Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Prestasi BTC Positif di Papan


Dengan 2019 berakhir dalam beberapa jam, di sini adalah melihat prestasi positif untuk Bitcoin (BTC) merentasi beberapa rangkaian dan parameter pasaran.


Bitcoin Harga sehingga 95% YTD

Pada masa akhbar, Bitcoin harga naik kira-kira 95% dari tahun ke tahun (YTD). Selepas tahun 2018 sukar yang menyaksikan kejatuhan tertinggi di peringkat kripto turun 72%, BTC memulakan tahun perlahan-lahan sebelum memasuki fasa lembu besar pada Q2 2019.

 Harga Bitcoin 2019

Runut menaik ini melihat Bitcoin melepasi $ 13,000 pada akhir Jun 2019 buat pertama kalinya sejak Januari 2018. Namun, BTC gagal mengekalkan ketinggian ini kerana penurunan Summer yang dijangkakan mengganggu pendahuluan parabola yang sedang berkembang, dengan Bitcoin tidak dapat mengekalkan dorong di luar markah harga $ 10,000.

Fundamental Jaringan Go Sky High

Walaupun keadaan pasaran yang lemah pada tahun 2018, asas jaringan meningkat sehingga perang saudara Bitcoin Cash mencetuskan lingkaran kematian kadar hash yang menyaksikan banyak nod perlombongan mencatatkan.

12 bulan dari tempoh itu dan gambarnya secara signifikan Berbeza dengan tingkat hash jaringan BTC yang tumbuh lebih dari 120% sepanjang 2019. Seperti yang dilaporkan sebelumnya oleh Bitcoinist tingkat hash jaringan menghampiri 120 juta TH / s

 Kadar Hash Bitcoin

Peningkatan pesat dalam kadar hash terus bertambah baik walaupun semasa tempoh kemerosotan harga dalam harga spot Bitcoin. Pada lapisan 2 lapisan, kapasiti Rangkaian Lightning (LN) meningkat dari 515 BTC hingga 850 BTC.

Hujah untuk LN sebagai penyelesaian skala optik Bitcoin juga mendapat lebih banyak alasan pada tahun 2019 dengan terus meningkat di simpul awam dari 4,800 hingga 10,900. Saluran awam LN juga lebih dari dua kali ganda pada tahun 2019 daripada 16,000 kepada 35,000.

LN juga melihat mengadopsi pada Cecair Blockstream menerusi pelaksanaan c-lightning pada Julai 2019.

Peningkatan Bitcoin Institusi -Ramps

Di sisi institusi, CME Bitcoin Futures menetapkan banyak rekod pada tahun 2019, walaupun Cboe menghentikan tawaran BTC Hadapan. Selepas melancarkan halangan peraturan, Bakkt akhirnya melancarkan Bitcoin Futures yang diselesaikan secara fizikal pada akhir September 2019.

Walaupun permulaan yang perlahan, produk derivatif BTC Bakkt akhirnya memasuki rekod nombor dengan pertukaran mengumumkan rancangan untuk melancarkan pilihan Bitcoin . Walau bagaimanapun, seperti yang dilaporkan oleh Bitcoinist harapan bahawa penghantaran BTC fizikal Bakkt akan membawa kepada pemilikan Bitcoin institusi yang lebih banyak tidak betul-betul dipadam.

Lebih Banyak Alamat Aktif, Lebih Hodling

laporan, Santiment – firma pengesan data dan analisis mendedahkan bahawa jumlah alamat aktif harian Bitcoin (DAA) meningkat sekitar 7% pada tahun 2019. Laporan itu juga menyatakan bahawa lebih dari 60% bekalan kekal tidak aktif sepanjang tahun berbanding 54% pada tahun 2018.

 Bitcoin Aktif

Angka-angka ini mungkin menunjukkan lebih banyak pengurangan Bitcoin atau peningkatan jumlah BTC yang hilang. Terdahulu pada tahun ini, Bitcoinist melaporkan bahawa 'dompet paus' menyaksikan lebih banyak aliran masuk daripada aliran keluar, mencadangkan trend pengundian yang sengaja.

Walaupun Bitcoin menikmati bintang 2019, yang sama tidak boleh dikatakan untuk pasaran altcoin . Selain pengecualian seperti Tezos (XTZ), Chainlink (LINK) dan Binance Coin (BNB), sebahagian besar pasaran altcoin menyaksikan penurunan seterusnya pada tahun 2019.

Apakah prestasi 2020 Bitcoin melebihi semua angka pertumbuhan yang dilihat pada 2019 ? Marilah kita tahu di dalam komen di bawah.


Imej melalui Shutterstock, Tradingview Blockchain.com dan SantimenSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments