Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Rakan Kongsi Ripple Melancarkan Penyelesaian Pembayaran Kripto Di Argentina


Esok, 27 Septemberkerakan kongsi Ripple Bitso akan melancarkannya penyelesaian pembayaran baharu di Argentina. Produk itu akan membolehkan pengguna di negara Amerika Latin mengakses sistem pembayaran kod QR pertama di rantau ini yang dikuasakan oleh XRP dan mata wang kripto lain.

Bitso ialah salah satu bursa terbesar di rantau ini dengan lebih 5 juta pengguna. Di Argentina sahaja, platform itu menerima lebih 1 juta pelanggan yang akan dapat membuat pembayaran kripto kod QR di wilayah tertentu mulai esok. Produk ini akan berkembang ke seluruh negara dalam beberapa bulan akan datang.

Ripple XRP XRPUSDT
Arah aliran harga XRP kepada menaik pada September 2022 pada carta 4 jam. Sumber: XRPUSDT Tradingview

Ripple Dan Bitso Menyediakan Kes Penggunaan Baharu, Pelanggan Argentina Dilindungi Daripada Inflasi

Menurut kenyataan akhbar, penyelesaian pembayaran baharu Bitso akan menyediakan pelanggannya penyelesaian untuk menghapuskan geseran dan kos daripada proses membuat pembayaran setiap hari. Pengguna akan dapat mengakses produk pembayaran dengan mengakses apl mudah alih bursa.

Mengikut pengumuman, pengguna akan mempunyai dua pilihan untuk pembayaran: mata wang fiat atau mata wang kripto. Jika mereka memilih yang kedua, urus niaga akan menjadi percuma dan terus diproses dalam mata wang tempatan. Jika mereka memutuskan untuk membelanjakan mata wang kripto mereka, apl itu secara automatik akan menukar aset digital kepada mata wang fiat tempatan.

Ini kelihatan seperti alternatif yang mudah untuk orang yang memiliki kripto dan mencari cara yang lancar dan kos rendah untuk memasukkannya ke dalam kehidupan seharian mereka. Argentina mempunyai salah satu daripada inflasi tertinggi di dunia kerana ia menghampiri 80% tahun ke tahun.

Sebaliknya, metrik inflasi terkini di AS, antara yang tertinggi dalam beberapa dekad, memuncak pada sekitar 9% dan kini berada pada sekitar 8%. Inflasi Argentina mungkin mencecah 100% menjelang akhir 2022, menurut beberapa pihak laporan.

Dalam erti kata itu, orang ramai telah beralih kepada mata wang kripto, aset digital dan aset keras lain untuk melindungi diri mereka daripada inflasi dan memintas kadar pertukaran rasmi. Rakan kongsi Ripple, Bitso, telah mengenal pasti situasi ini sebagai peluang untuk melancarkan penyelesaian pembayaran terbaharu mereka.

Ripple XRP XRPUSDT Argentina CARTA 1
Inflasi Argentina menghampiri 80% YoY. Sumber: Tradingeconomics

Di samping itu, Bitso mendakwa bahawa Argentina mempunyai beberapa kadar penggunaan pembayaran kod QR terbesar di dunia. Data yang disediakan oleh platform pertukaran mendakwa bahawa 59% rakyat Argentina telah menggunakan kod QR untuk pembayaran, purata serantau berada pada 34%. Pada tahun 2023, 83% orang menjangkakan untuk menggunakan kaedah pembayaran ini.

Santiago Alvarado, Naib Presiden Kanan Produk di Bitso, berkata perkara berikut mengenai produk baharu mereka:

Pelancaran ini adalah bukti pendekatan proaktif kami untuk mencipta produk kewangan berasaskan kripto yang berguna dalam kehidupan seharian orang ramai sambil menyediakan penyelesaian kepada cabaran yang wujud dalam landskap kewangan Amerika Latin. Ini adalah tawaran produk yang sangat penting untuk Argentina kerana ia menyediakan perlindungan pengguna daripada faktor ekonomi yang buruk seperti inflasi dan penurunan nilai mata wang.

Ripple Menyokong Pertumbuhan Bitso Di Amerika Latin

Tambahan pula, Alvarado mendakwa produk baharu itu akan memenuhi salah satu objektif rakan kongsi Ripple: untuk menyediakan kes penggunaan baharu dan menjadikan kripto lebih berguna. Platform pertukaran mula bekerjasama dengan syarikat pembayaran pada 2018 untuk menambah baik landasan pembayaran yang tersedia untuk pelanggannya.

Sejak masa itu, Bitso telah dapat mengukuhkan kedudukannya di Amerika Latin menjadi salah satu penyedia kecairan terbesar untuk pengiriman wang di Mexico dan negara lain. Dalam erti kata itu, penggunaan penyelesaian pembayaran Ripple Kecairan Atas Permintaan (ODL), yang memanfaatkan XRP, adalah kritikal.

Pada 2020, Bárbara González Briseño berkata perkara berikut mengenai kerjasama Bitso dengan syarikat pembayaran:

Kami mahu menghubungkan semua Amerika Latin ke dalam satu rangkaian di mana semua orang boleh berurus niaga dengan serta-merta dan kos efektif, pada bila-bila masa mereka perlu. Ripple berkongsi visi kami untuk menggunakan teknologi inovatifnya untuk mewujudkan pertukaran bebas geseran yang boleh diakses dan berharga untuk rakan kongsi kami dan pelanggan mereka.Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments