Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Revolut Bekerjasama Dengan Polkadot untuk Mengajar Crypto 101


Revolut telah memasuki sektor pendidikan crypto dengan inisiatif baharu yang direka untuk memupuk “celik kewangan.” Program ini, yang akan mengajar pendatang baharu kripto asas aset digital, bermula dengan asas tentang semua perkara Polkadot – dan terdapat $15 DOT untuk direbut.

Aplikasi penjimatan kripto dan perkhidmatan kad debit Revolut telah secara senyap-senyap mengembangkan bahagian pasarannya sambil mengembangkan rangkaian perkhidmatannya. Inisiatif “Belajar & Dapatkan” terbaharunya pasti terbukti popular di kalangan pengguna apl, yang tidak mungkin akan melihat prospek mata wang kripto percuma. Dalam proses itu, ia akan meningkatkan kesedaran Polkadot, rantaian blok web3 yang diasaskan oleh Gavin Wood.

Tingkatkan Crypto Chops Anda

Coinbase Earn, siri pendidikan popular bursa AS yang memberikan peserta jumlah nominal kripto, nampaknya telah memberi inspirasi kepada Revolut’s Learn & Earn. Semasa kemelesetan pasaran, yang sedang dialami oleh industri, peluang menjana wang semakin berkurangan. Walaupun mengambil bahagian dalam kursus pendidikan sulung Revolut bukanlah perkara yang menghasilkan kekayaan, ia pada asasnya masih wang untuk apa-apa. Dan dengan kursus dan ganjaran lanjut dalam kerja-kerja, pendapatan boleh bertindan.

Memandangkan Revolut telah mengembangkan bilangan mata wang kripto yang disokongnya, terdapat keperluan untuk membimbing pendatang baharu ke dalam cara kerja dan merit setiap satu. Ini adalah akal dari perspektif etika, dan juga dari sudut perniagaan kerana ia menggalakkan membuat keputusan termaklum. Kursus pendek pertama, bertemakan Polkadotakan berakhir dengan kuiz, dengan penyelesaian yang berjaya menghasilkan peserta bernilai $15 TITIK.

Modul pertama, bertajuk Asas Kripto, bermula dengan gambaran keseluruhan tentang cara blockchain berfungsi dan perkara yang membezakan mata wang kripto daripada mata wang fiat. Kemudian ia mengenai semua perkara Polkadot: kes penggunaan, peranan yang dimainkan oleh token DOT, tadbir urus dan cara rantai geganti Polkadot bersambung dengan semua rantai payung.

Pengetahuan adalah kuasa

“Terdapat selera besar daripada pelanggan kami untuk mengetahui lebih lanjut tentang mata wang kripto,” kata Pengurus Besar Revolut Crypto Emil Urmashin. “’Belajar & Dapatkan’ akan membantu mereka lebih memahami arah aliran, risiko dan peluang berpotensi yang dikaitkan dengan crypto. Kerjasama kami dengan Yayasan Web3 di Polkadot, salah satu rangkaian blockchain yang paling popular, akan membantu pelanggan menjadi lebih biasa dengan konsep crypto.”

Setelah memperkenalkan lebih 40 mata wang kripto kepada aplnya pada tahun ini sahaja, menjadikan jumlah keseluruhan aset yang disokong kepada sekitar 80, terdapat kes yang jelas untuk Revolut mendidik pengguna tentang perkara yang membezakan mata wang digital. Jika pelanggannya boleh memperoleh sedikit pertukaran poket sepanjang perjalanan, ia akan menjadi kemenangan untuk semua pihak.Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments