Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Ripple Keeps Making Friends – RippleNet Menyediakan Gateway ke Emerging Markets


· 21 Februari 2018 · 6:00 petang <! – Petikan

Terdapat keperluan antarabangsa yang semakin berkembang untuk pembayaran yang efektif, telus dan rendah yang melibatkan pasaran baru muncul. Ripple nampaknya menjadi pendahulu ketika datang untuk menyediakan perkhidmatan tersebut, berkat seluruh perkongsian baru. Membuat Gelombang RippleNet, rangkaian bank global yang terdesentralisasi Ripple dan penyedia pembayaran menggunakan teknologi kewangan yang diagihkan Ripple, telah mendapat pelbagai perhatian dari institusi kewangan yang ditubuhkan sejak kebelakangan ini. RippleNet dikuasakan oleh xCurrent, dan menyediakan masa nyata

Akhir Petikan ->

Terdapat keperluan antarabangsa yang semakin berkembang untuk pembayaran yang berkesan, telus, dan kos rendah yang melibatkan pasaran baru muncul . Ripple nampaknya menjadi pendahulu ketika datang untuk menyediakan perkhidmatan tersebut, berkat seluruh perkongsian baru.


Membuat Gelombang

RippleNet, rangkaian global bank rentralisasi RippleNet dan penyedia pembayaran menggunakan teknologi kewangan yang diagihkan Ripple, telah [Rujukan] RippleNet dikuasakan oleh xCurrent, dan menyediakan pemesejan masa nyata, penjelasan dan penyelesaian urus niaga kewangan – dan banyak syarikat tidak sabar-sabar menggunakan teknologi terobosan, termasuk sektor swasta terbesar Brazil bank dan bank terbesar Amerika Latin oleh permodalan pasaran, Itaú Unibanco. IndusInd, sebuah bank sektor swasta terkemuka di India, juga menggunakan xCurrent, seperti penyedia kiriman wang utama Singapura InstaReM.

Prajit Nanu, pengasas bersama dan Ketua Pegawai Eksekutif InstaReM, melihat RippleNet sebagai gerbang syarikat ke lebih daripada 60 negara di seluruh dunia dunia. Said Nanu :

Kami sangat senang untuk bekerjasama dengan Ripple. Sekarang, ahli RippleNet akan dapat memproses sebilangan besar pembayaran di negara-negara Asia Tenggara melalui keretapi InstaReM.

 Ripple baru saja mengumumkan perkongsian baru dengan InstaReM

Syarikat-syarikat lain juga akan menggunakan antara muka standard xVia, Ripple untuk syarikat korporat, pembekal pembayaran dan bank-bank yang berminat untuk menghantar pembayaran rentas rangkaian – termasuk Beetech Brazil dan Zip Remit dari Kanada, yang kedua-duanya adalah pembekal kiriman wang.

Kesederhanaan dan kemudahan penggunaan xVia juga menarik perhatian dari China, untuk perjanjian baru-baru ini LianLian International untuk menyertai RippleNet.

Pasaran Muncul

Semakin banyak syarikat melihat RippleNet sebagai jawapan untuk menyediakan pembayaran masuk dan keluar dari pasaran baru muncul.

Pembangunan perniagaan Ripple, Patrick Griffin, berfikir Urus niaga merentas sempadan kos rendah RippleNet yang terdekat adalah kunci untuk menakluki pasaran baru muncul, menjelaskan: [19659012] Masalah pembayaran adalah masalah global, tetapi kesan negatifnya tidak mempengaruhi pasaran baru muncul. Sama ada guru di Amerika Syarikat menghantar wang pulang ke keluarganya di Brazil, atau pemilik perniagaan kecil di India yang cuba memindahkan wang untuk membuka kedai kedua di negara lain, sangat penting bahawa kita menyambungkan institusi kewangan dunia ke dalam sistem pembayaran

 Ripple rakan kongsi dengan Western Union

Ripple terus menjalin perkongsian utama pada kadar yang mengejutkan, setelah mengadakan perjanjian baru dengan Western Union Bank pusat Arab Saudi Pertukaran UAE dan Banco Santander .

Apa pendapat anda tentang perkongsian Ripple baru-baru ini? Adakah anda fikir lebih banyak institusi kewangan akan terus menggunakan teknologi Ripple? Maklumkan kepada kami di komen di bawah!


Gambar ihsan Pixabay, AdobeStock, dan Flickr.

Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments