Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Pihak Berkuasa Penyeliaan Eropah (ESA) Amaran Isu Mengenai Membeli Cryptocurrency


· 13 Februari 2018 · 9:30 pm <! – Petikan

Pihak Berkuasa Penyeliaan Eropah (ESA) telah mengeluarkan siaran akhbar yang menyedarkan pengguna terhadap risiko yang berkaitan dengan membeli cryptocurrency. Siaran ini berikutan kenyataan terdahulu yang dikeluarkan yang memberi amaran kepada pelabur mengenai risiko yang berkaitan dengan penyertaan dalam ICO dan perdagangan aset digital. Kekurangan Peraturan dan 'Bubble Pricing' Hanya semalam, ESA mengeluarkan kenyataan kepada pengguna, memberi amaran kepada mereka tentang risiko yang berkaitan dengan cryptocurrency kerana status mereka yang tidak dikawal. Kebimbangan utama mereka terhadap pelabur berkaitan dengan

End Excerpt ->

Pihak Berkuasa Penyeliaan Eropah (ESA) telah mengeluarkan kenyataan akhbar yang memberi amaran kepada pengguna terhadap risiko yang berkaitan dengan membeli cryptocurrency. Siaran ini berikutan kenyataan terdahulu yang dikeluarkan yang memberi amaran kepada pelabur mengenai risiko yang berkaitan dengan penyertaan dalam ICO dan perdagangan aset digital.


Kekurangan Peraturan dan 'Bubble Harga'

 Kekurangan Peraturan dan 'Bubble Harga'

Semalam semalam, ESA mengeluarkan kenyataan kepada pengguna, dengan cryptocurrency kerana status mereka yang tidak dikawal. Kebimbangan utama mereka terhadap pelabur adalah berkaitan dengan potensi pertukaran cryptocurrency untuk digodam atau ditutup, dan ketidakupayaan kerajaan untuk menampung kerugian yang berkaitan.

Sebagai contoh, jika pertukaran VC keluar dari perniagaan atau pengguna mempunyai wang dicuri kerana akaun VC mereka tertakluk kepada serangan siber; tidak ada undang-undang EU yang akan menanggung kerugian mereka.

Kebimbangan lain yang dikemukakan oleh pembebasan adalah 'tanda jelas' cryptocurrency berada dalam gelembung harga. Pembebasan ini kemungkinan besar dipengaruhi oleh pembetulan harga baru-baru ini yang dimulakan pada pertengahan Disember semasa kegilaan media dan semakin banyak pelabur runcit. Selepas memukul rendah sedikit di bawah $ 6,500, Bitcoin telah pulih semula pada pertengahan $ 8000s dan masih meningkat lebih 700% berhubung dengan harga pada masa yang tepat tahun lepas.

Tidak sesuai untuk Pelaburan Jangka Panjang

Salah satu hujah utama yang dipaparkan dalam pelepasan terhadap pembelian kriptografi berhubung dengan "tidak sesuai" mereka mengenai pelaburan jangka pendek dan jangka panjang.

Ketidaktentuan yang tinggi dari VC, ketidakpastian tentang masa depan mereka dan ketidakpercayaan daripada platform pertukaran VC dan pembekal dompet membuat VC tidak sesuai untuk kebanyakan pengguna, termasuk mereka yang mempunyai jangka pendek pelaburan jangka panjang, dan terutama mereka yang mencapai matlamat jangka panjang seperti menyimpan untuk persaraan.

Walau bagaimanapun, melabur dalam kebanyakan cryptocurrency berprestasi tinggi aset, termasuk Bitcoin, Ethereum, dan Litecoin, telah terbukti cukup lumayan dalam kedua-dua jangka pendek dan jangka panjang, dengan peningkatan besar di seluruh lembaga selama bertahun-tahun.

Juga disebutkan ialah "tidak boleh dipercayai" platform dan dompet pertukaran cryptocurrency. Walaupun benar dalam beberapa keadaan, memandangkan kegagalan pertukaran BitGrail dan hack Coincheck baru-baru ini, amalan yang disyorkan biasanya termasuk menyimpan cryptocurrency di dompet yang setiap individu mengawal kunci peribadinya sendiri, dan memilih wallet perkakasan untuk lapisan keselamatan tambahan

Pendidikan yang betul pada kedua-dua amalan storan dan usaha wajar mungkin terbukti menjadi ubat yang paling besar untuk histeria dan amaran.

Rodeo Pertama Mereka

 Bukan Rodeo Pertama Mereka

Ini tidak akan menjadi kali pertama pihak berkuasa Eropah memberi amaran pelabur mengenai risiko melabur dalam mata wang kriptografi. Selepas membiayai pembiayaan modal teroka tradisi pada tahun 2017, Tawaran Biru Permulaan (ICOs) menjadi topik media panas dan banyak pelabur berminat mengambil risiko.

Kembali pada November, Lembaga Sekuriti dan Pemasaran Eropah (ESMA) mengeluarkan kenyataan mengenai pertumbuhan dan ketidakstabilan yang berkaitan dengan ICO, memberi amaran kepada para pelabur bahawa ICOs adalah "sangat berisiko," dan bahawa mereka mungkin terdedah kepada kegiatan penipuan dan haram.

ICOs adalah pelaburan yang sangat spekulatif. ICOs, bergantung kepada bagaimana mereka tersusun, mungkin terletak di luar ruang terkawal, di mana pelabur tidak mendapat manfaat daripada perlindungan yang datang dengan pelaburan terkawal.

Walaupun nada mereka pada umumnya memihak kepada ICO yang dianggap sebagai cara inovatif untuk meningkatkan modal, ESMA masih mengakui bahawa perlindungan tidak hadir karena ketiadaan peraturan di ruang angkasa. Sama seperti menyertai pertukaran mata wang maya, kerajaan tidak boleh melangkah untuk melindungi individu jika mereka kehilangan wang dalam pasaran tidak cair atau ketidaktentuan yang melampau.

Apakah pendapat anda tentang amaran yang dikeluarkan oleh ESA? Adakah anda berfikir bahawa ini mungkin meramalkan peningkatan peraturan cryptocurrency di Eropah? Marilah kita tahu di dalam komen di bawah.


Image ihsan dari Flickr / @ PatrickStandish Flickr / [KristinaDCHoeppnerdan Pixabay 19659027] Cryptocurrency Tunjukkan komenSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments