Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Pertambangan Bitcoin Berkembang di Iceland, Tetapi Apa Kos?


· 13 Februari 2018 · 12:00 pm <! – Petikan

Pertambangan Bitcoin sedang berkembang pesat di Iceland. Masalahnya, mereka tidak mempunyai tenaga yang cukup untuk dilawati, dan bukan semua orang yang ada dalam kerajaan. Bitcoin Black Out Perlombongan – proses mengesahkan urus niaga merentas blokchain – adalah proses yang sangat memakan tenaga. Untuk memenuhi permintaan pengiraan yang diperlukan untuk benar-benar mengubah keuntungan dari pembayaran cryptocurrency, pelombong memerlukan perkakasan peringkat tinggi dan tenaga murah. Iceland menyediakan yang terakhir, tetapi tidak cukup untuk semua orang.

Akhir Petikan ->

Pertambangan Bitcoin sedang berkembang pesat di Iceland. Masalahnya, mereka tidak mempunyai tenaga yang cukup untuk dilawati, dan tidak semua orang dalam kerajaan ada di dalamnya.


Black Out

Bitcoin perlombongan – proses mengesahkan urus niaga merentas blokchain – proses. Untuk memenuhi permintaan pengiraan yang diperlukan untuk benar-benar membuat keuntungan dari pembayaran cryptocurrency, pelombong memerlukan perkakasan peringkat atas dan tenaga murah .

Iceland menyediakan yang terakhir, tetapi tidak ada cukup untuk semua orang.

Iceland adalah salah satu tempat terbaik di Bumi untuk melombong Bitcoin, terima kasih sebahagiannya untuk iklim sejuknya, yang semulajadi membantu mengekalkan perkakasan daripada terlalu panas dan mengurangkan kos yang berkaitan dengan keadaan udara dan sistem penyejukan. Selain itu, harga tenaga rendah dan internet di negara ini dikuasai oleh infrastruktur gentian optik yang kuat, menjadikannya tanah yang dijanjikan untuk penambang.

 iceland

Namun begitu, perlombongan Bitcoin di Iceland masih menggunakan jumlah tenaga yang besar. Johann Snorri Sigurbergsson dari syarikat tenaga Iceland, HS Orka memberitahu BBC bahawa hanya ada tenaga yang tidak mencukupi untuk kuasa pusat data yang baru dicadangkan. Menurut anggaran Sigurbergsson perlombongan Bitcoin di negara ini menggunakan lebih banyak kuasa daripada semua rumah di Iceland, digabungkan.

Permintaan mendadak tenaga telah melemahkan syarikat tenaga Iceland. Dijelaskan Sigurbergsson:

Empat bulan yang lalu, saya tidak dapat meramalkan trend ini – tetapi kemudian bitcoin melonjak dan kami mendapat lebih banyak e-mel. Hanya hari ini, saya datang dari pertemuan dengan syarikat perlombongan yang ingin membeli 18 megawatt.

Bukan sahaja isu ini untuk syarikat-syarikat tenaga, tetapi juga satu untuk beberapa pegawai kerajaan Iceland, yang menangkap fakta bahawa pelombong pemanis di Iceland tidak membayar cukai. Smari McCarthy, ahli Parti Pirate Iceland memberitahu Associated Press :

Di bawah keadaan biasa, syarikat yang mencipta nilai di Iceland membayar sejumlah cukai kepada kerajaan .

McCarthy juga mengeluarkan beberapa kenyataan yang dengan jelas menunjukkan kekurangan pengetahuannya mengenai cryptocurrency, yang mendakwa:

Kami menghabiskan puluhan atau mungkin beratus-ratus megawatt pada menghasilkan sesuatu yang tidak mempunyai kewujudan ketara dan tidak digunakan nyata untuk manusia di luar alam spekulasi kewangan. Namun demikian, pengurus Pertambangan Bitcoin, Genesis Minining, Helmut Rauth, mengambil pandangan yang tidak masuk akal, dengan menyatakan, " Apa yang kita lakukan Di sini adalah seperti perlombongan emas. Kami adalah perlombongan secara besar-besaran dan mendapat emas ke orang-orang. "

Sama ada atau tidak syarikat tenaga Iceland akan dapat memenuhi permintaan yang meningkat untuk tenaga dari pelombong Bitcoin masih harus dilihat.

Apa yang anda fikirkan kos persekitaran pertambangan Bitcoin berskala besar? Adakah anda berfikir pelombong harus membayar cukai di Iceland? Maklumkan kepada kami di komen di bawah!


Gambar ihsan dari Shutterstock, Pirate Party

, ID) {
    var js, fjs = d.getElementsByTagName (s) [0];
    jika (d.getElementById (id)) kembali;
    js = d.createElement (s); js.id = id;
    js.src = "http://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1";
    fjs.parentNode.insertBefore (js, fjs);
  } (dokumen, 'skrip', 'facebook-jssdk'));Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments