Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Porsche Memimpin Pek dalam Race untuk Integrasi Blockchain Automotif


· 1 Mac 2018 · 3:00 petang <! – Kutipan

Porsche secara rasminya pengeluar kereta pertama untuk kedua-duanya melaksanakan dan berjaya menguji blok block secara langsung di dalam kenderaan , terima kasih kepada permulaan XAIN yang berpangkalan di Berlin. Blockchain. Tiada Pengganti. Dalam perlumbaan untuk melaksanakan teknologi blockchain ke dalam kereta pengguna, Porsche tegas memimpin. Menurut pejabat berita rasmi syarikat itu, pengeluar kereta Jerman diuji dengan mengunci dan membuka kunci kenderaan secara jarak jauh melalui aplikasi berkuasa blokchain, serta memberikan kebenaran akses sementara. Selain itu, Porsche sedang menguji

End Excerpt ->

Porsche secara rasminya pengeluar kereta pertama untuk kedua-duanya melaksanakan dan berjaya menguji blokir secara langsung di dalam kenderaan, terima kasih kepada permulaan XAIN yang berpangkalan di Berlin.


Blockchain. Tidak ada Pengganti

Dalam perlumbaan untuk melaksanakan teknologi blockchain ke dalam kereta pengguna, Porsche tegas memimpin.

Menurut bilik berita rasmi syarikat, pengeluar kereta Jerman diuji dengan mengunci dan mengunci membuka kunci kenderaan melalui aplikasi berkuasa blokchain, serta memberikan kebenaran akses sementara. Selain itu, Porsche sedang menguji model perniagaan baru berdasarkan pembalakan data yang disulitkan, dengan matlamat meningkatkan fungsi memandu autonomi.

Seperti yang dinyatakan oleh Oliver Döring, Strategi Kewangan di Porsche, teknologi blockchain memegang potensi besar di dunia kereta berprestasi tinggi. Said Döring:

Kita boleh menggunakan blockchain untuk memindahkan data dengan lebih cepat dan selamat, memberikan pelanggan lebih ketenangan fikiran pada masa akan datang, sama ada mereka mengecaj, meletak kereta atau perlu memberikan pihak ketiga, seperti ejen penghantaran sampingan, akses sementara ke kenderaan. Kami menerjemahkan teknologi inovatif ke dalam manfaat langsung untuk pelanggan.

Menurut pengumuman itu, hanya mengambil masa 1.6 saat untuk membuka dan menutup sebuah kereta menggunakan apl berkunci blockchain – enam kali lebih pantas dari sebelumnya. Selain itu:

[Efficient cryptographic encryption] memastikan bahawa semua aktiviti didokumentasikan dalam blok barisan dengan cara yang menghalang mereka daripada diubahsuai, dan boleh dilihat menggunakan aplikasi. Sebagai contoh, kebenaran akses boleh diedarkan secara digital dan selamat dan boleh dipantau oleh pemilik kenderaan pada bila-bila masa. Akses juga berfungsi dari jauh.

 Porsche memenangi perlumbaan untuk integrasi blokchal automotif

Penambahan teknologi blockchain juga memberi pengguna peluang yang selamat dan efisien memberikan akses sementara ke kenderaan sambil melindungi komunikasi antara peserta. Kontrak pintar juga digunakan untuk mengintegrasikan pembekal pihak ketiga, dengan itu menghapuskan keperluan untuk perkakasan tambahan.

Porsche juga sedang membangunkan aplikasi blockchain selanjutnya untuk mengecas dan meletak kereta, selain membina model perniagaan berasaskan blok block yang baru yang bergantung kepada auditable pembalakan data dan penyulitan tempatan dalam blok block yang diedarkan – dengan berkesan meletakkan pengguna dalam kawalan penuh data sementara aktiviti yang dilog dan penghapusan dibuat telus.

Teknologi Blockchain juga akan meningkatkan fungsi pemanduan autonomi, berkat kemampuan untuk mendapatkan kesan pembelajaran serantau dikongsi dengan selamat dengan kenderaan lain, serta data kawanan dilindungi.

Adakah anda teruja tentang masa depan teknologi blockchain pada kereta? Berapa lama anda fikir ia akan berlaku sehingga kita melihat teknologi blockchain dilaksanakan dalam kereta pengguna yang berpatutan? Maklumkan kepada kami di komen di bawah!


Gambar ihsan Shutterstock, AdobeStock


    var js, fjs = d.getElementsByTagName (s) [0];
    jika (d.getElementById (id)) kembali;
    js = d.createElement (s); js.id = id;
    js.src = "http://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1";
    fjs.parentNode.insertBefore (js, fjs);
  } (dokumen, 'skrip', 'facebook-jssdk'));Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments