Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Pihak Berwajib Korea Selatan Menyerang Tiga Pertukaran Cryptocurrency


· 18 Mac 2018 · 1:00 pagi <! – Petikan

Korea Selatan terus membuat tajuk utama dalam dunia cryptocurrency sebagai pihak berkuasa menyerbu dan merampas harta dari tiga pertukaran cryptocurrency selepas siasatan Januari. Raiding Party Bulan lalu, pihak berkuasa perundangan di Seoul menyerbu tiga bursa simpanan cryptocurrency. Serangan itu menyusuli siasatan kerajaan pada bulan Januari, yang menyimpulkan bahawa sejumlah aset pelanggan telah dipindahkan secara tidak sah untuk menukar akaun bank swasta pengurus. Menurut pendakwa utama, Jeong Dae-jeong, pihak berkuasa melakukan serbuan selama tiga

Akhir Kutipan ->

Korea Selatan terus membuat tajuk utama dalam dunia cryptocurrency sebagai pihak berkuasa menyerbu dan merampas harta dari tiga


Raiding Party

Bulan lalu, pihak berkuasa undang-undang di Seoul menyerbu tiga bursa simpanan cryptocurrency . Serbuan itu menyusuli siasatan kerajaan pada bulan Januari, yang menyimpulkan bahawa sejumlah aset pelanggan telah dipindahkan secara tidak sah untuk menukar akaun bank swasta.

Menurut pendakwa utama, Jeong Dae-jeong, pihak berkuasa telah melakukan serbuan selama tiga hari tempoh. Item yang disita termasuk pemacu keras, telefon bimbit, dan rekod transaksi kewangan.

Seperti yang dilaporkan oleh The Wall Street Journal tidak ada maklumat tentang jumlah dana atau pertukaran cryptocurrency yang tepat yang diserbu telah telah disediakan. Namun, Jeong menyedari bahawa satu serangan yang diserbu terletak di kejiranan Yeouido – di mana syiling Coinroom yang besar terdapat di Coinone.

Penyiasatan pasca-rusuhan juga mendapati bahawa aset pelanggan telah digunakan oleh sekurang-kurangnya salah satu pihak yang dituduh untuk membeli Bitcoin dari bursa lain.

 Korea Selatan memenangi mata wang fiat yang paling banyak digunakan untuk dagangan Bitcoin

Berita itu berlaku ketika Korea Selatan terus membuat tajuk utama cryptocurrency, dan negara itu sendiri tetap satu daripada pemain terbesar dalam pasaran cryptocurrency. Pada tahun 2017, kemenangan Korea Selatan adalah mata wang fiat yang paling banyak digunakan untuk dagangan Bitcoin – di belakang dolar, yen, dan euro. Untuk Ethereum (ETH) dan Bitcoin Cash (BCH), kemenangan itu adalah kedua.

Semangat untuk mata wang digital di Korea Selatan telah menarik perhatian beberapa bursa asing, seperti China's OKCoin. Ia juga telah menarik perhatian kerajaan Korea Selatan, yang bertujuan untuk mengenakan peraturan yang lebih ketat pada pasaran yang berkembang pesat.

Korea Selatan telah mengenakan sekatan ke atas perdagangan cryptocurrency tanpa nama. Bagaimanapun, negara ini membalikkan semula larangannya terhadap Tawaran Syiling Awal. Awal bulan ini, Korea Times – salah satu akhbar terbesar di Korea Selatan melaporkan bahawa kerajaan Korea Selatan tidak lama lagi menolak pengharamannya pada ICOs dan membenarkan penjualan token di bawah syarat tertentu

Selain itu, media berita tempatan melaporkan bahawa Yonhap News Agency melaporkan bulan lalu bahawa Choe Heung-sik, gabenor Perkhidmatan Penyeliaan Kewangan, menyatakan bahawa organisasi kerajaan akan "menyokong" semua transaksi yang sah dalam ruang perdagangan cryptocurrency. [19659010] Apa yang anda fikirkan mengenai pihak berkuasa Korea Selatan menyerang tiga bursa mata wang asing? Adakah anda fikir mereka layak jika mereka menggunakan dana pelanggan untuk membeli Bitcoin daripada pesaing? Beritahu kami dalam komen di bawah!


Gambar ihsan Shutterstock

, s, id) {
    var js, fjs = d.getElementsByTagName (s) [0];
    jika (d.getElementById (id)) kembali;
    js = d.createElement (s); js.id = id;
    js.src = "http://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1";
    fjs.parentNode.insertBefore (js, fjs);
  } (dokumen, 'skrip', 'facebook-jssdk'));Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments