Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

'Pivot ke Asia,' kata Arrington Selepas SEC Subpoena


Pelabur Crypto Terkenal Michael Arrington mengumumkan dalam tweet pada hari Jumaat bahawa firma beliau Arrington XRP Capital tidak lagi melabur dalam perjanjian token A.S.. Berita itu datang selepas firma itu menerima sepina kedua dari SEC. Arrington menyatakan bahawa subpoena itu mencari maklumat mengenai peranan firma itu sebagai pelabur di sebuah syarikat yang berpangkalan di Amerika Syarikat.


Pengumuman Arrington menyedihkan, tetapi tidak begitu mengejutkan. Industri crypto terus berkembang dan matang, tetapi kerajaan Amerika Syarikat setakat ini enggan membuat garis panduan pengawalseliaan yang jelas bagi firma yang beroperasi di ruang angkasa.

Ketidaktentuan Peraturan Kawalan Lanjutan

Dasar kerajaan mengenai industri crypto sehingga kini telah terhad kepada memilih tindakan penguatkuasaan, peniaga untuk meneka tindakan yang sah. Ia masih tidak jelas yang badan pengawal selia akhirnya akan mempunyai bidang kuasa ke atas pasaran. Peranan Crypto sebagai mata wang dan mekanisme untuk mengumpul dana menerusi ICO bermaksud sama ada CFTC atau SEC mungkin menuntut mempunyai bidang kuasa.

Ketidaksesuaian dasar Kerajaan AS ditonjolkan semasa 1Broker takedown baru-baru ini. 1Broker menghadapi saman daripada SEC dan CFTC, serta penyitaan aset dan tuduhan jenayah dari FBI. SEC dan CFTC sesuai dengan peraturan 1Broker yang melanggar peraturan yang tidak jelas berkaitan dengan 1Brokers yang didakwa aktiviti. Saman CFTC, contohnya, menyebutkan kegagalan 1Broker untuk mendaftar sendiri dengan CFTC, suatu proses yang tidak kelihatan mungkin di bawah peraturan-peraturan yang ada.

Bahkan beberapa soalan yang paling asas, seperti cukai keuntungan modal untuk pedagang kripto, tetap tidak terpecahkan . Peniaga-peniaga dan pelabur-pelabur yang ingin beroperasi dengan mematuhi peraturan-peraturan pada dasarnya dipaksa untuk melakukan yang terbaik atas persoalan pematuhan, tidak persekitaran pelaburan yang ideal.

Firma Arrington adalah salah seorang tokoh yang paling menonjol untuk memerintah melabur di Amerika Syarikat, tetapi terdapat peningkatan ketakutan dalam industri yang semakin ramai pelabur boleh mengikuti kursusnya.

Pertimbangan yang Berkembang

Di meja bulat industri baru-baru ini yang diadakan di Washington DC, beberapa peserta menyuarakan kebimbangan mereka mengenai penurunan daya saing peraturan Amerika Syarikat. Beberapa wakil menyuarakan kebimbangan bahawa firma mereka berada dalam kelemahan yang kompetitif dengan firma-firma di luar negara yang dapat meningkatkan modal lebih bebas.

Walaupun Amerika Syarikat telah bergerak secara perlahan-lahan dan secara sporadis ke arah rejim pengawalseliaan kritikal yang koheren, negara-negara lain lebih proaktif. Switzerland dan Malta adalah kedua-dua contoh negara yang menubuhkan persekitaran peraturan yang mesra dengan cepat. Kedua-dua bidang kuasa telah menyaksikan peningkatan aktiviti blockchain dengan usahawan dan syarikat-syarikat startup untuk mendirikan kedai.

Malta dan Switzerland – Panduan Melangkah ke Depan

Akta Aset Kewangan Maya "dan" Akta Penyusunan dan Perkhidmatan Teknikal Inovatif, "yang kedua-duanya diluluskan oleh kerajaan Malta pada bulan Jun, akan berkuatkuasa pada 1 November 2018. Masa pemulihan yang pesat menyerlahkan keupayaan bidang kuasa yang lebih kecil untuk dengan cepat membuat perubahan untuk menarik industri. Malta sudah menjadi rumah bagi kedua-dua Binance dan BitBay.

Akan lebih mudah bagi negara-negara kecil untuk meminda dan mengubah peraturan mereka daripada Amerika Syarikat, sebuah negara besar dengan proses perundangan yang lambat dan lazim. Walau bagaimanapun, semakin jelas bahawa tanpa kejelasan dan kelonggaran peraturan, pelabur dan pedagang yang berpangkalan di AS akan semakin terlepas dari perkembangan menarik dalam industri crypto.

Negara apa yang mempunyai peraturan kripto terbaik? Apakah yang perlu AS lakukan untuk bersaing? Marilah kita ketahui di komen di bawah!


Gambar ihsan Shutterstock, Twitter / @ arrington.Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments