Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Petro Venezuela kini Dibeli dengan Fiat Asing


· 25 Mac 2018 · 4:45 pagi <! – Petikan

Bulan lalu, Venezuela menjadi negara pertama yang mengeluarkan cryptocurrency sendiri dengan pelancaran dikatakan Petro yang disokong minyak. Kini, mata wang digital boleh didapati untuk pembelian dengan pelbagai mata wang fiat – bukan hanya dolar. Petro untuk warga Venezuela Fiat, syarikat, dan pihak-pihak yang berkepentingan lain kini boleh membeli cryptocurrency yang disokong oleh minyak dengan pemilihan mata wang fiat. Dalam pengumuman yang dibuat pada televisyen nasional Khamis lalu, Presiden Venezuela Nicolas Maduro menyatakan:

Akhir Kutipan ->

Bulan lalu, Venezuela menjadi negara pertama yang mengeluarkan cryptocurrency sendiri dengan pelancaran dikatakan Petro yang disokong minyak. Sekarang, mata wang digital boleh didapati untuk pembelian dengan pelbagai mata wang fiat – bukan hanya dolar.


Petro untuk Fiat

Rakyat, syarikat, dan pihak lain yang berkepentingan Venezuela kini boleh membeli cryptocurrency yang disokong minyak dengan negara Pemilihan mata wang fiat.

Dalam pengumuman yang dibuat pada televisyen nasional Khamis lepas, Presiden Venezuela Nicolas Maduro menyatakan :

Mulai 23 Mac, semua entiti hukum dan fizikal akan dapat membeli petro secara langsung … dalam tempoh 15 hari yang akan datang untuk mata wang yang boleh ditukar: yuan, rubel, liras Turki, dan euro.

Presiden Maduro juga menyatakan bahawa mata wang fiat yang terpilih adalah "masa depan ekonomi planet ini."

tersedia untuk pembelian dengan bolivar Venezuela.

 Petro

Mata wang Fiat bukanlah satu-satunya cara untuk membeli Petro, sudah tentu. Cryptocurrency yang dipersoalkan juga boleh didapati untuk pembelian dengan cryptocurrency lain yang sah – termasuk Bitcoin, Ethereum, dan NEM.

Kenapa sesiapa yang ingin mahu membeli cryptocurrency Venezuela (yang disokong oleh belum lagi- minyak yang digerudi) dengan fiat atau cryptocurrencies masih menjadi misteri, bagaimanapun. Petro tokens dilaporkan tidak baik untuk apa-apa selain dari membayar cukai kerajaan di Venezuela – yang bermaksud kebanyakan orang yang membeli cryptocurrency itu sebenarnya tidak boleh menggunakannya.

Walaupun fakta itu, Carlos Vargas – Penguasa Cryptocurrency dan Aktiviti Terkait – mendakwa awal bulan ini bahawa 83,000 individu di 127 negara telah membeli ke dalam cryptocurrency Venezuela. Presiden Maduro juga mendakwa penjualan kriptocurrency hewan peliharaannya telah mencatat lebih dari $ 5 bilion semasa tempoh pra-jualannya.

 Venezuela

Negara Amerika Selatan – yang kini berurusan dengan hiperinflasi, kekurangan makanan , pesatnya pengangguran, dan pencabulan hak asasi manusia – berharap Petro akan berjaya menghindari sekatan ekonomi yang dikenakan oleh Amerika Syarikat. Presiden Maduro telah memanggil sekatan sebagai "perang ekonomi" dan menyatakan Petro akan membantu Venezuela "mengenai isu kedaulatan moneter, untuk melakukan transaksi keuangan dan mengatasi blokade keuangan."

 Trump

U.S. Presiden Donald Trump telah mengeluarkan larangan yang ketat mengharamkan rakyat Amerika daripada pergi ke mana-mana berhampiran projek Presiden Maduro dan telah memerintahkan Setiausaha Perbendaharaan Steven Mnuchin untuk mengeluarkan peraturan yang diperlukan untuk menguatkan larangan ini.

Apa pendapat anda tentang Petro? Adakah anda fikir orang yang membeli cryptocurrency Venezuela dengan fiat asing atau terkemuka cryptocurrency membuat kesilapan besar? Mari kita ketahui di dalam komen di bawah!


Gambar ihsan Shutterstock, Wikipedia Commons, Reuters, dan FlickrSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments