Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Rombakan Akan Datang Apabila Setiausaha Perbendaharaan Meninggalkan Tidak Lama Lagi – Adakah Ia Akan Memberi Impak kepada Kripto?


Pasukan pentadbiran Biden akan dirombak apabila Setiausaha Perbendaharaan, Janet Yellen pergi selepas pertengahan penggal, rombakan itu mungkin bermakna perubahan positif untuk Crypto kerana Yellen adalah penyokong anti-kripto. Yellen sebelum ini membuat beberapa komen negatif dan menasihatkan agar tidak menerima pakai kripto.

Walaupun tiada siapa yang tahu mengapa Yellen pergi, dia menerima beberapa kritikan kerana analisisnya yang lemah terhadap situasi kewangan. Amerika Syarikat kini mengalami tahap inflasi yang melambung tinggi.

Selepas separuh penggal, jawatan Janet memerlukan penggantian, dan Senat mengesahkan calon berpotensi untuk jawatan kabinet. Pertama, bagaimanapun, keputusan pilihan raya separuh penggal pada 18 November akan menentukan parti politik yang akan mengawal Dewan Negara.

Memandangkan Presiden Biden adalah daripada Parti Demokrat, rombakan mungkin terbukti sukar jika Parti Republikan mengawal Senat. Namun begitu, Parti Demokrat kini mengetuai Dewan Negara.

Spekulasi telah pun bermula mengenai siapa yang akan mengisi jawatan Yellen selepas dia pergi. Laporan daripada Axios mencadangkan bahawa Gins Raimondo, Setiausaha Perdagangan, dan Lael Brainard, Rizab Persekutuan, mungkin bakal pengganti Yellen. Bagaimanapun, belum ada pemilihan lagi, dan khabar angin ini masih belum disahkan.

Kesan Setiausaha Perbendaharaan Terhadap Kripto

Pejabat Kawalan Aset Asing (OFAC) Perbendaharaan Amerika Syarikat mengawal potensi penggunaan kriptoSebagai contoh, OFAC baru-baru ini menapis Tornado Cash, perkhidmatan pencampuran mata wang, menyekat operasinya di AS melalui Sekatan. Tornado Cash didakwa terlibat dalam pengubahan wang haram dan aktiviti pemindahan dana secara haram.

Janet Yellen sebagai, Setiausaha Perbendaharaan, menuntut beberapa kawalan ke atas keputusan mengenai peraturan dan penerimaan kripto. Yellen menasihatkan agar tidak menggunakan BTC untuk simpanan persaraan. Dia juga menyenaraikan beberapa risiko cryptocurrency dan teknologi blockchain. Semasa pasaran beruang, Yellen berkata crypto memerlukan peraturan selepas kemalangan Terra-LUNA.

Tinjauan Keadaan Makroekonomi Amerika Syarikat Dan Tindak Balas Terhadap Pasaran Kripto

Yellen memainkan peranan penting dalam makroekonomi Amerika Syarikat sebagai Setiausaha Perbendaharaan. Walau bagaimanapun, dalam cabaran makroekonomi semasa, Yellen membuat komen yang menimbulkan rasa tidak senang orang ramai terhadapnya.

Apabila Rizab Persekutuan diperketatkan, peserta pasaran modal mengalami kesukaran yang tidak terkira banyaknya disebabkan oleh kemelesetan yang menceroboh. Janet Yellen berkata dia tidak melihat ketidakstabilan dalam fungsi pasaran, membuatkan orang ramai meragui pengetahuannya sebagai ahli ekonomi.

Namun, dalam keadaan makroekonomi, beberapa mata wang kripto jatuh ke paras terendah sepanjang masa disebabkan keadaan pasaran yang lemah. Sebagai contoh, harga bitcoin jatuh di bawah $20,000 dalam 24 jam terakhir, manakala ETH berdagang pada $1,319.

Rombakan Akan Datang Apabila Setiausaha Perbendaharaan Meninggalkan Tidak Lama Lagi - Adakah Ia Akan Memberi Impak kepada Kripto?
Ethereum berdagang di bawah $1,350 pada carta l ETHUSDT di Tradingview.com

Walaupun pasaran crypto meneruskan perjuangannya, Rizab Persekutuan kekal agresif dalam rancangannya untuk mengurangkan inflasi. The Feds percaya kadar faedah semasa masih rendah.

Susan Collins dari Rizab Persekutuan Boston telah memberi amaran kepada Fed tentang peningkatan pengangguran jika mereka meneruskan pendirian agresif.

Featured image from Pixabay, Chart: TradingView.comSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments