapat siap," katanya menjelaskan "mereka perlu meneliti semula sasaran mereka di berbagai negara."

Seperti Bitcoin dan cryptocurrency menjadi lebih utama, mungkin menjadi lebih cerdik apabila menangkap penjenayah siber .

Adakah anda fikir serbuan terhadap Penipuan akan membantu menghentikan aktiviti jenayah yang meluas yang dibayar dengan kriptografi? Beritahu kami di komen di bawah!


Imej ihsan dari Shutterstock

{
    var js, fjs = d.getElementsByTagName (s) [0];
    jika (d.getElementById (id)) kembali;
    js = d.createElement (s); js.id = id;
    js.src = "http://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1";
    fjs.parentNode.insertBefore (js, fjs);
  } (dokumen, 'skrip', 'facebook-jssdk'));Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments