Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Perhimpunan New York Terima Bil Pembayaran Kripto Untuk Agensi Negeri


Dewan Undangan Negeri New York telah menerima rang undang-undang yang akan menghalalkan agensi negeri untuk menerima mata wang kripto sebagai cara pembayaran untuk denda, cukai, yuran, penalti sivil dan yuran berkaitan negeri yang lain.

Rang undang-undang itu diperkenalkan pada hari Khamis semasa sesi perundangan oleh Clyde Vanel, seorang penyokong mata wang kripto terkemuka dan ahli parti Demokrat.

Clyde Vanel berkhidmat sebagai wakil daerah ke-33 New York dan agak popular kerana menaja beberapa bil mesra kripto pada masa lalu, terutamanya bil Cryptocurrency dan Blockchain Study Task Force.

Cadangan Bil Akan Membenarkan Agensi Negeri Menerima Kripto Sebagai Pembayaran

Ditetapkan sebagai Rang Undang-undang Perhimpunan A2532perundangan crypto yang baru dicadangkan bertujuan untuk mewujudkan mata wang kripto seperti Bitcoin, Ethereum, Litecoin, dan Bitcoin Cash sebagai cara pembayaran kepada semua agensi negeri di bandar New York.

Untuk tujuan ini, rang undang-undang mencadangkan agar agensi ini dibenarkan untuk membentuk perkongsian dengan entiti berkaitan yang akan membolehkan penerimaan aset kripto untuk penyelesaian “denda, penalti sivil, sewa, kadar, cukai, yuran, caj, hasil, kewajipan kewangan atau jumlah lain, termasuk penalti, penilaian khas dan faedah, yang terhutang kepada agensi negeri.”

Berikutan pengenalannya pada hari Khamis, Rang Undang-undang A2532 telah dirujuk kepada Jawatankuasa Dewan Undangan Negeri New York mengenai Operasi Kerajaan untuk kajian lanjut dan kemungkinan pindaan.

Mengikut proses perundangan, rang undang-undang itu masih tertakluk kepada kelulusan Dewan Perhimpunan New York dan badan Senat, diikuti dengan kelulusan gabenor negeri sebelum ia boleh menjadi undang-undang.

Dalam berita lain, Wendy Rogers, seorang ahli Senat Negeri Arizona, juga dibentangkan rang undang-undang yang sama pada hari Rabu semasa sesi perundangan. Rang undang-undang oleh senator Republikan mencadangkan Bitcoin menjadi tender yang sah di Arizona, selain memberi kuasa kepada semua agensi negeri untuk menerima mata wang kripto sebagai cara pembayaran rasmi.

Penggunaan Mata Wang Kripto Di AS

Berikutan pertumbuhan pesat pasaran mata wang kripto dalam beberapa tahun kebelakangan ini, beberapa negeri di AS telah mengambil pendekatan berbeza dalam melibatkan diri dengan industri $1 trilion.

Negeri seperti Nevada dan California telah menerima penggunaan aset digital dengan menggubal undang-undang mesra kripto yang menggalakkan penggunaan mata wang kripto merentas pelbagai peringkat perniagaan.

Sebaliknya, negeri seperti New York dan Hawaii lebih suka mengambil langkah yang ketat melalui pelaksanaan peraturan crypto yang berat untuk melindungi rakyat daripada risiko seperti turun naik pasaran, penipuan dan sebagainya.

Di peringkat persekutuan, rangka kerja kawal selia untuk industri mata wang kripto masih dalam kerja-kerja berikut Perintah Presiden AS Joe Biden tahun lalu bagi pihak berkuasa yang berkaitan untuk mengkaji faedah dan risiko yang berkaitan dengan mata wang kripto.

Rumah Putih juga telah diterbitkan “peta jalan untuk mengurangkan risiko mata wang kripto” kerana pentadbiran Biden menyeru pihak berkuasa yang sesuai untuk meningkatkan usaha mereka dalam menyediakan peraturan yang diperlukan untuk sektor kripto.

Yang berkata, pasaran kripto kini sedang dalam pemulihan yang mengagumkan berikutan kerugian pasaran teruk yang berlaku pada akhir tahun lepas. mengikut data daripada CoinMarketCapBitcoin, aset terbesar pasaran, kini didagangkan pada $23,217, meningkat sebanyak 0.72% dalam tempoh 24 jam yang lalu.

New York

BTC trading at $23,199.00 | Source: BTCUSD chart on Tradingview.com

Imej Pilihan: National Geographic Kids, Carta daripada Tradingview.comSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments