Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Perbendaharaan British Untuk Menghapuskan Undang-undang Kripto Walaupun Bank Of England Keraguan


Pada bulan April tahun lalu, Perbendaharaan British melancarkan beberapa usaha yang bertujuan untuk menjadikan United Kingdom sebagai destinasi utama untuk teknologi dan pelaburan crypto.

Dalam siaran akhbar bulan itu, Canselor Perbendaharaan, Rishi Sunak, menyatakan bahawa langkah-langkah yang diterangkan akan membantu memastikan syarikat boleh “melabur, membangun dan berkembang” di United Kingdom.

Tiga bulan kemudian, pada 6 Julai, Sunak mengumumkan peletakan jawatannya sebagai Canselor Exchequer, memetik beberapa siri tuntutan terhadap kerajaan yang diketuai oleh Boris Johnson.

Sunak bukan satu-satunya individu yang berbuat demikian. Sebagai tambahan kepada menteri lain, Setiausaha Kesihatan Sajid Javid meninggalkan kabinet Johnson.

Cadangan Bacaan | Jordan Belfort, ‘Wolf Of Wall Street,’ Nasihat: Beli Bitcoin Hari Ini Dan Buat Duit

Rishi Sunak. Image: PanaTimes

Rangka Kerja Kripto Baharu Dalam Kerja-kerja

Walaupun keputusannya untuk memisahkan dirinya daripada pentadbiran Johnson, kerja Sunak terus maju.

Menangani kebimbangan Bank of England tentang kestabilan kewangan teknologi, bekas menteri kewangan itu meneruskan dengan cadangan undang-undang yang akan membuka jalan untuk pembayaran mata wang kripto setiap hari.

Sebagai sebahagian daripada matlamat Perbendaharaan British dan kerajaan untuk menjadikan Britain sebagai “hab crypto”, Perbendaharaan British telah menunjukkan bahawa ia akan memperkenalkan perubahan perundangan yang mengiktiraf stablecoin sebagai bentuk pembayaran yang sah.

Cadangan Bacaan | Crypto Lender Voyager Digital Muflis Selepas Tiga Anak Panah Runtuh

Ini akan membolehkan pengguna menggunakan perkhidmatan pembayaran stablecoin dengan yakin, kata pegawai Perbendaharaan British John Glen pada Sidang Kemuncak Kewangan Global baru-baru ini.

Glen menyatakan bahawa kerajaan akan menerima pakai langkah ini dalam usaha untuk mewujudkan rangka kerja pengawalseliaan terkemuka dunia untuk stablecoin.

Pengawal selia kewangan UK, Pihak Berkuasa Kelakuan Kewangan, mengeluarkan kajian mengenai mata wang kripto pada 2019 yang menyatakan bahawa organisasi yang menggunakan aset digital untuk pembayaran rentas sempadan mungkin tertakluk kepada perundangan perkhidmatan pembayaran, tetapi token itu sendiri tidak akan dikawal.

Crypto total market cap at $854 billion on the daily chart | Source: TradingView.com

Bank Of England, Perbendaharaan British Di Loggerheads

Sementara itu, perselisihan pendapat antara Perbendaharaan British dan Bank of England mengenai mata wang kripto adalah pertengkaran terbaru antara kedua-dua institusi, yang telah berselisih mengenai dasar Brexit, dilema kos sara hidup, dan isu hangat lain.

Amaran BOE datang selepas harga kripto menjunam dengan teruk dalam beberapa bulan kebelakangan ini sehingga penganalisis mula meragui masa depan teknologi itu.

Andrew Bailey, gabenor Bank of England, berkata:

“Pengalaman yang kami alami sejak beberapa minggu lalu menunjukkan bahawa terdapat masalah dalam kedua-dua dunia kripto yang tidak disokong dan apa yang dipanggil sektor stablecoin.”

Perbendaharaan menyatakan perkara berikut sebagai tindak balas kepada perundingan mengenai aset kripto:

“Alasan di sebalik ini ialah stablecoin tertentu berpotensi untuk menjadi bentuk pembayaran yang popular, termasuk dalam kalangan pengguna runcit, sekali gus meningkatkan pilihan dan kecekapan pengguna.”

Rangka Kerja Kawal Selia Untuk Stablecoin: Membersihkan Jalan

Stablecoin ialah mata wang kripto yang direka untuk mengekalkan nilainya. Perbendaharaan British dan hasrat kerajaan untuk membina rangka kerja pengawalseliaan yang terkemuka di dunia untuk stablecoin dijangka membuka jalan bagi perusahaan untuk membolehkan transaksi harian dalam stablecoin.

Kerajaan mengumumkan bahawa perundingan akan diadakan sebelum tahun ini berakhir mengenai pengawalseliaan rangkaian aset kripto yang lebih luas dan urus niaga berkaitan.

Featured image from BTCManager, chart from TradingView.comSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments